Cum se instaleaza mai multe programe deodata cu un singur executabil – tutorial video

Toata lumea doreste sa-si faca un Windows in care sa integreze softuri, pentru ca acestea sa se instaleze automat dupa sistemul de operare. Eu personal nu va recomand asa ceva si o sa va explic si de ce.
In timp ies versiuni noi ale aplicatiilor/softurilor pe care voi doriti sa le integrati in acel Windows, odata ars cd-ul cu Windowsul modificat de voi nu mai poate fi din nou modificat, va trebui sa modificati din nou kit-ul de instalare in care sa integrati noile versiuni de softuri si bineinteles sa ardeti un alt CD,  nu stiu cu ii convine sa arda in fiecare luna cate un CD cu Windows si bineinteles sa “arda” si timpul cu modificarea kit-ului!!
Ceea ce va propun eu astazi este un serviciu online numite Ninite ce ne permite sa creem un kit care sa contina toate softurile noastre preferate (in limita in care sunt disponibile pe siteul respectiv). Acestea le vom gasi pe siteul Ninite gata grupate pe categorii numai bune de selectat. Ce va trebui voi sa faceti este sa accesati acel site, sa alegeti aplicatiile pe care doriti sa le includa kitul ce va fi generat dupa ce v-ati decis ce doriti sa folositi. Presupunand ca ati ales ce softuri va plac, dati click pe “Get installer” si veti obtine un mic executabil de 165 kb pe care il puteti lua cu voi oriunde, punandu-l pe un stick USB.
De ce doar 165 KB?? Pentru ca acest executabil rezultat nu va contine softurile voastre preferate ci doar informatiile cu privire la ce va trebui el sa downloadeze si sa instaleze pt voi.
Sa spunem ca aveti acest executabil pe un stick USB…si astazi tocmai ati facut un Install de Windows, ei bine e destul de lung procesul de instalare manuala a fiecarui soft, va trebui sa mergeti pentru fiecare, pe siteuri sa le descarcati, apoi pt fiecare sa dati next, next, finish…la unele dintre ele trebuie sa stai sa debifezi ca nu doresti nu stiu ce toolbar de la Yahoo si asa mai departe.
Avand cu voi acest kit generat de siteul Ninite in functie de preferintele voastre, dupa ce ati instalat Windowsul si ati facut conexunea la internet, pur si simplu rulati Ninite si el va va downloada automat softurile preferate si va spune “NU” automat toolbar-urilor pe care le contin unele softuri, si vi le va instala tot automat voi urmand sa asteptati ca el sa isi termine treaba.

Este foarte important sa aveti conexiune la internet in timp ce il rulati pentru ca asa cum am spus si mai sus acel executabil micut de 156 kb nu contine decat informatii si instructiuni cu privire la ceea ce are el de descarcat si de instalat, practic acesta fiind doar un installer online.

Dar haideti mai bine sa urmarim impreuna tutorialul video.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (91)

  • Minunat !!! Asa cum zici si tu ce ne puteam dori mai mult de atat?!?!?! Acuma eu personal as avea o sugestie. Parerea mea este ca ar fi bine ca inainte de toate sa instalam antivirusu'(oricare ar fi el) si apoi sa rulam aplicatia respectiva. In rest numai de bine felicitari Adrian!!!

  • Foarte tare acest tutorial . Interesant programel o sa-l iau si eu :D . Felicitari Adriane ;) . Respectele mele pentru echipa videotutorial.ro

  • Apropo cand spuneai in partea aia la inceput ca downloadeaza ultimele versiuni de exemplu daca ultima versiune la un program e una beta o ia pe aceea ?

  • salut 22ror ... f util tutorialul !insa as avea o nelamurire .. acu kteva zile am luat de pe un anumit tracker un windows "aranjat" adica dupa ce se instala avea o setare care atunci knd apasai pe ea se deschidea o fereastra si trebuia sa alegi tu ce programe sa se instaleze in pc tau ..... dak ma intelegeti si imi puteti spune cum as putea sa fac si eu acelasi lucru ??

  • geolino: salut 22ror … f util tutorialul !insa as avea o nelamurire .. acu kteva zile am luat de pe un anumit tracker unwindows “aranjat” adica dupa ce se instala avea o setare care atunci knd apasai pe ea se deschidea o fereastra si trebuia sa alegi tu ce programe sa se instaleze in pc tau ….. dak ma intelegeti si imi puteti spune cum as putea sa fac si eu acelasi lucru ??

    Nu ai inteles nimic din tutorialul asta!! Tocmai spuneam ca nu se merita sa faci un astfel de windows,intotdeauna e bine sa ai ultimele versiuni ale aplicatiilor. CD-ul tau cu windows odata ars si modificat,peste 1 luna o sa-l arunci,pt ca deja au iesit versiuni noi la softurile pe care tu le incluzi in el. Omu va zice ceva si va invata da voi nu...voi...batman batman,o tineti una si buna pe a voastra. Poti folosi WPI (Windows Post Install) pentru a face acel meniu...

  • pai tocmai k am inteles .. dar unele persone nu isi pot permite sa aiba net dak e sa gandim si pe partea cealalta deci ... asta ramane la aprecierea ta batman

  • Am vazut ca majoritatea de cand sa declarat Windows 7 oficial s-au profilat pe el. Ei bine sunt si eu una dintre acele persoane dar eu am o problema cu el deci imi merge orice aplicatie dar jocurile pe DirectX 8.0 se blokeza mereu si la filme la fel se vad in calitate de software. Imi puteti spune si mie de ce se intampla chestiile astea ca la drivare le am updatate la zi si codec-urile pentru filme unele dintre cele mai bune care pe XP mergeau perfect si am descarcat aceleas codec-uri si pentru Windows 7 si tot nimic...

Related Post

This website uses cookies.