Cum se pune conexiunea de tip PPPoE de la RDS in Startup pe Windows Vista – tutorial video HD

In tutorialul de astazi o sa va prezint cum putem pune in Startup conexiunea de tip PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet, ceea ce înseamnã o conexiune punct la punct, client-server, peste o conexiune Ethernet existentã. Mai specific, PPPoE este un protocol ce permite simularea unei conexiuni tip Dial – Up peste o conexiune Ethernet) de la RDS sau alti provideri care folosesc acest tip de conexiune

In primul rand trebuie sa dezactivam UAC (User Acounts Control). Ca sa dezactivam UAC Mergem si dam clic pe “Start” apoi pe “Control Panel”(“Panou de Control”),ajunsi aici dam clic pe “User Accounts and Family Safety” (“conturi utilizator si siguranta familiei”) apoi pe
“User accounts” (“Conturi utilizator”) si apoi pe “Enable or disable user account control”. Ajunsi aici vom debifa “Use user account control (UAC) to help protect your computer” (“utilizati controlul cont utilizator (UAC) pentru a contribui la protejarea computerului”) apoi dam clic pe “OK” dupa care va aparea o fereastra care ne spune ca trebuie sa restartam sistemul de operare ca schimbarile sa aiba efect,dam clic pe “Restart now” (“Restarteaza acum” )
Acum odata reveniti dupa Restart va trebui sa facem conexiunea,pentru aceasta vom merge iarasi pe “Start” apoi pe “Control Panel” (“Panoul de control”) apoi pe “Network and Internet” (“Retea si internet”) apoi pe “Network and sharing center” (“Centru retea si partajare”) in fereastra aparuta dam clic in stanga pe “Configuration or network connection” (“Configurare conexiune sau retea”) se va deschide o alta fereastra,aici dam clic pe prima optiune “Internet connection” (“conectare la internet”) apoi se face clic pe “Next” (“Urmatorul”) dam clic pe “Broadband (PPPoE)” (“Banda larga (PPPoE)”) completam la User Name seria din contract exemplu: GL12345678 la Password la fel completam parola din contract exemplu: 12345678,bifam “Remember Password” (“Memorare Parola”) si dam clic pe “Connect” (“Conectare”) asteptam ca Windowsul sa-si ia setarile.

Mergem iarasi pe “Start” apoi pe “Control Panel” apoi pe “Network and Internet” apoi pe “Network and sharing center” insa de data aceasta in stanga dam clic pe “Network connection management” (“Gestionare conexiune retea”).In fereastra ce tocmai sa deschis dam un clic stanga pe “WAN Miniport (PPPOE)” apoi clic dreapta tot pe aceasta conexiune si alegem din meniul contextual “Properties” (“Proprietati”) in fereastra ce se deschide mergem pe tabul “Options” (“Optiuni”) unde vom debifa “Name and password request” (“Solicitare nume si parola”) si vom bifa “Inclusion domain Windows logon” (“includere domeniu Windows de logon”) si facem click pe “OK”.Iarasi selectam cu clic stanga WAN Miniport (PPPOE) apoi clic dreapta si “Disconect” (“Desconectare”).

Acum lasand fereastra “Network connection management” deschisa merge si dam dublu click pe “My Computer” apoi sus pe bara de optiuni in stanga dam clic pe butonul “organization” sau “organize” (“organizare”) apoi pe “folder and search options” (“Optiuni folder si cautare”) in fereastra ce se deschide mergem pe tabul “Vizualization” (“Vizualizare”) si bifam “Show hiden files and folders” (“Se afiseaza fisierele si folderele ascunse”) dam clic pe “Apply” (“Se aplica”) si apoi “OK”.Am facut acesti pasi de vizualizare a folderelor si fisierelor ascunse deoarece sistemul de operare ascunde anumite fisiere si foldere ale sistemului pentru a ne proteja de eventualele pierderi ale acestora prin stergerea accidentala de catre un user mai putin experimentat.

