Cum se transfera fisiere prin ftp cu filezilla server-video tutorial

Aceasta metoda este una dintre cele mai cunoscute modalitati de transfer fisiere si totusi aud oameni care nu cunosc acest lucru si incearca sa transfere fisiere prin yahoo messenger.

Transferul de fisiere prin ftp ( file transfer protocol ) are o raspindire foarte mare,fiind folosit in toate domeniile unde este nevoie de o metoda de transfer stabila si cit de cit sigura.

Chiar si noi atunci cind punem filmele de pe website pe server,folosim ca metoda de transfer fisiere,protocolul FTP.

O instalare de server ftp nu este o treaba foarte grea,ba dinpotriva.

Va rugam sa urmariti urmatorul tutorial video care prezinta instalarea si folosirea unui server ftp,in cazul de fata Filezilla Server.

de Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vostru acest tutorial video este in ROMANA si poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


Cristi:

View Comments (107)

  • Tot respectul!
    Am o mare rugaminte sa imi fie trimis un mail cand mai apar tutoriale video.
    Multumesc!

  • Misto tutorialul asta chiar ma interesa ca imi foloseste la all in one keylogger daca o merge

    Faci o treaba buna Cristi cu site-ul asta

    Bravo

    Multumesc mult !!!

  • Salut Cristi ! Sunt incantat de tutorialele pe care le faci, imi sunt de mare ajutor, am invatat multe din ele. Am o intrebare..legata de serverul ftp : de ce atunci cand incearca cineva sa intre pe adresa serverului meu (ftp://ip-ul/), ii cere user si parola ? Mentionez ca am un router, i-am setat port forwarding, asa cum ne-ai invatat in tutorial, i-am bagat un virtual server ftp, deci cred ca legat de router e totul in regula. Totusi, serverul nu poate fi accesat de persoane din afara retelei mele LAN decat prin inregistrare, lucru care nu imi convine deloc. Merci anticipat !

  • @Adi:
    Nu am inteles bine,prietenul tau nu poate accesa deloc ftp-ul tau sau nu poate accesa decit dipa ce baga o parola.
    In primul caz trebuie sa verifici peste tot,daca ai setat bine,la virtual server verifica ip-ul sa fie acela al pc-ului de obicei este : "192.168.10.101" dar la tine poate fi altul.
    verifica si firefall-ul hardware (de la router) si cel software,daca ai firewall-ul din windows dezactiveaza-l si pune-ti altul(zone alarm,comodo).
    In cazul doi,daca trebuie ca prietenul sa introduca o parola,asta este o chestie foarte buna pentru ca daca-ti acceseaza prietenul serverul inseamna ca poate sa-l acceseze oricine,bineinteles ca daca vrei poti dezactiva parola.

  • E cazul doi, asa cum ai zis tu. Prietenul meu poate sa acceseze serverul doar dak introduce userul si parola. Intrebarea este cum dezactivez autentificarea asta, pt. ca vreau sa poata intra pe server fara sa stie userul si parola mea. Vreau sa introduc userul si parola doar eu, adminul serverului.

  • @Adi:
    Intri panoul de control al filezilla server si vezi ca in partea de sus ai niste imagini cu userii,da-i pe prima si de acolo editezi userii s-au adaugi useri noi,activezi s-au dezactivezi parola.
    In dreptul fiecarui user ai si o sectiune unde trebuie sa introduci folderul la care acel user va avea acces.
    Sfatul meu este sa-ti lasi parola pentru ca altfel esti foarte expus pericolelor.
    Oricine te poate accesa fara o parola si-ti poate "planta" orice in partitia sau folderul pe care-l share-uiesti.
    Ai mare grije cu chestiile astea,ca nu-i de joaca.

  • @beb3_mykk: Te-am rugat sa incetezi cu postatul de aiurea de dragul topului.Vrei sa-ti dovedesc ca nu esti corect?Spre exemplu ai postat intre 2 tutoriale la interval de 5 minute.un tutorial tinea 20 minute si altul 30 ai postat comentariu la ala de 20 si peste 5 minute la ala de 30 asa repede ai privit tu 2 tutoriale care insumeaza 50 minute?nu mai posta de dragul de a posta!

  • Cristi totusi mi se pare cam mica viteza de download prin browser. Eu am tras si cu 20 kb ceea ce mi se pare extraordinar de putin care ar fi cauza?

Related Post

This website uses cookies.