Cum setam un singur home screen pe Android si cum anulam folosirea default a aplicatilor – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem seta un singur Home screen pentru smartphone-ul nostru Android si cum putem seta ca o aplicatie sa fie sau nu default pentru diferite sarcini. Nu stiu de ce cineva ar vrea acest lucru dar acest tutorial ne-a fost sugerat de un utilizator pe rubrica de comentarii, asa ca am decis sa fac acest tutorial. Ba mai mult, cei de la Symbian (sistemul de operare care vine pe smartphone-urile Nokia) se chinuie sa aduca aceasta capabilitate de a avea mai multe home screen-uri pe sistemul lor de operare. Dar, daca totusi doriti sa aveti doar un Home screen pe smartphone-ul vostru Android, acest lucru poate fi facut cu ajutorul unui Launcher disponibil in Android Market. Ce am prezentat eu in tutorial este pe un LG Optimus One P500 insa orcine detine un smartphoe Android poate pune in practica ce s-a aratat in acest tutorial video. Am rugamintea la voi sa postati pe rubrica de comentarii a acestui tutorial: daca folositi mai multe home screen-uri pe smartphone-ul vostru, cate home screen-uri folositi, cate credeti ca ar fi suficiente 1, 2, 5, 7 etc, de ce preferati doar un singur home screen, daca gasiti sau nu utila folosirea mai multor home screen-uri si de ce? Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul pentru a vedea exact cum facem sa avem doar un singur home screen pe smartphone-urile Android.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (44)

  • Salut prieteni, in afara de ce a specificat colegul meu in tutorial, am dori sa ne scrieti pe rubrica de comentarii a acestui tutorial ce launcher folositi, bineinteles cei care detineti un Android.

    O zi buna tuturor
    Cristi

  • In legatura cu Android : Cum pun pe Android limba romana la Wildfire exista vreun Pack ?

    Ptr Adrian : Cum se numeste softul care captezi telefonul LG, te rog ? :)

  • Si cel de care zicea ca vrea decat un home-screen probabil se incurca de alea 5 cand apasa din greseala cred pe home si ii sarea cele 5 ferestre, asta cred eu :)

  • Launcher pro folosesc si eu :) de cand am telefonul. Am mai gasit unul foarte frumos dar cere ceva resurse- SPB Shell 3D. Bafta!

    • iulian:
      Launcher pro folosesc si eu de cand am telefonul. Am mai gasit unul foarte frumos dar cere ceva resurse- SPB Shell 3D. Bafta!

      Pe langa resurse e cu plata (nu e aplicatie gratuita)...l-am avut pe LG-ul meu si sincer sa fiu nu m-a dat pe spate....e prea glosy...nu stiu...

      • AdrianGudus: Pe langa resurse e cu plata (nu e aplicatie gratuita)…l-am avut pe LG-ul meu si sincer sa fiu nu m-a dat pe spate….e prea glosy…nu stiu…


        Cam transparent dar e interesant... Pacat ca am probleme cu butonul home. Nu ramane setat pe aceasta interfata chiar daca am bifat casuta de jos. Imi ararta doar launcher pro si lg home. Deasemenea nu imi merge live wallpaper. Bafta!

  • Salut! Va rog un program bun de optimizat si curatat androidul,am incercat ceva din market dar nu sunt multumit.

  • Ar fi bine daca a-ti puteti face cateva tutoriale si despre sistemul de operare BlackBerry.Cu aplicatiile mai interesante(bune).Va multumesc.

  • va sugerez sa faceti un tutorial despre wifi file explorer ,o aplicatie folositoare care ne ajuta sa acesam telefonul nostru cu un browser din pc nu toata ziua scoate cardul baga cardul

  • ADWluncher EX folosesc are o tema de iphone foarte frumoasa ,trebuie selectata din setarii nu vine default

  • Sal eu folosesc launcher clasic de 2.3 si launcher pro.Puteti face un tutorial in care sa ne aratati cum sa punem sa punem un rom cm 7 pe lg optimus one

Related Post

This website uses cookies.