Cum se instaleaza windows xp pe o configuratie AHCI sau pe o matrice RAID – tutorial video HD

In acest tutorial video vom modifica un windows xp pro pentru a-l putea instala pe o matrice raid sau pe o configuratie AHCI, fara sa folosim o discketa flopy pentru treaba aceasta.

In mod normal instalarea unui driver inainte de instalarea sistemului de operare se face cu flopy, dar sunt cazuri cind nu putem folosii flopy si atunci trebuie sa introducem driverele in disk-ul de instalare cu windows xp pentru ca acestea sa se incarce inainte de instalarea sistemului de operare.

De driver AHCI avem nevoie si in cazul notebook-urilor produse in ultimul timp unde nu avem posibilitatea folosirii unui drive flopy, producatorii de sisteme notebook au in configuratia de baza AHCI-ul activat si windows xp nu are inclus driver pentru AHCI pentru chipset-uri intel.

In cazul notebook-urilor aveti posibilitatea de a dezactiva optiunea AHCI, insa veti avea si unele pierderi de performanta in momentul citirii si scrierii pe hard.

Daca pentru AHCI exista o cale ocolitoare prin dezactivarea acestuia in cazul RAID-ului trebuie obligatoriu sa instalam un driver inainte de instalarea sistemului de operare pentru ca sistemul de operare sa recunoasca matricea RAID.

RAID combină hard discuri fizice într-o singură unitate logică folosind o componentă hardware sau o aplicaţie software. Soluţiile hardware sunt proiectate cu scopul de a se prezenta sistemului ataşat ca un singur hard disc, fără ca sistemul de operare să cunoască arhitectura fizică. Soluţiile software sunt implementate în sistemul de operare , dar aplicaţiile vor utiliza arhitectura RAID ca o singură unitate.

Sunt trei tipuri principale în RAID: mirroring (oglindirea), copierea datelor pe mai multe discuri, stripingerror correction (cu corectarea erorilor) unde discuri de verificare redundante stochează datele pentru a fi detectate şi corectate eventualele erori. Diferitele niveluri RAID folosesc unul sau mai multe dintre tipurile enumerate mai sus, în funcţie de cerinţele sistemului. Scopul principal în folosirea arhitecturii RAID este mărirea siguranţei datelor, important pentru protejarea informaţiilor critice pentru afaceri, de exemplu o bază de date a comenzilor date de clienţi; sau a măriri vitezei, de exemplu un sistem care transmite programe TV „la cerere” mai multor telespectatori. (întreţesute), împărţirea datelor pe mai multe discuri; şi

” Citat Wikipedia.

Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (177)

  • bravo faceti o treaba buna....sincer sa fiu suntetzi cei mai buni din romania....bafta in continuare

  • FRUMOSSSSSS DA ASTIA BAIETI DE NOTA 11 nu 10 ....BAFTA TINETI-o TOT ASA>>>>>SUPERRR>>>MULTA LUME VA ADMIRA SI RESPECT PT ASTA;)

  • @beb3_mykk: Am o rugaminte la tine,hai sa postam comentarii intr-un mod placut ochiului,frumos si las-o mai moale cu semnele de genu " >>> " ca nu suntem orbi si vedem ce scrii si daca scrii normal cu litere mici! Te rog sa nu mai postezi cu Caps Lock activ,si sa fii cat de cat ordonat in scris,te porti ca un copil de 13 ani,iti dai de gol varsta sincer! Mai toate comentariile tale sunt cu fel de fel de semne,scris de tipar...sa stii k te vedem si daca scrii normal! Lasa la o parte felu asta de a scrie ...aici e un site nu esti pe Mirc si nici pe Messenger,si crede-ma ca modul in care scrii tu e suparator ochiului!

  • Si eu am tot o rugaminte (sa postam ce si unde trebue)ca sant anumite tutoriale referitoare la ceva vrei sa te documentezi citind comentariile si POC te incurci ca dai de alteceva,ceea ce inseamna ca cei ce fac asta nus interesati si nu navigheaza in sait intreaba doar asa de ce-i doare pe ei!Parerea mea este :SA NAVIGHEZE IN SIT SI SA POSTEZE UNDE TREBUE CA DOAR ASA VOR VEDEA CA AU DE INVATAT MULT MAI MULTE DECAT CEI DOARE PE MOMENT,DAR INAINTE SA CITEASCA COMENTARIILE POATE DEJA GASESC RASPUNSUL DORIT!Bafta!

  • Felicitari pentru ce faceti,foarte bune totorialele,am o nelamurire imi lipseste un driver? am semnu ? la Coprocessor.sitemu de operare este vista premium

  • salut.felicitari pentru tot ce faceti.am un sfat pentru toti desteptii si atotstiutorii.daca sint asa cum se cred de ce nu fac si ei asa ceva.ma refer la cei care v-au jignit.respecta si vei fi respectat.acest sait e gratis deci nu sinteti datori cu nimik lor.ignoratii.merci.la multe totoriale inainte si sa aiba saitul o viata cit mai lunga.

  • Excelent! Pentru mine acest tutorial a venit intr-un moment in care nu mai stiam ce sa fac.Eram disperat ca nu pot rescrie widows-ul pentru a putea face probe cu Acronis true image - pe care l-am invatat tot datorita dvs. Acuma am, insfarsit, un CD cu Windows-ul meu personalizat precum ne sfatuiti in aceste tutoriale. Mai mult, mare inspiratie ati avut cand spre finalul tutorialului faceti referire si la placile ASUS! (Dle Cristi, poate ca eu sunt cel mai in varsta de pe aici, am 70 ani si daca nu vorbeati si despre ASUS, mi-ar fi fost mai greu sa aflu ce aveam nevoie.)Asa ca va multumesc din suflet, sa va dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca.
    Cu stima, N.D.

Related Post

This website uses cookies.