Cum se instaleazaza un windows xp pe un stick usb cu ajutorul lui mojopac – tutorial video HD

In acest tutorial video voi prezenta o aplicatie foarte interesanta pe care sint sigur ca o veti indragi imediat, este vorba de un soft cu ajutorul caruia vom pune un windows xp pe un stick usb sau pe un hard extern.

Trebuie sa spun de la bun inceput ca acest stick sau hard pe care vom pune windows xp-ul nu va putea boota din bios, el se foloseste de sistemul de operare existent, practic vom avea doua windows-uri ce vor rula in acelasi timp si noi vom avea posibilitatea de a alege intr-o secunda pe care dorim sa-l folosim.

Instalarea este extrem de simpla, trebuie doar sa-i indicam lui MojoPac unde sa se instaleze, dupa instalare vom avea in partea de sus a desktop-ului o bara cu optiuni, de acolo vom putea schimba intr-o secunda sistemul de operare pe care dorim sa lucram.

Avantajele unei astfel de solutii sint extrem de multe, ca sa fiu mai clar trebuie sa va spun ca stick-ul cu MojoPac pe el va deveni un computer portabil, puteti instala pe stick: Jocuri, programe puteti stoca muzica filme documente, practic va fi ca un computer la purtator.

Cind veti introduce stick-ul cu MojoPac in orice computer cu Windows xp instalat, veti putea folosi programele voastre, browserele voastre, playerele voastre chiar si jocurile voastre fara a lasa nici o urma sau fara a afecta in vreun fel functionarea computerului gazda.

Cerintele pentru rularea acestui stick MojoPac sint minime, trebuie doar un computer gazda cu windows xp preinstalat si functional, nu conteaza ce hardware are computerul gazda pentru ca MojoPac se adapteaza la orice configuratie hardware.

MojoPac nu suporta sistemul de operare windows vista sau windows 7, in concluzie nu se poate face o instalare windows vista sau windows 7 pe stick -ul MojoPac si nici rularea unui stick MojoPac cu windows xp pe windows vista sau windows 7.

Sfatul meu pentru voi ar fi ca sa folositi un mediu de stocare rapid si incapator pentru a putea instala programele si jocurile favorite fara probleme, daca folositi un stick usb ar fi bine sa aiba un spatiu de stocare mai mare de 2 Giga, eu am folosit un stick de 2 GB si nu mi-a mai ramas prea mult spatiu liber, deasemenea este bine sa formatati suportul de stocare in NTFS pentru o performanta mai buna si pentru evitarea limitarilor din FAT sau FAT 32.Supotul pe care instalati MojoPac trebuie sa aiba o viteza decenta, de exemplu eu am instalat pe un stick usb Kingston DataTraveler 2 PLUS Migo, acesta are o viteza de scriere de 27 MB/s, o viteza de citire de 38 MB/s si un timp de acces de 0,2 ms, acesta este un stick performant, majoritatea stick-urilor nu au aceste performante si tocmai de aceea va spun ca MojoPac depinde foarte mult de calitatea suportului de stocare pe care este instalat, chiar daca o sa se miste mai incet tot o sa functioneze, v-am spus asta pentru ca o sa fiti tentati sa credeti ca MojoPac se misca prost, nu este asa, viteza lui depinde de stick-ul sau hard disk-ul pe care o sa fie instalat, daca stocarea este rapida atunci MojoPac o sa fie foarte sprinten, daca stocarea nu este rapida atunci MojoPac o sa se miste un pic mai greu.

La mine MojoPac se misca incredibil de bine, chiar mai bine decit sistemul meu, asta pentru ca stick-ul are o viteza buna si un timp de acces foarte mic, cu ocazia asta o sa vedeti si importanta unui stick usb de calitate.

Va urez vizionare placuta si sint sigur ca o sa va placa MojoPack, pentru acest tutorial video sint raspunzatoare doua persoane: MARIA ANTOANELA si ADRIAN, le multumesc pe aceasta cale pentru ideea extraordinara de tutorial pe care mi-au dat-o.

