Cum se sparge parola wireless WPA, WPA2 sau WEP cu BackTrack – tutorial video

Cum se sparge parola wifi (wireless) sau cum se trece de securitatea WPA, WPA2 si WEP cu BackTrack.
Salut prieteni, in tutorialul de azi vom continua cu securitatea wireless despre care am vorbit si-n tutorialul trecut, astazi va voi arata cat de usor este sa spargi securitatea unei retele wireless, indiferent ca avem WEP, WPA sau chiar WPA2.
Pentru acest tutorial am pregatit un stick usb cu distributia BackTrack, puteti folosi si-un live cd. BackTrack este un sistem de operare ce contine o gramada de scule pentru monitorizare si audit, in cazul nostru vom detecta si exploata vulerabilitatile unei retele wireless (reteaua mea).
Reaver este deja instalat pe BackTrack si este scula care ne va ajuta sa obtinem cheia, pin-ul si SSID-ul retelei la care dorim sa ne conectam. Practic Reaver se foloseste de o vulnerabilitate prezenta pe majoritatea routerelor si punctelor de access cu certificare WPS (wireless protected setup).
Gasire parola Wi-Fi sau Ghicire parola Wireless.
Folosind metoda Brute Force aplicatia Reaver incearca diferite combinatii pentru a descoperi pin-ul WPS, vulnerabilitatea vine din faptul ca Reaver poate descoperi prima data cele patru cifre din pin dupa care va incerca sa gaseasca urmatoarele 4 cifre. Daca stam sa ne gandim este mult mai usor sa chicesti doua grupuri cu un total de 20.000 (9999 fiecare grup) de combinatii decat sa incerci serial 99.999.999 de posibile combinatii.
Vulnerabilitatea consta in faptul ca routerul valideaza intr-un fel primul grup de patru cifre din pin.

Care sunt comenzile ?

1. airmon-ng pentru detectarea placii sau placilor de retea wireless
2. airmon-ng start wlan0 sau wlan1 in functie de cate placi de retea sunt si pe care vreti sa o folositi, placa intra in modul monitorizare
3. wash -i mon0 pentru detectare retele wireless, daca primiti eroare “Found packet with dab FCS, skipping…” incercati sa folositi comanda wash -i mon0 --ignore-fcs
4. reaver -i mon0 -b “aici bagati BSSID-ul” -d 0 -vv

Acum nu va ramane decat sa aveti rabdare, cateva minute, ore sau…..

Cum ne aparam de astfel de atacuri ?

Simplu, dezactivam WPS (la TP-Link se numeste QSS) din router, acesta vine activat din fabrica pentru ca routerul sa obtina certificare WPS.
Ca sa vezi, o chestie certificata de “specialisti” este o poarta permanent deschisa pentru hackeri…

Pentru lenesi:

Download http la alegere BackTrack 5 R3, R2, R1, Gnome sau KDE, X86 sau X64.
Sau
Download torrent BackTrack 5 R3

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 1.000 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (455)

  • salut. pe site-ul oficial sunt doua versiuni (daca pot spune asa) windows manager: gnome si kde. care dintre acestea functioneaza? multumesc

  • Calin George:
    Salut,Versiunea folosita este BackTrack 5 R3?

    Am folosit versiunea 5R3 care contine si Reaver 1.4.
    Wireless am folosit mai multe placi retea, Broadcom si Ralink nu au fost prea bune, in schimb Atheros AR9400 a mers brici.
    BackTrack -ul a rulat in modul live de pe stick.

    • Salut cristi am incercat cu un livecd pe un laptop care are placa wi-fi atheros 9,dar cand dau airmon-ng nu imi gaseste placa wireless.din masina virtuală am setat atheros dar degeaba..ce trebuie sa fac?

  • LucYan:
    ESSD este denumirea wifi si BSSID este macul…

    BSSID este macul acces point-ului wireless, sa nu se inteleaga ca ar fi mac-ul routerului pe care-l vede providerul.

  • m:
    salut. pe site-ul oficial sunt doua versiuni (daca pot spune asa) windows manager: gnome si kde.care dintre acestea functioneaza? multumesc

    Cred ca ambele sunt OK, eu am folosit Gnome, nu prea imi place KDE.

Related Post

This website uses cookies.