Cum se root-eaza un LG Optimus One P500 cu Android Gingerbread 2.3 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum sa root-am un smartphone LG Optimus One P500 cu sistem de operare Android 2.3 Gingerbread. Intr-un tutorial anterior colegul meu a explicat de ce trebuie sa root-am smartphone-ul, ce beneficii ne aduce root-ul asa ca pentru mai multe detalii va invit sa urmariti tutorialul colegului meu Cristi despre: Ce inseamna, la ce foloseste si cum se face ROOT pentru telefoanele Android.
Metoda pe care o vom folosi astazi presupune folosirea ADB si a unei aplicatii SuperOneClick. Inainte sa incerc aceasta metoda va pot spune ca am incercat mai multe aplicatii pentru a root-a Android-ul 2.3 ce se afla pe un LG Optimus One P500 insa nu am reusit cu nici una din metodele existente. Am folosit si z4root si SuperOneClick si GingerBreak insa fara succes.
Inainte sa incepe va trebui sa facem cateva setari in smartphone-ul nostru dupa cum urmeaza:
– mergem in Settings
– apoi in Applications
– apoi in Development si bifam USB debugging
– acesam iarasi Settings si de data asta mergem in Storage (asa cum a fost redenumit in Android 2.3 Gingerbread)
– aici dam tap (atingem) pe optiunea Unmount SD card
Dupa ce am facut aceste setari trebuie sa instalam urmatoarele aplicatii dupa cum urmeaza:
Java JDK
Java JRE
Android SDK
Va mai trebui sa descarcam si SuperOneClick de AICI
Comenzile pentru ADB:
adb devices
adb shell
echo 1 > /data/local/lge_adb.conf
Inainte sa trecem la treaba va recomand sa scoateti toate dispozitivele USB conectate la calculatorul vostru. Recomandat este sa opriti pentru orice eventualitate antivirusul si firewall-ul. Deasemenea o idee buna ar fi sa inchideti toate aplicatiile pe care le aveti deschise inainte sa va apucati de lucru, mai ales daca aveti deschise aplicatii grele gen Microsoft Office sau Photoshop ori Autocad. Nu conectati niciodata smartphone-ul prin USB-urile din fata carcasei (front panel) sau prin intermediul HUB-urilor USB ci doar la USB-urile native ale placii de baza situate in partea din spate a carcasei calculatorului. Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact cum trebuie sa procedam pentru a root-a un smartphone LG Optimus One P500 ce are ca sistem de operare Android 2.3 Gingerbread.

NOTA: Prin root-area smartphone-ului se va pierde garantia acestuia. Procesul de rootare il faceti pe propria raspundere

UPDATE 11-07-2011

De dragul demonstratiei am flash-uit iarasi rom-ul original si apoi am incercat iarasi sa rootez telefonul.
Si ce sa vezi? Dupa comanda “adb shell” imi aparea $ si nu #.
Ce am facut? Am mers mai departe cu comenzile si cu SuperOneClick
pana cand la una din ferestrele CMD care se deschid rapid a ramas blocat si in SuperOneClick aveam mesajul “runing psneuter”
De ce a ramas blocat pentru ca s-a contnuat lucrul cu $ si nu cu #
Ok, mai departe, asteptand cam 2 minute cu acel CMD blocat…am inceput sa inchid fereastra CMD si rapid si pe celelalte care se deschideau pana cand s-a oprit SuperOneclick din a mai face ceva si mi-a afisat mesajul FAILED
Am inchis si SuperOneClick am deconectat telefonul, am dat restart la telefon si am luat totul de la cap incepand cu rularea comenzilor in CMD si surpriza, dupa comanda “adb shell” am avut semnul # si am parcurs pasii mai departe iar telefonul a fost root-at cu succes.
Sper sa va ajute si pe voi aceasta informatie!

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (272)

  • Foarte bun tutorialul.Felicitari!Cine imi poate recomanda si mie un ROM stabil si kernel compatibil cu acesta.

  • Ady,cati bani ai dat pe acel lg optimus one?As vrea sa imi cumpar si eu,si vreau cat mai multe pareri despre pret ca sa nu ma pacalesc cand il cumpar

    • ana:
      Ady,cati bani ai dat pe acel lg optimus one?As vrea sa imi cumpar si eu,si vreau cat mai multe pareri despre pret ca sa nu ma pacalesc cand il cumpar

      Am dat 7 milioane de la emag
      Este cea mai buna scula si cel mai bun smartphone pe care il poti achizitiona in banii astia. Este smartphone-ul ideal pentru cei care nu au avut niciodata de a face cu un smartphone.
      Este un produs cu un raport pret calitate excelent.
      Ai cele mai inalte tehnologii si speificatii hardware pentru un pret ca asta.

