Cum se lipesc doua sau mai multe fisiere audio MP3, WAV, WMA, OGG, AMR etc cu Audacity – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem face un mix din 2 sau mai multe piese audio mp3. Mai exact o sa invatam cum putem lipi 2 sau mai multe melodii intr-un singur fisier audio care, incarcat intr-un player, ne va canta toate piesele adaugate fara ca noi sa intervenim. Vom face asta cu ajutorul lui Audacity, un soft cross platform ce poate fi instalat si rulat pe orie sistem de operare: Windows, MacOSX sau distributie Linux.
Procedeul este cat se poate de simplu, trebuie doar sa rulam Audacity, sa incarcam melodiile mp3 pe care dorim sa le imbinam si sa le pozitionam astfel incat cea de a doua melodie sa fie la sfarsitul primei melodii si cea de a treia melodie sa fie la sfarsitul celei de a doua melodii si tot asa, in functie de cate piese dorim sa unim.
Suntem limitati doar de imaginatie in folosirea acestui soft. Daca dorim, putem taia parti audio din diferite melodii, le punem in loop (bucla/repetare) si putem crea propria noastra melodie. De exemplu, putem taia partea de percutie din inceputul unei melodii, o asezam pe primul track in Audacity, apoi mai taiem partea de bass a altei melodii si o asezam pe cel de-al 2-lea track in Audacty si in cele din urma, partea armonica pe care la fel o putem taia din locurile unde solistul nu a inceput inca sa cante vocal, o asezam pe cel de-al treilea track, punem cele 3 piste in loop (bucla/repetare) si am format un audio mix. Acestea fiind spuse va invit sa vizionam tutorialul video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (69)

  • pe mine sincer ma-r interesaun tutorial despre cum as putea edita un videoclip in alt stil adica editari mai complexe adica fara efecte de tranziti sau doar adaugarea coloanei sonora acestea sunt editari simple

    • SurvivorX: pe mine sincer ma-r interesaun tutorial despre cum as putea edita un videoclip in alt stil adica editari mai complexe adica fara efecte de tranziti sau doar adaugarea coloanei sonora acestea sunt editari simple  

      Adica cum? Adica...eu n-am inteles nimic.... :)
      Acorda mai mult timp pentru un comentariu, inspira, expira aer de cateva ori in piept...calmeaza-te si fii mai explicit.

    • Salut, stie cineva cum fac la o melodie sa o departez de la jumatate una de alta sa zic asa. adica cu split ala parca si dupa tragi o parte si ramane un spatiu intre ele. eu nu pot face asta pentru ca la editare/ split nu pot sa dau nimic, ca nu exista optiunile active, sunt in lista dar nu pot da pe ele, ce sa fac?

  • Defapt acesta nu este un mix :) este o unire de melodii, nu stiu daca foloseste cuiva ceia ce ai aratat tu, de aceia exista lista de redare in playerul audio, insa este folositor cuiva care doreste unirea unor sunete(nu melodii) etc.
    Chiar bun programul, poate veti mai face tutoriale mai complexe despre el... :)

  • Salut , Cristi vezi ca trimit alt clip mai bun imi cer mii de scuze ca am gresit cel pe care ti lam dat si acuma lam refacut . Sper sa ai timp de vizionare . Numai bine ! Sanatate :)

    • ASUS: Salut , Cristi vezi ca trimit alt clip mai bun imi cer mii de scuze ca am gresit cel pe care ti lam dat si acuma lam refacut . Sper sa ai timp de vizionare . Numai bine ! Sanatate   

      Va rog sa nu mai postati comentarii care nu au legatura cu subiectul tutorialului. Daca ai ceva sa ii transmiti lui Cristi, o faci frumusel pe rubrica de Contact.
      Sa nu crezi ca daca postezi la ultimul tutorial (cel mai nou) va vedea mesajul tau sau o sa fii mai evidentiat...
      Te-am mai rugat si cu alta ocazie sa nu mai murdaresti rubrica de comentarii. Scrie comentariile la tutorialele facute de Cristi. Oriunde ai posta, noi vedem comentariile, nu trebuie sa postezi la ultimul tutorial!

  • Aha , am inteles deci la Contact . Bun nu am sa mai fac asa . Imi cer scuze ! O seara frumoasa :) Gata memorez acuma ca eu am hdd si tin minte

  • sidebyside: Defapt acesta nu este un mix este o unire de melodii, nu stiu daca foloseste cuiva ceia ce ai aratat tu, de aceia exista lista de redare in playerul audio, insa este folositor cuiva care doreste unirea unor sunete(nu melodii) etc.
    Chiar bun programul, poate veti mai face tutoriale mai complexe despre el…   

    Pe intreaba.videotutorial.ro doar in ultima saptamana au fost postate multe intrebari legate de acest subiect (cum se unesc 2 sau mai multe melodii audio)
    Nu stiu daca tu sau alt cineva este in masura sa spuna daca acst tutorial este sau nu util.
    Nici nu e nevoie sa te uiti la tutorial ca sa vezi despre ce este vorba pentru ca in textul de deasupra fiecarui tutorial, se descrie subiectul abordat. Poti citi textul (nu ia mai mult de 2 minute) si daca crezi ca te intereseaza, poti privi tutorialul, daca nu te intereseaza, pur si simplu apesi butonul rosu xu X pe el din dreapta browserului si ai parasit pagina...

    • AdrianGudus:
      Pe intreaba.videotutorial.ro doar in ultima saptamana au fost postate multe intrebari legate de acest subiect (cum se unesc 2 sau mai multe melodii audio)
      Nu stiu daca tu sau alt cineva este in masura sa spuna daca acst tutorial este sau nu util.
      Nici nu e nevoie sa te uiti la tutorial ca sa vezi despre ce este vorba pentru ca in textul de deasupra fiecarui tutorial, se descrie subiectul abordat. Poti citi textul (nu ia mai mult de 2 minute) si daca crezi ca te intereseaza, poti privi tutorialul, daca nu te intereseaza, pur si simplu apesi butonul rosu xu X pe el din dreapta browserului si ai parasit pagina…
        

      Ma bucur ca nu crezi ca sunt in masura sa spun daca este util tutorialul, doar tu esti boss-ul pe site si ai facut un studiu de piata si ai vazut ca foarte multa lume doreste sa afle cat mai repede cum se unesc 2 melodii...
      Cat despre textul de deasupra tutorialului nimeni nu-l citeste...

  • ar fi interesant un tutorial despre Magix musix maker..nu pentru mine neaparat pentru ca stiu sa il folosesc dar pentru ceilalti pentru ca in opinia mea e un soft pentru compunere piese de nota 100 nu 10.numai bine

  • salut adrian te rog frumos daca doresti si poti pe viitor sa faci un tutorial cu acet program cum se fac acele loopuri de care vb in acest tutorial si multe alte lucruri legate de un mixaj acceptabil, ti-as multumii din suflet ms mult salut

  • Va rog faceti un tutorial despre cum puneti skin-uri la Counter strike source
    !!!!!!

  • da foarte tare programul eu sunt dj si mias dori daca ati putea sa facet mai nulte tutoriale despre muzica si toate aceste programe uite daca vreti puteti sa faceti si un tutorial despre adobe audition multumesc mult intregi echipe pentru munca depusa

Related Post

This website uses cookies.