Cum se instaleaza si cum se elimina Ubuntu Linux dintr-un dual boot cu Windows – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum stergem GRUB-ul sau mai bine zis cum “dezinstalam” corect sistemul de operare Ubuntu Linux in cazul in care avem un dual boot intre Windows si Ubuntu si nu mai dorim sa avem la pornirea pc-ului optiunea de a alege intre cele doua sisteme de operare. Am hotarat sa fac acest tutorial pentru ca foarte multe persoane procedeaza gresit cand vine vorba de a scapa de Ubuntu Linux atunci cand au un dual boot cu Windows si se hotarasc ca Ubuntu nu le mai este pe plac.
Metoda aplicata este gresita si foarte des intalnita. Haideti sa vedem cum nu trebuie procedat:
Majoritatea, dupa ce se joaca cu sistemul de operare Ubuntu Linux si se hotarasc ca nu il mai vor, intra in sistemul de operare Windows, apoi acceseaza disk management si de acolo sterg partitia pe care au instalat Ubuntu Linux dand click dreapta pe aceasta si alegand format partition sau delete volume crezand ca astfel au scapat de acest sistem de operare. Teoretic, au scapat de acesta, sistemul de operare Ubuntu nu se mai afla pe partitia respectiva insa practic, va ramane GRUB-ul pe partitia in care este instalat sistemul de operare Windows. GRUB-ul fiind “boot managerul” sistemului de operare Ubuntu. La repornirea sistemului GRUB-ul va aparea in continuare si ne va da posibilitatea sa alegem in ce siste e operare sa intram desi sistemul de operare Ubuntu nu mai exista.
In trecut noi am mai facut cateva tutoriale despre partitionarea corecta si instalarea lui Ubuntu in dual boot cu windows precum si despre cum se restaureaza grubul daca ati procedat gresit instaland prima data Ubuntu si apoi Windows. Deasemenea va invit sa urariti si tutorialul despre cum se descarca si cum se instaleaza EasyBCD din cadrul tutorialului: Cum reparam dual boot-ul daca am instalat Windows XP dupa Windows 7
Cum scapam de GRUB-ul sistemului de operare Ubuntu Linux?
Foarte simplu, trebuie doar sa fim putini atenti si sa nu ne pripim in a formata partitia sistemului de operare Ubuntu. Metoda de a scapa de acest GRUB a fost prezentata pe larg in tutorialul video de mai jos. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video!

ATENTIE:
Daca sistemul de operare Windows folosit in dual boot cu Ubuntu este Windows XP, bifati optiunea “Install the Windows XP bootloader to the MBR” din cadrul softului EasyBCD

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (83)

  • Aceasta este metoda cea mai simpla ce poate fi folosita si de cei mai putin initiati. Inlaturarea grubului NU NECESITA FORMATAREA partitiei asa cum sugera un nene pe rubrica de comentarii la un alt tutorial si poate fi facuta folosind metoda clasica folosind comand prompt insa aceasta poate intimida utilizatorii mai putin experimentati. Daca doriti o voi prezenta si pe aceea folosind comand prompt-ul din Windows.

    • sorin00098:
      Ma asteptam la un tutorial despre cum sa csapam definitiv de windows !

      Buna idee, o sa fac si despre acest subiect un tutorial video! Tineti aproape!

    • sorin00098:
      Ma asteptam la un tutorial despre cum sa csapam definitiv de windows !

      Pai e simplu... cand instalezi ubuntu, sau o alta distributie bazata pe linux, in momentul in care se face partitionarea hdd-ului ai trei optiuni dintre care una iti ofera posibilitatea de a sterge tot ce este pe hard (formtare completa), astfel tot spatiul disponibil fiind alocat noului sistem de operare ubuntu.

  • Este ACEASTA metoda valabila si pentru cazul prezentat in videotutorialul anterior, cu Win7 pe partitia "C" si WinXp pe cealalta partitie?! Implica aceeasi aplicatie - Easy BCD si aceiasi pasi, ca in tutorialul de fata?!
    Asta daca vrei sa fi amabil si nu sarcastic... cum spuneai chiar tu!

  • bravo.foarte bun tutorialul.pentru xantes vezi ca sa spus in tutorial ce faci.chiar la inceput.poate nu ai fost atent

    • eugen: s in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: Partitionarea unui hard disk ce contine doar partitia sistemului de operare, da enter si vei gasi tutorialul

      Da, s-a spus pentru Ubuntu, prietene... nu si pentru WinXP! TOCMAI de aceea intrebam daca regula este valabila si pentru WinXP! Se pare ca tu esti cel care nu si intelege ce citeste!

  • da f util eu mereu cand vroiam sa scap de linux formatam ca nu stiam cum sa scot linuxu fara sa formatez

  • Salut Adrian, foarte bun tutorialul. Imi poti spune si mie ce sa fac ca nu de mult am instalat un Windows XP dupa ca am avut un dual boot Windows XP cu Windows 7. Nu stiu de ce dar si acum imi apare ecranul de boot doar ca imi da sa aleg intre windows Xp si Windows Xp xand eu am un singur windows. Ce as putea sa fac.

  • Am cumparat de curand un minilaptop cu windows 7 starter instalat pe un hard de 250 G si o singura partitie.Poate sa-mi spuna cineva daca se poate partitiona hdd in asa fel incat sa avam sistemul de operare in C si celelalte in D .Va multumesc anticipat.