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (149)

  • Interesant!!!!, dar pentru linux se poate folosi acest program pentru a buta linux de pe un stik? Multumesc!. Cu respect Mircea

  • da chhiar tare... dar dupa cu a spus si martzy, se instaleaza windowsul ce il avem pe comp sau cum....???
    poi dak e asha trebuie un stick de cel putin 4 gb[sau depinde de c windows are omu'] numai ptr windows.... plus ca omu' vrea si ce ai zis un programe si toate cele....
    ast un rsp... bft

  • @Mircea:
    din cate am inteles eu spune si in tutorial ca se poate rula doar pe xp...si cred ca si p win 7.... nu am incercat inca...

  • @Cristi:
    se poate rula pe win 7???
    nu am avut timp sa incerc inca... logik e ca sa mearga nu?ca doar atunci cand vrei sa modifici un win 7 NLite tzil recunoaste ca fiind xp sp3....

  • Sper sa nu gresesc ,dar consider ca una din conditiile ca sa poata rula pe alte sisteme este ca ceea ce instalam noi pe stick (windows + programe + jocuri )sa fie permis de performantele sistemului pe care vom rula .
    Exemplu: Folosesc un stck de 16GB, instalez pe el win xp sp3,toate programele necesare ( Office 2007 . Nero 8.0 ,s.a programe necesare) ,jocul Time Shift sau Crysis merg cu el la serviciu dar acolo au un pentium 3.Va mai rula windows-ul meu de pe stick ...sa folosesc office 2007 si sa joc Crysis?
    daca nu am retinut eu bine smecheria imi cer scuze daca nu sper ca aceasta completare a mai lamurit unele probleme
    Cu sinceritate si respect !

  • sal la toata lumea.. poate cineva sa ma ajute si pe mine cu ceva cu un program acronis true image.nu stiu la el prima data se face secure zone si dupaia backupu sau prima data backupu si dupaia secure zone(secure zone e partitia care te aparara de virusi nui asa)

  • @haosss: Pentru toti grabitii care nu baga in seama si textul de deasupra tutuorialului si care face parte tot din tutorial si se afla tot pe siteul nostru:

    "MojoPac nu suporta sistemul de operare windows vista sau windows 7, in concluzie nu se poate face o instalare windows vista sau windows 7 pe stick -ul MojoPac si nici rularea unui stick MojoPac cu windows xp pe windows vista sau windows 7"

    Acesta a fost un citat din descrierea si texul aflat exact deasupra tutorialului...inainte sa puneti intrebari cititi textu cu atentie,urmariti tutorialul cap-coada si abia apoi puneti intrebari!!!

  • @Fanibu. Tu nu instalezi pe stik niciun windows. Tu pe stik instalezi doar programul mojopac , care se comporta ca un windows. In momentul cand instalezi mojopac pe stick el iti va crea un desktop virtual ca sa ma exprim asa. Acest desktop este noul tau "sistem". Daca vei incerca sa instalezi un program (in interiorul lui mojopac) vei vedea ca acel program nu se instaleaza in "c" in sistemul tau de operare. Programul creeaza un disk virtual "c" care este al lui mojopac.O data instalate toate programele pe care le doresti, pe orice alt calculator vei avea programele tale. Insa viteza, va depinde de calculatorul host.Este un pentiun 3, va merge mai incet. Cu cat calculatorul host este mai puternic cu atat iti va merge si tie mai bine mojopacul.In tutorial s-a spus de un stik mai mare, in ideea ca vei dori sa instalezi IN INTERIORUL progrmaului mojopac mai multe programe care iti vor ocupa spatiu. Mai pe scurt, deschizi mojopac si tot ceea ce vrei sa faci, sa instalezi, sa dezinstalezi etc... o faci in interfata care iti apare.

Related Post

This website uses cookies.