Acum intram prin dublu clic in urmatoarele foldere: C\Users(Utilizatori)\folderu cu numele pe care la-ti dat pc-ului la instalare\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu(Meniu start)\Programs(Programe)\Startup(Pornire)
aici va trebui sa luam iconita din fereastra “Network connection management” si sa o “aruncam” prin drag and drop (tinand clic stanga pe ea si tragand mauseul in folderul “Startup”(Pornire) ) in folderul deschis ulterior adik “Startup” (“Pornire”),efectuam dubli clic pe aceasta iconita ca sa se faca conexiunea si la urmatorul restart Voila,avem conexiunea de la RDS in startup pe Windows Vista!!!
Colegul nostru Boby a mai facut un tutorial despre cum sa punem in startup netul de la RDS in Windows XP,pentru a viziona tutorialul lui dati click aici:

Cum bagam in startup netul de la RDS

Dupa cum vedeti daca la Windows XP lucrurile stateau mai simple aici se cam schimba treaba.Tocmai de aceea daca textul de sus nu va este de folos va invit sa priviti tutorialul de mai jos!

de Adrian Burlugeanu

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (93)

  • felicitari pentru tutorial pot sa spun ca mia fost de ajutor ,eu nu stiam cum se activeaza folderele ascunse abia acum am aflat bravo .o antrebare eu am un net printrun ruter nu sunt valabile aceste setari si la mine,tin sa precizez ca am si eu acelasi windows vista pe care ai facut acest tutorial dar eu al am an versiunea portugheza ,cum asi putea sa al configurez an engleza sau romana?
    ma refer sa fie total schimbat an engleza sau romana.

  • Salut va urmaresc de multa vreme ce faceti e super tare am invatat multe chesti de la voi bine care mau interesat pe mine.Am si eu BroadBand dar bine nu ce aveti voi ceva la 4500km departare de romania bun la ce ma ajuta chestia asta pe mine cu startup ,ca habarnam.Inrest imi place ce faceti sunteti forte buni bafta.

  • ady am inteles ca ai dezactivat toate protectziile alea...ptr atuci cand vrei sa inst cv... poti sa ne spui si noua(in special pe mn ma intereseaza,dar cred ca sunt multi interesatzi.)cum se face ... sau daca nu fa si u un tutorial despre vista.... sau win7 depre micile trucuri ce trebuesc facute ca sa-ti usurezi utilizarea... ms mult ptr tutorial,cu toate k numi fol... bft in continuare...

  • @Cipri: Am facut aceasta setare si v-am aratat si voua cum pentru ca cei care au conexiune de tip PPPoE atunci cand pornesc PC-ul,trebuie sa dea connect la conexiune ca sa aiba net,si pt mine e suparator ca la fiecare restart sau cand deschid pc-ul sa tot dau dublu clic pe iconita de la conexiune ca sa se conecteze PC la Internet,si de aceea am facut aceste setari ca conexiunea sa se faca automat atunci cand pornesc PC-ul fara sa mai fac eu ceva ca sa ma conectez asa cum faceam inainte!

  • Bun tutorial, cind voi avea si eu asa tip de internet voi sti cum sa procedez. Sanatate si voie buna!!!

  • @pop ionel: Uite ca am gasit mai exact ce trebuie sa faci: Trebuie sa instalezi un pach care-l iei de aici: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=F0BE8280-505F-415D-AF32-D0BBEF870A2A&displaylang=en (tre sa ai windowsul cu licenta,aici te descurci tu,n-am cum sa te ajut,mai exact tre sa treci de validare de Windows Genuine Advantage) Apoi descarci de aici : http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3-19990518/cabpool/lp-ro-ro_ddc445b6b6251b497e547b37813285f97f5c938e.exe si instalezi (Cu astea il vei avea in Romana)

  • @Adrian:Ok Inteleg,am si eu vista dar eu nu am facut nici o conecsiune in startup si nici nu tre sa dau clic pe iconita, ca totul porneste automat.Toate tutorialele sunt de nota 10+ bafta.

Related Post

This website uses cookies.