Cum se instaleaza Ubuntu Linux cu Wubi fara sa renuntam la Windows si cum se seteaza conexiunea pppoe de la RDS – tutorial video

Ce este Wubi?

Este un installer pentru Windows care va poate duce in lumea Linuxului cu un singur click. Wubi va da posibilitatea sa instalati sau sa dezinstalati Ubuntu ca pe oricare aplicatie ce ruleaza pe Windows intr-un mod usor si simplu.
Folosind Wubi nu va fi nevoie sa faceti nici o modificare hardului dumeanoastra, sa schimbati tipul de partitie sau sa formatati vreo partitie, nu va instala nici un driver in Windows-ul dumneavoastra ca el sa poata functiona.

Ce este Ubuntu?

Un sistem de operare complet gratuit si Open Sources ceea ce inseamna ca puteti folosi acest sistem de operare oriunde doriti, pe orice calculator, sa il dati oricui, deasemenea puteti modifica sistemul dupa bunul vostru plac, nu va va cere nimeni sa introduceti nici o cheie sau serial la instalarea acestui sistem de operare. Toate softurile pe care le veti instala vor fi la fel de gratuite ca si sistemul, softurile nu au adware (banere publicitare, sau toolbar-uri) Ubuntu nu va va impune nici o restrictie in utilizare.
Ubuntu este un sistem de operare dezvoltat si realizat de o intreaga comunitate globala de experti. Imediat dupa ce ati instalat Ubuntu veti putea folosi un navigator de internet, mesageria instant pentru a comunica cu cei dragi, playere pentru a va asculta si viziona fisierele media, client de mail cu care va puteti gestiona simplu si usor adresele de mail, Suita de birou Oppen Office (OpenOffice.org) o alternativa gratuita pentru Microsoft Office.

Acest tutorial face parte din seria tutorialelor ce promitem sa le dedicam Linux-ului in viitor in special lui Ubuntu. De ce lui Ubuntu? Pentru ca este cea mai flexibila distributie de Linux, cel mai usor de folosit, de inteles si tot ce veti face veti face dintr-o interfata grafica ajungand sa atingeti terminalul doar in cazuri exceptionale. Ei bine Ubuntu Linux nu mai este de mult timp un baubau cu terminal de care toata lumea fugea. Acum totul este mai simplu de folosit si de inteles si pe timp ce trece, comunitatea Ubuntu aduce imbunatatiri si face modul de utilizare al acestuia tot mai usor printr-o interfata grafica, renuntandu-se usor usor la “balaurul cu sapte capete” (terminal). Impreuna vom invata sa folosim acest sistem de operare minunat si gratuit fara sa mai piratam sau sa mai avem nevoie de licenta, crack-uri, sau seriale.

Va invit sa urmarim impreuna acest tutorial video

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (264)

  • Folosesc Ubuntu de mai bine de un an si pot sa zic ca nici numi mai trebuie windows...il am pus ca singurul OS si merge super are toti ce iti trebuie inafara de jocuri adica daca sunteti pasionati de jocuri va spun sa nu renuntati la windows...dar daca sunteti programator,user obisnuit(web,muzica,filme s.a.m.d) Linuxul e pe primu loc.Ca sa numai zic ca daca in Romania sar folosi in instituti linuxul sar economisi multi bani...Cat despre tutorial foarte bun:D

    • Paul: in sfarsitt si un tutorial despre linux,si ma mir cum de adrian agreaza ubuntu(linux):)  

      Recunosc ca acum 1 an huleam linuxul pentru ca nu ii descoperisem adevarata putere, chiar aici pe site sunt niste comentarii urate la adresa linuxului pe la tutorialele facute de cristi legate de linux. Dar uite ca mentalitatea se schimba in timp, oamenii ajung sa se maturizeze, descopera lucruri noi. Am gresit si recunosc asta, si ca sa nu se supere linuxul pe mine o sa-i dedic multe tutoriale de acum in colo pentru ca chiar merita.

      Dorinta mea ar fi ca institutiile si firmele sa accepte linuxul, va dati seama cati bani sar scuti?? Ar fi ideal ca in scoli profesorii de informatica sa incurajeze folosirea lui. Stiu ca vina profesorilor de info nu este a lor ca se preda doar Windows, asa e programa scolara si ei preda ce zice programa, dar...cine stie...poate cineva de la MEC (ministerul educatiei si culturii) va vedea acest tutorial si urmatoarele si daca nu va impune invatarea linuxului in scoli macar sa-l adopte optional. Toata lumea e doxata de Windows cand sunt atat de multe alternative gratuite ce nu iti ingradesc libertatea, pentru ca pana la urma asta vrem toti LIBERTATE si linuxul daca pot spune asa "militeaza" pentru LIBERTATE.

      Nu mai spun ca intr-o zi sunasem la RDS relatii cu clientii si cand au auzit de Linux m-au "expediat" foarte repede pe motiv ca ei nu ofera suport pentru Linux si nu au specializare pentru asa ceva. Nu este corect si nici frumos ca o ditamai firma sa nu aiba oameni capabili in Linux.

      Oricat ar incerca unii sa-l ignore Linux este un competitor in lumea sistemelor de operare si daca inainte il mai puteai ignora, acum nu se mai poate, ar fi urat din partea noastra sa ignoram un sistem pentru care lucreaza o intreaga comunitate, un sistem gratuit.

