Cum se reinstaleaza rom-ul oficial pe telefonele cu Android – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi arata cum se reinstaleaza (rom-ul) sistemul de operare original pe telefonele mobile cu sistem de operare Android. Vom face asta prin intermediul unui backup pe care l-am facut anterior.
Restaurarea se va face din ClockworkMod Recovery, despre cum se face un backup pentru telefoanele Android este vorba in tutorialul ” Instalare CyanogenMod, cel mai bun rom pentru telefoane si tablete Android “, daca va grabiti si nu vreti sa urmariti tot tutorialul puteti sari direct la minutul 9:20, acolo este vorba despre cum se face backup pe Android inainte de instalarea unui rom after market sau unui kernel special, versiunea originala Android este foarte importanta, mai ales cand duceti telefonul la service.
Fie ca v-ati saturat de experiente cu fel de fel de rom-uri, fie ca trebuie sa duceti telefonul la service, trebuie sa aveti tot timpul gata facut un backup al rom-ului oficial, in cateva minute telefonul poate reveni la starea originala si toate bug-urile rom-ului custom sau al kernel-ului pot disparea.
Service-urile oficiale nici nu vor sa auda de root, rom custom, kernel pentru overclock si alte chestii de genul asta, fara sistemul de operare original nu veti putea primi suport gratuit, chiar daca telefonul vostru este inca in perioada de garantie.
Procesul de restore este super simplu, intram in recovery (clockworkmod revovery) si mergem pe “backup and restore”, aici avem doua posibilitati, fie restauram un backup de pe card, fie din memoria interna, depinde unde ati pus voi backup-ul. Dupa restaurarea Android-ului oficial vom avea totul la loc, sistemul de operare Android va arata exact ca-n momentul backup-ului cu tot cu conturi, aplicatii, parole, recovery-ul original va lua locul clockworkmod recovery si astfel vom sterge toate urmele “aventurii software”.
Daca va intereseaza si alte lucruri despre Android va rog sa-mi scrieti pe rubrica de comentarii.
Succes.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (310)

  • La Nexus 7 am facut root cu Nexus Root Toolkit v1.5.4 cand era Jelly 4.1.2 .Dupa aceea a aparut oficial Jelly 4.2 si ma scoate din Play Store si merge cam aiurea Chrome si Firefox. Am Backup cu 4.1.2 gol (dar nu cu clockworkmod ). Ce pot sa fac ?

  • Dan:
    La Nexus 7 am facut root cu Nexus Root Toolkit v1.5.4 cand era Jelly 4.1.2 .Dupa aceea a aparut oficial Jelly 4.2 si ma scoate din Play Store si merge cam aiurea Chrome si Firefox. Am Backup cu 4.1.2 gol (dar nu cu clockworkmod ). Ce pot sa fac ?

    Da-i un restore si o sa revina la starea initiala. Nexus 7 este o tableta foarte buna, nu vad de ce ar trebui sa modifici ceva la ea. Este experienta Android pura, curata, nealterata.
    Root-ul nu este un must, poate fi facut decat in situatii speciale, cand pur si simplu nu ai ce face.
    Pentru problema ta poti incerca sa golesti cache-ul Play Store-ului. Settings / Aplications / Google Play Store / Force Stop,Delete Data, Delete Cache.

    • Hei am si eu un s4 mini si l am rootat cu kingooroot si dupa ceva timp am descoperit ca nu pot actualiza softul. Am acceptat situatia si am dezinstalat root.dupa ceva vreme am vrut sa fac iar root si cand imi intra in boot menu imi apare imaginea aceea ca atunci cand l am rootat ce sa fac?

  • Si totusi... cand faci root la sistemul original ca mai apoi sa instalezi cwm recovery si cu acesta din urma poti face backup... (pt ca tel din fabrica nu vine cu posibilitate de a face backup), restaurarea rom-ului original nu face si unroot! Nu? Pt unroot si eliminarea cwm recovery nu trebuie folosit un PC si anumite utilitare?
    Adica doar restaurand rom-ul original consider ca dispozitivul nu este "ca nou" atata timp cat root si cwm recovery raman... ?!?!

