Cum se pune sau sterge parola pentru contul de utilizator in Windows 8 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre noul sistem de operare Windows 8. Mai exact o sa vedem cum stergem parola unui cont de utilizator din sistemul de operare Windows 8. Ca si in celelalte versiuni de Windows avem posibilitatea sa configuram o parola pentru contul de utilizator. Acest lucru ne va ajuta pe viitor sa fim in siguranta si in cazul in care vom pierde laptopul sau cineva are acces la PC in lipsa noastra, utilizatorul va trebui sa introduca parola inainte de a intra in sistemul de operare. Faptul ca avem setata o parola pe contul de utilizator va fi o piedica in plus pentru persoana rau intentionata. Este stiuta situatia in care si daca avem setata o parola se poate trece foarte usor de aceasta datorita softurilor existente pe piata special concepute pentru asa ceva insa asta inseamna mai mult timp pentru cel care doreste sa acceseze datele fara acordul nostru. Chiar si noi am prezentat in trecut tutoriale despre cum putem accesa un sistem de operare Windows protejat cu parola pe contul de utilizator.
Daca in Windows XP, Vista sau Windows 7 aveam setari clare in Control Panel cu privire la stergerea parolei pentru contul de utilizator (ma refer aici la “Remove my password”), in Windows 8 nu se mai intampla acest lucru. In Control Panel, odata ce vom seta o parola, vom avea doar optiunea de a schimba parola “Change the password”
Si pe final un mic sfat: Pentru a ajunge mai rapid la “Local Users and Groups”, apasati tastele Windows + R (pentru a deschide Run-ul) si tastati in casuta: “lusrmgr.msc” apoi apasati tasta Enter.
Acestea fiind spuse va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum punem sau stergem parola unui cont de utilizator din sistemul de operare Windows 8.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (52)

  • bun tutorialul, chiar aveam nevoie sa scot parola la windows 8, devenea stresant mereu sa o introduc. as vrea sa se faca un tutorial despre cum sa facem share prin retea ad-hoc pe 2 laptopuri. Daca a fost facut unul , nu l-am gasit.

  • andrei:
    UNTUTORIAL DESPRE SHARE IN RETEA AD-HOC INTRE 2 LAPTOPURI AR FI FOARTE BUN.

    Exista deja tutorial pe acest subiect, te rog sa folosesti pe viitori casuta CAUTA din sidebar dreapta sus. Scrie acolo: Cum dam internet prin wireless de la un laptop catre un smartphone sau tableta, fara router, apasa tasta enter si vei gasi tutorialul. Dupa ce ai facut o retea ad-hoc, setarile pentru ser au fost aratate in tutorialul de ieri numit "Setarea conexiunii intre doua calculatoare legate prin cablu crossover" pe care l gasesti tot cu casuta CAUTA sau la categoria Ultimele. Daca cele doua laptopuri au 7, setarile le ai in tutorialul numit "Sharing-ul de fisiere si imprimanta intre calculatoare ce fac parte din aceeasi retea"

  • Salut,

    Ar fi interesant daca vreti sa realizati si un tutorial despre - cum se poate dezactiva programul SmartScreen din Windows 8 (un program de monitorizare din acest S.O., W8).
    Un program despre care putine persoane vorbesc sau, deloc!
    Multumesc anticipat.

    • Simplu intri in Control panel-> Sistem and Security->Security and Mentenance si iti apare pe partea stanga mai multe Change Security Mentenance,Change User Accont, si Change Windows Smart Screen settings dai de acolo nu vreau sa fiu urmarit si dupa aia intri la "sectiunea" ,Change security Mentenance unde debifezi Smart Screen.

  • Cum faci Windows 8 sa intre automat in contul tau fara sa mai ceara parola.
    1.Intri in Start si scrii acolo netplwiz si dai Enter
    2.Debifezi Users must enter an username and password
    3.Dai Click pe contul tau si dai OK
    4.Scrii in cele 2 casute parola ta.
    5.Dai ok
    6.Enjoy

  • Tutorialul bun ca deobicei.As vrea ca sa continuati seriile de tutoriale hardware...am vazut ca au aparut noile procesoare ivy bridge mai eftine gen i3...!

  • Salut,

    Ar fi interesant sa realizati si un tutorial despre cum se face un disc de recuperare a parolei in windows 7.

    Multumesc anticipat.

Related Post

This website uses cookies.