Cum se instaleaza driverele pentru componentele necunoscute sau unknown device – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video vom vedea cum se gasesc driverele pentru componentele necunoscute sau unknown device, asta se intampla destul de des, mai ales daca placa de baza este mai veche si noi folosim un sistem de operare nou fara suport solid din partea producatorului placii de baza.
Driverele sunt o componenta esentiala in computer, acestea fac legatura intre sistemul de operare si componente, nu degaba se numeste “driver”. Fara drivere nu putem folosi componente ca: placa video, placa de sunet, camera web, tuner tv, placa de retea, controller sata, etc.
De cele mai multe ori producatorii de componente lucreaza in stransa legatura cu producatorul sistemului de operare (Microsoft) pentru furnizarea driverelor prin intermediul sistemului de operare sau prin intermediul unor update-uri ulterioare. Din pacate nu toate driverele pot fi testate si aprobate de catre inginerii Microsoft si de aceea mai raman unele pe care trebuie sa le instalam noi.
Prima optiune ar fi DVD-ul cu care vine placa de baza, acolo se afla drivere si utilitate (si bloatware cat cuprinde).
A doua optiune si cea mai sanatoasa este sectiunea suport de pe site-ul oficial al producatorului placii voastre de baza (Asus, Gigabyte, MSI, ECS, Asrock, Biostar, etc), de acolo vom lua ultimele drivere care probabil vor face sistemul sa functioneze foarte bine, avand in vedere ca eventualele bug-uri ale inceputului au fost eliminate.
Chiar daca facem totul ca la carte, uneori pot ramane cateva device-uri orfane, adica nerecunoscute. Prima optiune in acest caz ar fi sa incercam un update automat de pe net (serverele Microsoft), a doua optiune, in cazul in care prima o dat gres, ar fi sa incercam un update al driverului de pe DVD, poate cine stie…
Daca nicio metoda nu da rezultate 100% si dupa toate astea am mai ramas in device manager cu device-uri “galbejite”, trebuie sa ne transformam in detectivi si sa incepem cautarea dupa coduri hardware pe net.
Dupa cum s-a vazut in tutorial eu am reusit insa nu iese intotdeauna, mai ales daca este vorba despre o componenta produsa pe cine stie ce vapor in deriva. La mine era vorba despre ceva de la Intel, cand este vorba despre un producator de calibru lucrurile sunt simple.

Drivere Asus
Drivere Gigabyte
Drivere MSI
Drivere Asrock
Drivere Intel
Drivere ECS
Drivere Biostar

Ca sa gasiti driverele trebuie sa stiti: ce placa de baza aveti, ce chipset, ce socket si ce revizie. Gasiti aceste informatii pe cutia placii de baza sau pe placa de baza.

Va astept cu pareri si comentarii.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (105)

    • Sunteti prosti gramada !
      Daca n-ai driverul de la placa de retea sau Wlan cum draku mai intri pe net sa cauti !
      Tolomacilor !

  • Foarte bun tutorialul. Primele doua metode le stiam dar cea de-a treia nu o stiam, auzisem ceva cu un cod dar nu stiam cum. Ce imi place cel mai mult la tutorialele pe care le faceti este ca EXPLICATI FOARTE BINE TOATE AMANUNTELE SI IN DETALIU si bineinteles subiectele din tutoriale. Multumesc si tineti-o tot asa, sunteti cei mai tari

  • Buna metoda.
    Eu as adauga ca o alta cale de a gasi drivere este sa citiesti ce scrie pe componente (placa de baza, placa video, placa de retea, etc) orice, denumire sau cod sau orice si rascolesti net-ul dupa drivere pentru ele.
    La Windows XP cand nu gasea driverele, windows-ul de unul singur, drivere pe care nici eu nu cunosteam de la ce sunt, instalam Microsoft Framework si apoi reusea sa le gaseasca el .

  • Multumesc mult , si pe mine mai ajutat mult.Am o intrebare... am observat ca tu folosesti 7zip , de ce preferi mai mult 7zip decat winrar ?

  • parca erai un adept a gigabyte cum tea convins asus erau mici probleme pe care lai spus ca acolo la msi asus e.t.c

  • Ionut:
    Multumesc mult , si pe mine mai ajutat mult.Am o intrebare… am observat ca tu folosesti 7zip , de ce preferi mai mult 7zip decat winrar ?

    Este gratuit, este rapid si in plus dezarhiveaza .7z fara erori.
    De ce as folosi WinRar ?

  • 10 pentru totorial si pentru videotutoriale.ro :D apropo eu pentru descarcat driverele folosesc un program 3DP Chip

  • vicentiu:
    parca erai un adept a gigabyte cum tea convins asus erau mici probleme pe care lai spus ca acolo la msi asus e.t.c

    Eu nu sunt adept si nici fanboy, folosesc diferite produse de la diferite companii, Asus este o companie de renume si face niste produse de calitate. La fel si Gigabyte, Asrock, MSI, etc.
    Am avut cateva probleme cu doua placi de baza de la Asus insa probabil a fost ghinion, placa asta este super ok.
    Maine nu stiu ce-o sa folosesc...

Related Post

This website uses cookies.