Cum se rooteaza Samsung Galaxy Note fara sa folosim computerul – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul video de azi va voi arata cum se root-eaza Samsung Galaxy Note, pentru asta nu avem nevoie decat de doua fisiere pe care le descarcam de pe xda-developers chiar pe telefon, in concluzie nu avem nevoie deloc de PC pentru treaba asta.
Daca nu stiti inca ce inseamna root, va invit sa urmariti tutorialul “Ce inseamna, la ce foloseste si cum se face ROOT pentru telefoanele Android
Daca nu stiti inca ce inseamna recovery si cum se foloseste va invit sa urmariti tutorialul “Cum se foloseste ClockworkMod recovery pentru flash, backup, restore si multe altele“.
Procedura de root pentru Samsung Galaxy Note.
Avem nevoie de doua zip-uri, unul cu CWM Recovery iar ce de-al doilea cu BusyBox si SuperUser, CWM.zip se pune pe cardul de memorie iar zip-ul cu busybox si superuser se pune in memoria interna a telefonului, nu se extrag arhivele, trebuie sa le lasati asa cum sunt.
Prima oara trebuie sa sa intram in recovery (cel oficial samsung) (volume up + home + power pana apare robotelul) si vom instala cwm.zip, dupa ce se va deschide CWM Recovery vom putea instala busybox si aplicatia SuperUser, ambele sunt intr-un singur zip care se flash-uieste imediat.
Operatiunea este destul de simpla insa va duce la pierderea garantiei, in caz ca aveti probleme cu telefonul si mergeti la service cu acesta, cei de acolo nu vor sa repare telefone rootate, chiar daca acestea sunt in garantie.
Atentie:
Metoda prezentata in tutorial este doar pentru Samsung Galaxy Note N7000, daca aveti alt device trebuie sa va interesati pe forumul xda-developers si sa alegeti metoda potrivita. In principiu e bine sa urmariti acest tutorial, chiar daca nu aveti modelul acesta de telefon, ca sa va familiarizati cu procedura.

Va rog sa-mi spuneti pe rubrica de comentarii ce vreti sa vedeti data viitoare:
. Unroot (eliminarea root-ului)
. Flash-uire Kernel (pentru overclock)
. Root Sony Xperia U
. Altceva, m-am saturat de tutorialele cu telefoane 🙂

Scuze pentru pronuntia din tutorial, BusyBox se pronunta “BiziBox”.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (58)

  • Cristi, de ce ti-ai rootat propriul telefon, sa stii ca o sa ai instabilitate daca lai rootat. Vreau sa iti spun din propria experienta ca am facut pe HTC Wildfire (batranul) si cand apasai vol down si power avea de baza din fabrica HBOOT 1.0001 si dupa ce i-am facut root cu revolutionary avea 1.0002 parca 1.002 si vreau sa spun ca mi-se bloca. se restarta, ba chiar odata l-am gasit si oprit, si la incarcare la fel aparea ledul portocaliu si daca scoteam de la incarcat ramanea ledul aprins(deci bug), si l-am dat cum a fost din fabrica si merge totul OK si incarcarea si nu se restarteaza etc. Fabrica stie ea ce face, nu suntem noi mai destepti ca ei !
    Pacat ca ti-ai rootat Note-ul eu unul nu faceam asa ceva pe un asa tel. Faceam pe o rabla de tel root dar nu pe asta.

    • Nu are treaba root-ul cu stabilitatea, nu schimbi nimic, ai niste drepturi mai elevate si atata tot.
      Daca flash-uiesti un rom sau un kernel cu probleme poate insa root-ul n-are treaba.

      • cristi-admin:
        Nu are treaba root-ul cu stabilitatea, nu schimbi nimic, ai niste drepturi mai elevate si atata tot.
        Daca flash-uiesti un rom sau un kernel cu probleme poate insa root-ul n-are treaba.

        Nu am flashuit niciun ROM era cel original de la HTC 2.2.1 iam facut doar root cum ai facut si tu a ramas tot android 2.3 nu ai bagat alt flash, asa si la mine cu cel din fabrica l-am rootat dar cel care era 1.002 care nu era al lui cu clockworkmod ala mi-se bloca ti-am zis nu se stingea ledul de la incarcare daca il scoteam din priza ramanea aprins non-stop si cum i-am bagat pe cel by HTC 1.001 a mers brici, si merge si acuma. Cristi te intreb ceva i-am dat o placa ASUS M2N-SLI DELUXE la un prieten cu procesor cu tot un 4200+, practic un PC cu totul si i-se blocheaza mereu cand joaca GTA San Andreas incepe jocul prin oras te plimbii si de odata se blocheaza ingheata si se aude in boxe pppppppppp depinde cum ramane blocat jocul. Si i-am scos dvd-rw lg ca nu era al meu era tot asa la un prieten si tot asa face sta si rontaie de zor HDD fara oprire. Si am vrut sa ii bag 7 si la 15% s-a blocat a intepenit ce poate fi si nici numai porneste daca ii dau restart manual sta asa nu face nimic il opresc si merge dupaia. Mereu intru in jocul GTA si joca ce joaca pppppppp se blocheaza. Ce poate fi MemTest OK, HDD Test OK, stress pc OK, ce poate sa aiba? Ca a fost PC meu a mers la mn cum l-am dat la el cum a zis ca se blocheaza etc. si intrun timp la el piuiaa tare si la oprit. Poate sa fie Nordbridge-ul cumva ca si ala frigea de nu puteai tine mana pe heatpipeul intre NORD si Soudbridge. Ce ma sfatuiesti ?

