Cum se masoara traficul pe un site cu phpmyvisites – tutorial video HD

In acest tutorial video o sa vedem cum se monitorizeaza traficul pe un site cu scriptul gratuit phpmyvisites, acesta este asemanator cu ce au si cei de la trafic.ro, bineinteles ei au niste scule mult mai profesionale, dar in principiu este cam acelas mecanism .

Primul lucru pe care il faceti atunci cind creati un site este sa anuntati cunoscutii sau prietenii despre lansarea acestuia, dar avem o probelma, cum stim daca chiar ne viziteaza cu adevarat.

Chiar daca nu ne intereseaza vizitele prietenilor ar trebuii sa ne intereseze aceste date statistice pentru a putea imbunatatii calitatea site-ului si a serviciilor pe care le oferim vizitatorilor.

Acest tip de instrumente sint indispensabile pentru un site serios sau pentru cineva la inceput dar cu aspiratii inalte.

Acest tutorial video va ajuta sa rezolvati problema statisticilor de trafic si va arata citi vizitatoiri unici ati avut, cite vizite din partea acestora s-au inregistrat, ce pagini au vizitat, ce sisteme de operare aveau, ce browsere foloseau, ce plugin-uri foloseau in browser, ce rezolutie aveau la monitor, din ce tara au venit, ce internet service provideri le furniza net si multe altele.

Deasemenea aveti la dispozitie si citeva plugin-uri pe care le puteti folosi, eu chiar am instalat unul in tutorial care iti poate arata locurile pe site unde se face click cel mai mult ( click heat map ).
Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (59)

  • Apropo de propunerea lui silviu, ma ofer sa fac eu partea de design, numai sa faca cineva codul.

    Interesant tutorialul, mai ales ca acum multi si-au facut serviciile de acest gen pe bani.

  • @silviu:
    Crearea unui site este o chestie integrarea unor aplicatii este alta treaba.
    Trebuie luate pe rind, in primul rind trebuie sa administrezi foarte bine resursele si securitatea unui site si apoi sa faci tot felul de giumbuslucuri.

  • @Alex: Alex ai putea sa faci niste teme frumoase de wordpress si promit sa ti le promovez.
    Nu cred ca se mai apuca cineva de cod cu atitea cms-uri pe piata.

  • @Alex:
    Este o idee buna crearea de teme pentru platforme deja existente :wordpress, xoops, drupal, joomla.
    Cel mai bine este asa .

  • De ce fuge lumea de cod?...sa ma las de el?....o sa dispara acest tip de munca,cum nu mai lucreaza aproape nimeni la sapa(prasit)..asa o sa ajunga si codul?.Mie`mi place genul asta de bibileala...numai ca nu stiu cum sa dezvolt..stiu asa din topor..ce am vazut pe ici pe colo..pe diferite site`uri cu tutoriale,majoritatea fiind in engleza..Acuma stau si ma intreb...sa mai aloc timp pentru asa ceva?

  • @Ionel taie frunze…:
    De cod este nevoie intotdeauna, trebuie sa stapinesti bine codul ca sa creezi un site functional si securizat.
    Eu ma refer la construirea de linii de cod pentru in site in momentul in care sint destule platforme CMS, care te scutesc de unele chestii, dar cod trebuie sa faci si sa modifici in fiecare zi, nimeni nu scapa de lucrul cu codul.
    Nu trebuie sa fi expert dar este bine sa "vezi" si sa intelegi ce face fiecare linie de cod, numai asa poti face site-ul sa faca ce vrei tu si sa arate cum vrei tu.
    Cine se respecta poate sa faca codul de la zero, dar pentru asta iti trebuie o gramada de timp si cunostinte destul de avansate in :html, php, css, baze de date etc.
    In ziua de azi timpul este un lux si nimeni nu-si permite sa stea la construirea codului, pe piata asta s-au structurat destul de bine lucrurile, exista "librarii" de functii open source, exista cms-uri, exista Yahoo! User Interface Library (YUI) pe care si cei mai buni experti o folosesc chiar daca nu vor recunoaste niciodata asta .
    In lumea expretilor este o rusine sa folosesti cod deja facut, este ca o fita sa-ti faci singur codul .
    Putini experti mai stau azi la construirea codului de la zero, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa stii aproape tot.

  • Multumesc,tutorialul a fost excelent.am implementat phpmyvisites pe site-ul meu(ma incurcam cu bazele de date dar m-am luminat).Cum ajunge un site repedepe Google?

Related Post

This website uses cookies.