Cum se sterge Windows.old dupa reinstalare sau upgrade

Cum se sterge Windows.old ?
Windows.old este un folder din partitia C:/, care ramane un urma dupa o reinstalare de Windows, sau in urma trecerii la o versiune superioara de Windows (un upgrade).
In momentul in care incercam sa stergem Windows.old, ne lovim de refuzul sistemului de a sterge continutul din Windows.old; Intradevar se sterg cateva fisiere, insa majoritatea lor raman si acestea nu pot fi sterse sub nicio forma.
Stergerea nu functioneaza deoarece aceste foldere si fisiere, din Windows.old, sunt marcate ca fiind fisiere de system si sunt protejate.
Ca sa stergem Windows.old, nu avem nevoie de softuri terte, vom folosi doar Disk Cleanup, un utilitar din Windows pe care utilizatorii nu prea-l folosesc.
Folosirea lui Disk Cleanup pentru stergerea Windows.old, este o idee foarte buna, deoarece este deja in PC si in plus nu na sterge aiurea, cum fac alte programe de curatire.
Cum se sterge Windows.old ?
1. Click dreapta pe partitia C:/
2. Proprietati
3. Disk Cleanup
4. Dupa ce analizeaza, apasam pe “Clean up system files”
5. Dupa ce analizeaza, selectam “Previous Windows installatons”
6. Apasati OK, si in casuta de dialog “Delete files”
7. Acum aveti rabdare s nu intrerupeti procesul!


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (74)

  • buna, spune-mi si mie de unde as putea lua un key , am licenta pe windows 7, si pe alt pc wind. 8.1

    sau daca poti fa si tu te rog un tutorial pentru cei care au windows cu licenta,
    inca o intrebare, eu am windows 8,1 enterprise, asta inseamna ca pot lua licenta pentru windows 10 enterprise?

    • Ca sa poti beneficia de Windows 10 gratuit,trebuie sa ai o licenta Windows 7 sau 8.
      Daca Windows-ul l-ai cumparat cu Windows din magazin sau daca ti-ai cumparat tu Windows, inseamna ca vei primi update. Dava nu, nu!
      Licenta Windows se poate cumpara de la magazinele cu produse IT.

    • Buna am si eu o problema cu windows 10.Am avut pe calc instalat w 8.1 retail am facut upgrade la w10,totul a fost ok.Am formatat hdd-ul si am reinstalat w10 pe curat .La aproximativ o luna windows si-a facut un update si mi-a reaparut windows old iar calc megea ca naiba. Am facut iar reinstalare de w10 si iar a fost ok ,dar dupa aprox, o luna un update a repus windows old si problema a reaparut.De atunci nu stiu cum sa scap de aceasta problema .Va rog dati-mi un sfat ce sa fac ?pe laptop nu am aceasta problema numai pe calc care are ssd.

  • salut .
    eu am monitor asta : philips 227E3LHSU/00.
    nu am avut nici o problema la 60 cadre/s
    multumim pentru video.

    • Salut!eu am descarcat windowsul de pe linkul pe care mi l-ai dat.Totul e ok doar ca nu stiu cum sa-l activez.Tin sa mentionez ca eu am avut licenta de windows 7 pro si mi-am facut rezervare pt. windows 10.Instalarea am facut-o de pe stick.Rog niste sfaturi ca sa pot sa-mi activez windowsul 10 legal!!!!!!!

      • Foarte posibil sa fi pierdut licenta, daca ai facut clean install, si nu upgrade. Graba strica treaba!

        • Salutare!Pana la urma am rezolvat treaba!!!Scriu aici ca sa stie si altii care au facut greseala pe care am facut-o eu.Mi-am reinstalat Windows-ul 7 inapoi,l-am activat si dupa aia am descarcat programul ala Media Creation Tool si am facut upgrade!!!!!In modul asta am reusit sa-mi pastrez licenta!!!!Sper ca va fi de folos cuiva ceea ce am scris aici!!!!O seara frumoasa si tineti-o tot asa!!!!!Am invatat ffffff multe de la voi!!!!!Multumesc!!!!!!

  • In mod normal ar fi trebuit sa imi mearga sacadat pentru ca am o placa video veche Ati Radeon HD din seria 4000 dar la acest video nu am avut probleme, posibil pentru ca nu au fost foarte multe miscari

  • salut cristi nici eu nu am avut probleme cu 60 de cadre pe secunda se vede super bine mai bine ca inainte bafta in continuare sunteti cei mai tari

  • ...si inca o chestie ,dupa de faceti update(eu sincer am descarcat mai intai imaginea iso si am instalat windosul 10 din Windows ,iar dupa instalare windosul a ramas activat)....exista un utilitar perfect legal care face bakup la licenta Windows 10-advanced tokens manager ...acelasi folosit si la Windows 8 sau 8.1 .odata facut backup puteti reinstala windosul din boot de mii de ori ...caci acel utilitar va activa windosul 10 la nesfarsit....o seara buna .

  • Salut,
    Am si eu o problema... astazi 29.07.2015 cand a fost lansat windows 10 am putut sa il instalez exact dupa ora 13 pe un laptop cu windows 8.1, si a mers fara probleme. Insa, am o alta nelamurire... pe un pc cu windows 7, imi dadea un fel de fail, adica windowsul a mai incercat upgradeul (ascuns) si a esuat. Apoi am cautat pe google si am gasit un update "fortat" practic acelas lucru doar ca e comanda din cmd. Toate buna si frumoase, l-am instalat, merge bine, doar ca la Windows Activation imi apare ceva cu "connect windows to internet to complete activation" oricum ceva cu conectarea la internet...care ar putea fi problema? sau cum as putea rezolva. Tin sa mentionez ca windowsul indeplineste cerintele, si nu este piratat, are licienta OEM pe viata (de la windows 7).
    Multumesc, Cosmin.

    • Probabil ai o suită de securitate ce conține și firewall. Oprește firewall-ul.

      • Salut,
        Multumesc pentru raspuns, dar am rezolvat. Am restartat pc-ul, m-am dus acolo in setari la "Activation", am scos cablul de la internet, am asteptat circa 10-15 secunde, dupa care l-am bagat la loc si a mers. Este bine cum am procedat? (nu am vazut raspunsul la momentul respectiv, si mi-a venit aceasta idee).
        Multumesc, Cosmin.

Related Post

This website uses cookies.