  • Catalin.81-Rm.S:
    Si totusi… cand faci root la sistemul original ca mai apoi sa instalezi cwm recovery si cu acesta din urma poti face backup… (pt ca tel din fabrica nu vine cu posibilitate de a face backup), restaurarea rom-ului original nu face si unroot! Nu? Pt unroot si eliminarea cwm recovery nu trebuie folosit un PC si anumite utilitare?
    Adica doar restaurand rom-ul original consider ca dispozitivul nu este “ca nou” atata timp cat root si cwm recovery raman… ?!?!

    Gresit, restaurand ROM-ul original pierzi CWM si root.

    • OK! eu nu contest priceperea voastra insa raspunsul dat nu m-a lamurit si probabil multi sunt nelamuriti si oarecum te autocontrazici (ma refer la alte tutoriale).
      Am urmarit cu mare interes tutorialele despre android si root si tin sa va multumesc si sa precizez cu aceasta ocazie ca am reusit cu succes sa fac root pt un LG P690 prin metoda cu ADB descrisa la tutorialul "Cum se root-eaza un LG Optimus One P500 cu Android Gingerbread 2.3"
      Deasemenea multumesc si pt tutorialul cu DarkTremor care functioneaza perfect in P690 insa nu in rom-ul original ci doar cu CM7 (nu stiu dece dar nu conteaza asta).
      Din ce am priceput eu urmarind videotutorial simpla restaurare a unui backup facut cu CWM nu inlatura si root pt ca root nu tine de ROM-ul (soft) ci e in alta parte.
      Metoda descrisa aici de Cristi e mult mai simpla decat cea descrisa de tine in tutorialul cu KDZ insa probabil nu se aplica si pt LG ca alta explicatie nu gasesc.
      Cristi aici spune ceva de un recovery venit din fabrica si la care are acces ceea ce eu nu stiu pe LG.
      La LG (atat un Optinus NET cat si un Optimus Black x2) combinatia de taste volume down+home+power nu te duce in nici un meniu de recovery ci doar face factory restore. Probabil metoda descrisa aici e valabila in cazul lui Note nu si pt. P500 (spre ex.) Altfel nu mai vad rostul tutorialului cu KDZ care e mult mai complicat si implica si un PC.
      La mine (cel putin) pe un P690 restaurarea backup-ului facut in prealabil cu CWM si restaurat tot cu CWM nu elimina root (verificat cu Root Checker si alte aplicatii ce necesita root) si nici CWM. Asadar am iarasi ROM-ul original insa doar facand asta dispozitivul nu e pregatit pt ochiul vigilent al celor de la service.. :))
      Daca intr-adevar gresesc, poate imi spuneti si UNDE gresesc...?!?
      Poate vor si alti vizitatori sa stie.

      Multumesc!

      • Dau un exemplu simplu...
        Daca stergi un sistem de operare la un calculator, de exemplu un Linux si pui inapoi un windows, cel care era din magazin , ramane ceva din ce a fost ????
        Dispare tot ce a fost si vedem doar ce am reinstalat...
        Cam ceva asemanator este si cu sistemul de operare Android , care vine din platforma open , a lui Linux...

        • Salut Cristi eu am un grad neo, si un asus zonfone 2 nu am reușit pe nici unul să fac. Room root și așa mai departe.

  • La Nexus7 am facut recovery din sistemul original 4.2.1
    Si s-a pastrat rootarea facuta in 4.1.1 (sau 4.1.2 , nu mai stiu)

  • Salut Cristi, spunemi te rog exista vreo posibilitate de a face backup rom-ului actual fara sa fi facut root in prealabil pe un Samsung Galaxy S2?

  • cine vrea sa instaleze jelly bean pentru samsung galaxy s2,il gaseste pe sammobile.com...este versiunea beta.o am instalata si pot spune ca functioneaza mai bine decat ICS,fara erori .

  • Salut am un Allview P6 Stony si as vrea daca se poate sa-mi spui cum pot sa vad pe tv imagini din telefon .Mai precis cum se conecteaza ,daca se poate la un tv. Multumesc.

Related Post

This website uses cookies.