        • Daca nu ma insel, la Wildfire era problema cu bootloader-ul blocat si trebuia sa folosesti o metoda putin mai ciudata de root, oractic trebuia sa-i deblochezi bootloader-ul ca sa-l poti roota.
          Cu jocurile e cam greu de pus un diagnotic asa pe rubrica de comentarii. Sunt prea multi factori, placa video, chipset, jocul in sine. De cele mai multe ori poate fi jocul de vina. Ia-le si tu prin eliminare.

  • Apropo ti-am vazut trepiedul pe ecranul tel. si imi place dar ala care ti-am aratat eu la emag de 29 ron e fb ptr mine

  • cristi-admin:
    Daca nu ma insel, la Wildfire era problema cu bootloader-ul blocat si trebuia sa folosesti o metoda putin mai ciudata de root, oractic trebuia sa-i deblochezi bootloader-ul ca sa-l poti roota.
    Cu jocurile e cam greu de pus un diagnotic asa pe rubrica de comentarii. Sunt prea multi factori, placa video, chipset, jocul in sine. De cele mai multe ori poate fi jocul de vina. Ia-le si tu prin eliminare.

    pai componentele, sunt noi am si facturile la ele procesorul si placa de baza este mai veche dar a fost buna pana i-am dat lui prietenul meu si eu stiu ce a facut el cu PC a zis ca nu a facut nimic. Placa video nvidia 8600GT Leadtek lucru bun, hdd seagate 320gb, memorii de brand calumea i-am dat au fost luate de pe un fujitsu siemens memorii Nanya parca DDR2 667 2*2gb stiu vad ca acuma merge jocul are momente dar si cand iam dat restart la PC a inghetat cand a dat sa se restarteze sa inchis si asa a ramas i-am dat fortat restart si a luat-o. Asta e trebuia sa o tin la mine sa nu io dau, trebuia sa ii dau una pe 478 socket, daca stiam, dar el a zis ca vrea sa joace si AMD asta era bun dual core. Asta e

  • Salut. Am si eu un tel Huawei U8650 Sonic, asi vrea sa-l rutez dar nu stiu cum, nu am gasit pe net ceva sigur. Daca stie cineva si ma poate ajuta si pe mine. Multumesc !

  • Cristi la N7000 eu am facut root la prima lui versiune oficiala de soft dar si la o versiune cu kernel franco de ICS , la asta din urma a fost un root partial si a MURIT complet orice tine de wi-fi , a trebuit sa flashuiesc un room original de vodafone ( ICS ) ca sa pot face root cum trebuie . La roomul de cosmote nu am putut roota cum trebuie telefonul .
    Acum am o intrebare la tine :
    daca de exemplu am acum ICS pe telefon si am deja cam tot ocupat in el,dar nu vreau sa nu pierd nimic si vreau sa salvez totul astfel ca daca bag primul room in el si iarasi il umplu si vreau sa salvez ca oricand vreau sa pot alege ce room vreau dar cu tot cu ce am instalat anterior , crezi ca e posibil asa ceva ?
    ce e drept e ca nu m-am jucat inca cu titanium premium
    parerea mea la N7000 e ca versiunea anterioara de soft e mult mai flexibila decat asta ultima 4.0.3 , sunt multe ce merg pe prima si pe ultima nu merg,nu stiu daca e valabil si invers

  • adica exact cum sta treaba cu back up-ul la windows,sa salvez toata partitia C cu windowsul dorit si daca bag alta versiune de windows sau altceva sa pot pune inapoi windowsul cu ce aveam inainte,doar ca eu vreau sa salvez din N7000 atat softul cu setari etc dar si toate programele+jocuri , ca daca nu imi place un room sa il pun inapoi pe cel anterior cu tot ce avea instalat in el.tind sa cred ca titanium face asta , totodata cred ca o sa-mi iau un card de 32GB ca asta de 16 Gb e mic ca spatiu pt mine

    • Uita-te la tutorialul cu clockworkmod recovery, am lasat link-ul in textul tutorialului.

Related Post

This website uses cookies.