  • Un tutorial interesant, dar eu vroiam ptr htc wildfire ca acolo am bagat si eu fortat z4root, superuser, root toolbox, si fara nicio rezolvare totul egal cu zero, google maps nu are tot cei trebuie, anumite applicati nu merg din market zice not found. Daca gaseste cineva sa faca un tutorial despre root wildfire macar cum se face chiar o sa intru mereu pe site poate, poate o aparea ceva despre wildfire

  • Am uitat ceva bagasem z4root si zice permant root sau decat in acel moment sa fie rootat si dadeam pe numai atunci si mil bloca si antivirusul AVG mil vedea ca malware suspicios si lam scos imediat dar numai puteam face nimic pe el dar am observat cand ti apasat buton vol jos + buton pornit si imi apare fastboot,recovery, chestii dastea in care iti inbarligi degetu in ele grele rau androidurile astea

    • ASUS:
      Am uitat ceva bagasem z4root si zice permant root sau decat in acel moment sa fie rootat si dadeam pe numai atunci si mil bloca si antivirusul AVG mil vedea ca malware suspicios si lam scos imediat dar numai puteam face nimic pe el dar am observat cand ti apasat buton vol jos + buton pornit si imi apare fastboot,recovery, chestii dastea in care iti inbarligi degetu in ele grele rau androidurile astea

      Cea mai mare prostie este sa incerci sa-ti rootezi telefonul avand un antivirus instalat. NICIODATA SA NU MAI FACI ASTA!
      Mai cititi si voi pe wikipedia sau alte site-uri de profil despre root si ce se intampla defapt atunci cand rootezi. E si normal ca antivirusul sa ti-l vada ca virus deoarece root-area presupune folosirea unui exploit.
      Tre sa fii prea paranoic sa folosesti antivirus pe Smartphone. Si asa abia are resurse sa-si miste modulele, hardware-ul si softurile sau sistemul de operare. Daca ai mai bagat si antivirus l-ai rupt in doua si pe urma va mai plangeti ca nu tine bateria. Aici e vorba de Linux, de Android, nu ai treaba cu virusii.

  • Salut Ady
    Am si eu un galaxy s , bun daca ii fac root la android 2.3.4 cel care el am acum , si dupa o perioada de timp sa zicem ca bag alta versiune , sau il instalez din nou pe acesta , telefonul mai este root- at?

    • alin:
      salut adi poti face un tutorial cum se instaleaza android…te rog……!

      Android nu se instaleaza! Acesta se flash-uieste fie cu utilitarul oficial al dispozitivului fie cu ajutorul diferitelor tool-uri cum ar fi KDZ Flash Tool sau cu metoda ruseasca LGMDP Flash Tool pe care nu o recomand nimenui, mai ales incepatorilor

  • Urmariti sit-ul xda.com au o gramada de tutoriale utile pentru telefoanele cu android si windows.

    • Alex:
      Urmaritisit-ul xda.com au o gramada de tutoriale utile pentru telefoanele cu android si windows.

      Da...numa ca Romanul e fudul de ochi (sufera cand e vorba sa citeasca mai ales in alta limba decat Romana) De aceea existam noi...

  • salut...eu am un omnia i900..mi-a pus cineva un windows mai nou...dar un android pot pune pe el ?

    • ghitza:
      salut…eu am un omnia i900..mi-a pus cineva un windows mai nou…dar un android pot pune pe el ?

      Citeste pe AICI (click pe cuvantul AICI scris cu rosu) E cam problematica punerea Android pe Samsung Omnia...unele functii nu merg, hardware-ul este pentru Windows si nu pentru Android, plus ca telefonul are o vechime cam mare de prin 2008, e putin depasit

  • Salut , am un telefon Lg optimus one P500 cu android froyo . Odata sau de doua ori pe zi se blocheaza . Ecranul nu mai reactioneaza , daca sunt sunat nu functioneaza difuzorul si trebuie sa ii scot bateria ca sa mearga dinou . Am cautat pe internet solutii si solutii dar nu mi-a functionat nici una ...

Related Post

This website uses cookies.