  • Multumim frumos si cat mai multe videotutoriale cu LINUX deoarece are calitati deosebite in comparatie cu Windowz, nu le mai enumar sunt foarte multe. Cristi!, din pacate eu nu am putut sa vizionez tot tutorialul deoarece la minutul 13,35' se intrerupe videotutorialul si o ia de la cap! O sa incerc mai tarziu, poate oa sa mearga. Multa sanatate si un respect deosebit pentru ceea ce faceti>

  • forte tare .m-am indragostit de ubuntu ,pacat ca nu stiu cum sa-l folosesc si cum sa-l instalez dar cred ca cu ajutorul vostru voi invata cate ceva .chiar este fain ubuntu pacat ca nu se misca la capacitatile lui reale ,se misca pe virtual .ady cand mai ai timp mai fa niste tutoriale cu ubuntu .merci

    • daniyl: dar cred ca cu ajutorul vostru voi invata cate ceva

      Cite ceva o sa inveti, dar nu te sfatui sa astepti pina iti va da cineva mura-n gura. Instaleaza-ti Ubuntu, seteaza-ti conexiunea de net, si restu e in miinele tale. Gasesti informatie de tot felul, logheaza-te pe Ubuntu.ro (poti citi postarile de pe forum si fara inregistrare), daca mai cunosti cit-decit o limba straina e un avantaj, eu de exemplu foarte multa informatie am gasit in limba rusa, ceea ce din pacate nu pot spune despre limba romana.Caut articole si in limba engleza, daca m-am descurcat eu in aceasta limba, is sigur ca o sa puteti si voi s-o faceti.
      Nu-i chiar asa de simplu la instalarea programelor, dupa cum spune Adrian in tutorial. Sint unele programe, pe care poti sa le instalezi doar din terminal, adugind o noua sursa de download, facind udate la pachetele de instalara, s-apoi tapind niste comenzi poti sa ai acel soft in comp.
      Adiran, ca in tot deauna a facut un tutorial demential, dar de data asta cam tirziu :P , oricum asteptam cu nerabdare celelate articole dedicate Ubuntu-lui.
      Eu am folosit acest Wubi (tot din recomandarile lui Adrian), acuma mi-am instalat Ubuntu 9.10 pe un alt HDD si la mine conexiunea de net si-a facuto sigurel, nu am setat absolut nimic. Si toate driver-ele si le-a gasit singur, eu n-am cautat nimic pe net. Asa ca fa recomand cu multa caldura acest SO.

  • As vrea sa intreb,la momentul setarii conexiunii la internet (dupa ce am instalat Ubuntu),are vre-un efect contradictoriu reintroducerea numelui de pe contract si a parolei atunci cind avem un router interconectat intre calc. si net,unde la setarea routerului am introdus si acolo numele si parola de pe contract...?

    • LiviuFlorin: As vrea sa intreb,la momentul setarii conexiunii la internet (dupa ce am instalat Ubuntu),are vre-un efect contradictoriu reintroducerea numelui de pe contract si a parolei atunci cind avem un router interconectat intre calc. si net,unde la setarea routerului am introdus si acolo numele si parola de pe contract…?  

      Daca ai un rooter si ai facut user pass in el nu mai este nevoie sa le faci si pe PC pe PC bagi doar cablul si va trebui sa ai net, ca sa-l primesti se ocupa rooterul de asta. Eu am spus in tutorial ca aceste setari cu user pass se fac doar daca esti pe direct adik daca nu ai un rooter in fata sau un modem. Dar daca setarile sunt facute in rooter pur si simplu bagi cablu in PC si ai net.

  • Foarte buna ideea de a face videotutoriale despre Linux, este adevarat ca toti se feresc de Linux dar odata ce vor vedea videotutorialele si vor intelege ca este usor si mai ales ca este si gratuit atunci probabil ca se vor indrepta catre Linux mai multe persoane

  • Daca s-ar scoate windows-ul din institutii,ar cadea softurile pentru care se platesc ogroaza de bani.Cunosc un caz,nu dau numele institutiei care a fost obligata sa cumpere un soft facute de firma unui fiu a carui tata este un om cu influiente politice.Softul este cat se poate de ingreunat datorita interfetei si datorita pasilor pe care trbuie sa-i faci,pasi care uneori nu isi au rostul iar costul acestui soft a fost mult ridicat decat a altora care erau mult mai bune.

    Aici intervine si faptul ca iarasi cei ce cumpara licentele de SO-uri,antivirus etc nu ar mai avea de unde sa-si bage niste bani in buzunar.

    Pana se va face dreptate in aceasta tara ...va mai trece mult timp.

    Pentru server-ing linuxul este cea mai buna afacere dar nu numai pentru servering ci si pentru cei ce nu folosesc jocuri avansate de windows.Te-ai scapat de virusi,erorile inzecite de windows,consumul de resurse mare, asta cu toate ca linuxul are niste efecte grafice foarte interesante,efecte pe care si vista le are dar iti mananca angro din resurse.Cei ce sunt gameri sa ramana pe linux,cu toate ca se pot folosi emulatoare de win pentru linux dar...haideti sa nu amestecam ciorbita cu felul doi de mancare.

    Bafta la "a invata linux" si felicitari echipei videotutorial

    • Catalin: Te-ai scapat de virusi,erorile inzecite de windows

      De cind folosesc Ubuntu, mi-am capatat si o liniste sufleteasca, nu ma mai bitie nici un firewall, nici un antivir nu-ti cere update. Sint si virusi pentru Linux, dar pina cind is foarte putini.

Related Post

This website uses cookies.