Cum se schimba memoria ram pe laptop sau pe netbook – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi arata cum se schimba sau cum se suplimenteaza memoria ram pe laptop sau pe netbook.
In general nu este o operatiune complicata, trebuie doar sa avem o surubelnita potrivita si ceva rabdare. Compartimentul memoriei ram este usor accesibil, trebuie sa desfacem doar un surub sau doua ca sa ajungem la compartimentul memoriei ram, in unele cazuri este necesara desfacerea unui capac mai mare care acopera memoria si hard disk-ul.
Cand ne apucam de aceasta operatiune trebuie sa fim atenti deoarece memoria ram pe laptop este montata intr-o pozitie cam ciudata (pentru economie de spatiu), spre deosebire de desktop unde memoria sta perpendicular cu placa de baza, pe laptop sau netbook sta paralal cu paca de baza. Montarea si demontarea memoriei pe laptop se face destul de ciudat, aceasta este tinuta sub tensiune din laterale de doua parghii, odata eliberate memoria se va ridica putin intr-un unghi de 45 de grade fata de placa de baza a laptopului, cand o scoatem NU trebuie sa tragem in sus, aceasta trebuie trasa tot in acel unghi, daca tragem in sus putem deteriora slotul sau chiar memoria in sine.
In tutorial veti vedea ca nu este chiar atat de greu, trebuie doar sa aveti rabdare si atentie, toata operatiunea de schimbare a memoriei pe laptop nu dureaza mai mult de 5 minute si pentru asta nu trebuie sa fiti “inginer”.
Suplimentarea memoriei ram va aduce laptop-ului un spor de performanta, mai ales atunci cand rulam mai multe programe simultan sau cand avem deschise mai multe tab-uri in browser.
Preturile memoriilor au scazut dramatic in ultimii ani, acum un modul de 1 GB costa cat doua pachete de tigari, este pacat sa te chinui cu 1 GB, pierzi timpul si te umpli de nervi.
Spor la treaba.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (59)

  • Un tutorial foarte util si de o calitate video foarte buna! Aștept cu mare drag si restul tutorialelor despre partea hardware a unui netbook\notbook.

  • Super tare, ati inceput sa faceti si videotutoriale hardware pe viu!
    Mai asteptam tutoriale de acest gen! Numai bine

  • Foarte reusit tutorialul. Ar fi bine daca puteti face un tutorial, cum putem schimba hdd-ul pe laptop sau pe netbook. Sunt sigur ca multi dintre noi nu stiu cum se procedeaza.
    As avea o intrebare... CUm imi pot da seama, ce fel de RAM (DDR 2, DDR 3) utilizeaza laptop-ul meu. Precizez ca nu am manual la el, stiu doar modelul...iar p internet nu am gasit ce ma intereseaza. De asemeni si pt hdd. As vrea sa schimb hdd cu 5400 rmp, cu unul de 7200, dar nu stiu daca suporta.
    Un raspuns sau niste link-uri directionate ar fi de ajuns. Ms mult si tineti-o tot asa.

    • Gizzmondo:
      Foarte reusit tutorialul. Ar fi bine daca puteti face un tutorial, cum putem schimba hdd-ul pe laptop sau pe netbook. Sunt sigur ca multi dintre noi nu stiu cum se procedeaza.
      As avea o intrebare… CUm imi pot da seama, ce fel de RAM(DDR 2, DDR 3) utilizeaza laptop-ul meu. Precizez ca nu am manual la el, stiu doar modelul…iar p internet nu am gasit ce ma intereseaza. De asemeni si pt hdd. As vrea sa schimb hdd cu 5400 rmp, cu unul de 7200, dar nu stiu daca suporta.
      Un raspuns sau niste link-uri directionate ar fi de ajuns. Ms mult si tineti-o tot asa.

      scoate un modul de memorie si dute cu el la un service sau magazin de calculatoare unde se gaseste ram si intreaba acolo :D...eu asa am facut numai ca ram de desktop :d..... succes

  • Multumesc Cristi pentru tutorial.Este folositor pentru incepatori.Sper ca vor urma si alte tutoriale de acest gen.Sanatate.

  • Super tare dar puteti sa faceti un tutorial cum se schimba memoria ram pe desktop pe calculator ?Va rog frumos mi-ar prinde bine !

Related Post

This website uses cookies.