    • PILCA DOREL:
      Am cumparat de curand un minilaptop cu windows 7 starter instalat pe un hard de 250 Gsi o singura partitie.Poate sa-mi spuna cineva daca se poate partitiona hdd in asa fel incat sa avam sistemul de operare in C si celelalte in D .Va multumesc anticipat.

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta de pe margina neagra: Partitionarea unui hard disk ce contine doar partitia sistemului de operare, da enter si vei gasi tutorialul

  • Salut.
    Incerc sa urmaresc acest tutorial, insa nu pot sa il vizionez, pentru că îmi apare urmatoarea eroare : "server not found rtmpte:(ip-ul serverului)/simplevideostreamming/mp4:/". Nu merge nici pe internet explorer 8 , nici pe firefox, nici pe opera. Am rulat ccleaner pentru a sterge cacheul, cookieurile, etc. La fel se intampla si cu alte tutoriale...nu pornesc.

    Partea ciudata este ca daca ma conectez la acest site folosind un proxy vpn, totul merge cum trebuie. Poate serverului de streamming nu-i place de faţa mea :) . Sau o fi vreo problema cu providerul meu - RDS. Sau poate aţi banat vreo clasa de ip-uri. Chiar daca m-am deconectat de la rds şi m-am reconectat (pentru a primi un alt ip), tot la fel, nu pornesc tutorialele. Sau cine ştie, poate o fi vreo problemă temporară.

    • Da mi s-a intimplat si mie astazi (nu cred ca tine de provider) de citeva ori ; eu m-am conectat prin Telekom Romania Connections (numele actual al Romtelecom incepind cu 1 sept 2014)
      Am vazut tutorialul acesta de mai multe ori si multe altele . E prima data cind mi se intimpla . Am pus asta pe seama faptului ca la acea ora cineva mai utiliza aceeasi conexiune pe care am utilizat-o eu pentru a vedea imagini live de pe alte 4 camere video. Am presupus ca era solicitata reteaua interna.

      12/09/2014 ; 01:20

  • Va rog eu mult, scoateti reclama care deranjeaza la pornirea tutorialului. Pe google chrome nu porneste videoul din cauza ei , iar unii oameni chiar nu se desprind de Chrome. Daca nu vreti sa o scoateti(ca faceti bani cu ea) macar rezolvati cumva bug-ul!

    • sidebyside:
      Va rog eu mult, scoateti reclama care deranjeaza la pornirea tutorialului. Pe google chrome nu porneste videoul din cauza ei , iar unii oameni chiar nu se desprind de Chrome. Daca nu vreti sa o scoateti(ca faceti bani cu ea) macar rezolvati cumva bug-ul!

      Se pare ca tu nu prea citesti, decat ce iti convine tie asa...S-a tot spus pe comentarii si la tutorialele trecute ca problema si bug-ul cu banerul din player si browserul Chrome sa rezolvat si ca trebuie sa golesti cache-ul si cookie-urile browserului (atentie, cand faci asta, sa nu ai deschis in nici un tab site-ul videotutorial.ro)

      • AdrianGudus: Se pare ca tu nu prea citesti, decat ce iti convine tie asa…S-a tot spus pe comentarii si la tutorialele trecute ca problema si bug-ul cu banerul din player si browserul Chrome sa rezolvat si ca trebuie sa golesti cache-ul si cookie-urile browserului (atentie, cand faci asta, sa nu ai deschis in nici un tab site-ul videotutorial.ro)

        Ok atunci, ma bucur ca s-a rezolvat, ca nu toata lumea are timp sa citeasca toate comentariile.

        • sidebyside: Ok atunci, ma bucur ca s-a rezolvat, ca nu toata lumea are timp sa citeasca toate comentariile.

          Nu este problema noastra ca nu ai tu timp, inainte de a posta trebuie sa citesti comentariile si sa te asiguri ca nu exista deja rezolvare la problema ta, altfel nu mai pune intrebari !
          Cum noi avem timp sa realizam aceste tutoriale pentru noi toti, gasiti-va si voi bunul simt si timpul necesar de a citi comentariile inainte de a posta o intrebare.
          De ce trebuie sa raspundem de 25.000.000 de ori la aceleasi intrbari, doar pentru ca domnisoarele nu au timp.
          Faceti-va timp, pe videotutorial chiar aveti ce invata.
          Lasati mofturile si fitele, sau FITZELE.
          Orice comentariu ce contine o intrebare la care s-a raspuns deja, va fi sters si autorul bagat la spam.
          Ajutati-ne sa fim si noi mai productivi, daca pierdem toata ziua raspunzand la "dubluri", nu vom mai avea timp pentru articole si tutoriale.

          • Mutumim Cristi. Ne scoti din multe belele. Am incercat sa rezolv problema grub-lui in widows10 si nu stiu cum sa fac. M-as bucura sa reactualizezi tutorialul. Sa ai o zi minunata.

  • salut
    foarte bun tutorialul....multumesc

    as dori un sfat daca se poate...
    am un HDD Western Digital RAPTOR 74GB 10.000rpm SATA2 pe care nu il vede nici o distributie de linux
    vroiam sa fac un dual boot pe el cu win7 (deja instalat) si ubuntu
    specificatiile pc sunt urmatoarele: MB Gogabyte GA-EG41MF-US2H Core2Duo E8400 3.00GHz Gigabyte ATI Radeon HD 5570 1GB GDDR3 2x2GB RAM
    mai exista si un HDD Seagate 1.5 TB SATA2 care este detectat fara probleme

    multumesc

Related Post

This website uses cookies.