Cum se monteaza un procesor, cooler si memoria ram pe placa de baza – tutorial video

Salut prieteni, azi ne vom ocupa de hardware, vom monta un procesor, cooler si memorie ram pe placa de baza.
Socketul (soclul unde se moteaza procul) pe care vom face aceasta operatiune este LGA1155, acest numar, 1155 vine de la numarul de pini de pe soclu, acel loc unde se aseaza procesorul, acesta poate acomoda doar procesoare construite pentru socket 1155. ATENTIE: Atunci cand cumparati un procesor sa va uitati cu atentie, in general sunt doua pachete la vanzare, procesor “tray” care nu are cooler si procesor “box” care vine cu tot cu cooler si pasta termoconductoare, aplicata sau in tub sau seringa.
Coolerul este cel stock (care vine in pachet). Montarea este simpla, trebuie insa sa fim atenti la pozitionarea mufei cpu_fan, deasemenea trebuie sa manevram cu grija coolerul deoarece acesta are pasta termoconductoare aplicata si nu am vrea ca aceasta sa se stearga cumva. In caz ca stergeti din gresala pasta, trebuie sa apicati alta, altfel procesorul nu-si va face racirea cum trebuie, va recomand pasta termoconductoare Zalman ZM-STG1, vine untr-o sticluta, ca oja de unghii si se pate aplica cu pensula de pe capac, este usor de aplicat, se intindeusor (densitate mica) si ajunge pentru mai multe aplicari. ATENTIE, stratul de pasta pe care-l aplicati nu trebuie sa fie gros, un strat subtire dar uniform este cel mai eficient.
Montarea memoriei este practic o joaca de copii, trebuie doar sa fim atenti la potrivire cu slotul, acesta are un notch, un pin de plastic care trebuie sa corespunda cu santul de pe modulul de memorie.
In principiu aceste operatiuni sunt simple insa cei care nu au mai facut asta niciodata au oarece temeri (sa nu strice ceva), nu trebuie sa stati cu frica, inlocuiti teama cu atentie si totul va decurge bine.
Uitati-va cu atentie la tutorial si veti sti sa va montati singuri procesorul, coolerul si memoria.

………………………………..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (54)

  • Sunteti cei mai tari! Datorita voua am progresat mult in acest domeniu,aveti un site minunat! Va multumesc!

  • Mulțumim!!! Faceți o treabă foarte bună. Așteptăm și următorul videotutorial dar tot de genul ăsta pentru că sunt foarte folositoare.

  • cristi,sau adrian.Faceti va rog un tutorial despre o configuratie de pc performant,in jurul sumei de 1500 de ron.As vrea sa imi cumpar zilele astea un pc (unitate) si miar prinde bine un astfel de tutorial,pentru ca stiu ca ce imi recomandati dvs este bun.Sau daca nu faceti tutorial,macar lasatimi niste linkuri,sau denumirile procesorului,placii de baza,placii video..etc

    • Depinde de ce vrei in banii astia si ce vrei sa faci cu unitatea. Ai banii da trebuie sa stii cam ce vrei sa faci cu el.

  • Cristi cum fac si eu un NAS network attached storage, pot pune camere ip de supraveghere pe el sa inregistreze? Sau cum se procedeaza vreau sa stiu ce face NAS daca deasta am nevoie sau NVR Newtwork video recorder, din astea doua care mi-se potriveste ? Mar interesa

  • asta e o treaba buna. toate astea erau contra cost. eu nu ma descurc cu cablurile de la sursa, sunt multe. cum se pune un cooler de sistem? nu stiu in ce trebuie sa il pun, vreau sa imi cumpar ca la vara se incinge ca naiba si....

  • Cristi daca tot ai inceput sa faci un tutorial despre asamblarea unui pc,te rog eu terminal...pune si in carcasa asambleaza-l pina la urma...va fi ceva tare...iar daca incepi asa o serie arata cum se instaleaza si windows pe un sistem nou...oricum un tutorial de nota 10...nu ma mirat faptul ca tutorialul este asa de bun deaoarece ce-i de la VideoTuturial mereu fac tutoriale ft bune...;)

    • Ce e asa greu sa pui o placa de baza in carcasa.Na ca ce se poate intampla.! Succes !

      adrian:
      Cristi daca tot ai inceput sa faci un tutorial despre asamblarea unui pc,te rog eu terminal…pune si in carcasa asambleaza-l pina la urma…va fi ceva tare…iar daca incepi asa o serie arata cum se instaleaza si windows pe un sistem nou…oricum un tutorial de nota 10…nu ma mirat faptul ca tutorialul este asa de bun deaoarece ce-i de la VideoTuturial mereu fac tutoriale ft bune…;)

Related Post

This website uses cookies.