Cum se pot vedea filme cu subtitrare pe telefoane sau tablete Android – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem adapta orice film pentru a fi redat pe orice telefon sau tableta cu sistem de operare Android. Tot in acest tutorial o sa vedem si cum putem reda in final clipul video adaptat, cu tot cu subtirare, pe tablete sau telefoane Android. Pentru inceput avem nevoie de un video converter asa ca vom folosi SUPER Media Converter pentru ca acesta permite reglaje fine la detalii incepand cu schimbarea rezolutiei filmului, alegerea framerate-ului, aspect ratio, schimbarea bitrate-ului atat pentru video cat si pentru audio, pana la container-ul care va fi folosit pentru encodare, codecul care va fi folosit.
Procesul de conversie a unui clip poate dura foarte mult in functie de dimensiunea fisierului video folosit cat si a performantei pc-ului pe care se face conversia. In general conversia video este un proces de durata mai ales daca se face o conversie profesionala si de calitate.
Dupa ce filmul a fost convertit si adaptat la o rezolutie suportata de dispozitivul vostru Android, va trebui sa creati un folder si in folder sa plasati clipul adaptat si convertit impreuna cu subtitrarea.
Ca totul sa iasa bine, dati subtitrarii aceeasi denumire pe care o are si filmul, de exemplu:
The Social Network.mp4 – clipul video
The social Network.srt – suntitrarea pentru acesta
Mai departe, conectati dispozitivul Android la calculator prin cablul de date, si copiati folderul in care se afla clipul adaptat si convertit impreuna cu subtitrarea care trebuie sa aiba aceeasi denumire cu filmul (exceptand extensia), pe cardul de date micro SD.
Acum va trebui sa facem si pe telefonul sau tableta noastra cateva modificari. Mergeti in Android Market si instalati MX Video Player. Cand o sa porniti MX Video Player, acesta se va oferi sa instaleze codecurile pentru dispozitivul vostru, nu anulati instalarea acestora ci parcurgeti pasii pana la final. Veti fi redirectionati in Android Market unde va trebui sa instalati codecurile aflate in acea pagina atingand butonul Download apoi Accept & download si asteptati ca, codecurile sa fie descarcate si instalate.
Daca ati urmat corect toti acesti pasi, cand o sa deschideti MX Video Player, acesta va scana automat intreg continutul dispozitivului in cautare de foldere ce contin clipuri video sau filme. Mai departe, navigati din interfata player-ului pana in folderul unde stiti ca ati pus folderul ce contine filmul si subtitrarea. Atingeti clipul video si MX Video Player va reda automat si subtitrarea pentru acesta. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum redam filmele impreuna cu subtitrarea pe orice telefon sau tableta cu sistem de operare Android.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (40)

  • De remarcat, pentru recodare video-audio, si XMedia Recode care are o multitudine de presetari pentru fooarte multe dispozitive mobile. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu conversiile, e chiar mai usor de folosit si areo interfata mai usor de utilizat.

    Nu incerca sa ne bage nimic pe gat ca si SUPER.

  • crystache2001:
    Salut am o problema
    nu pot sa instalez si eu programul.
    merge pana la un moment dat si dupa aceea i-mi da asta

    trebuie sa desecarce ceva si nu vrea
    am oprit si antivirusul am si k-lite instalat si degeaba
    un sfat?

    Da, sa fii mai atent la tutorial, sa il privesti cap-coada si sa nu mai derulezi. Tu ai ales sa instaleze si Registry Mechanic si eu am spus clar sa nu instalati softurile care vin odata cu SUPER, am si aratat cum sa evitati instalarea lor.

  • calincalin:
    De remarcat, pentru recodare video-audio, si XMedia Recode care are o multitudine de presetari pentru fooarte multe dispozitive mobile. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu conversiile, e chiar mai usor de folosit si areo interfata mai usor de utilizat.

    Nu incerca sa ne bage nimic pe gat ca si SUPER.

    Incearca Avidemux (are si barianta pe 64 bit).
    Cat despre rularea filmelor cu subtitrare, folosesc player-ul nativ de la Samsung. Ala stie si de subtitrare plus ca-mi afiseaza cel mai clar imaginea cand este "scoasa" si pe TV printr-un HDMI (schimba automat rezolutia de output, in 1080p). Am incercat pe Android cam orice player video mai popular (MX Cideo Player, BSplayer, mVideoPlater, Mobo Player,etc) si nici una nu-mi afisa subtitrarea si pe TV. Afiseaza subtitrarea doar pe ecranul telefonului dar cand scoate imaginea si pe TV, afiseaza doar filmul redat (insa fara a schimba output-ul la 1080p, ci il lasa la 480p) fara subtitrare.
    Concluzie: Folosesc player-ul nativ ce vine cu firmware-ul facut de Samsung iar pentru encodare/convertire video folosesc Avidemux (poate faceti si voi un tutorial despre el).

  • Scuze Adrian nu am comentariul tau dar sa sti ca am debifat acea optiune ma lasa mai departe pana la instalarea propriuzisa cind zice ca trebuie sa descarce ceva si nu poate sa se conecteze exact ca in imagine.
    oricum multumesc.

  • Am observat ca filmul este la frame/sec de 29,97 si l-ati modificat si ne recomandati la 23,976.
    Intrebare : Daca modificati frame/sec se mai potriveste subtitrarea ???.

  • Salut! Recomand mVideoPlayer din Android Market, are f multe setari.
    Pe un Galaxy Spica cu mVideoPlayer mergeau cam toate filmele fara a face reconversie video, cu exceptia celor la rezolutii hd.

  • Adrian de ce nu pot descarca temele de windows 7 de deasupra tutorialului in care prezinti personalizare windows 7

  • @crystache2001 lasa programul ala ca oricum nu pierzi nimic si incearca avidemux
    @Leo majoritatea subtitrarilor este pe timp, rara se mai gasesc sub "programate" pe framuri

Related Post

This website uses cookies.