Cum se instaleaza corect noul Windows 8 Release Preview – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum se instaleaza sistemul de operare Windows 8 Release Preview, o versiune Windows 8 foarte aproape de versiunea finala asupa careia s-a lucrat foarte bine, sistemul de operare fiind acum mult mai stabil, mult mai optimizat pentru viteza, si cu cateva imbunatatiri pentru aplicatiile Metro UI. Despre Ce este nou in Windows 8 Release Preview nu mai are rost sa vorbim pentru ca am facut deja asta intr-un articol pe blogul nostru.
Instalarea sistemului de operare Wndows 8 Release Preview este una usoara, fara batai de cap si cu toate astea va recomand sa fiti foarte atenti la pasii parcursi in tutorial pentru ca, daca ajungeti in setarile avansate aveti ocazia sa va pierdeti prin multitudinea de optiuni pe care eu le-am parcurs si explicat intentionat ca voi sa le intelegeti si sa stiti despre ce este vorba si ce vrea sistemul de operare de la voi.
Tot in pasii parcursi la instalare puteti seta ca sistemul de operare sa caute si sa istaleze automat driverele pentru dispozitivele hardware existente sau ce urmeaza a fi conectate la calculator asa ca, desi pasii vor fi mai multi, va recomand sa alegeti calea mai lunga ca sa activati aceasta optiune foarte utila pentru cei care nu mai detin CD-urile cu drivere pentru dispozitivele ce vor fi conectate sau pentru hardware-ul existent in calculator.
Deasemenea, mare atentie la partitionare! Daca Windows 7 crea automat o partitie de 100 MB la instalare, Windows 8 release Preview va crea automat una de 350 MB, partitie rezervata sistemului (System Reserved) ce nu va aparea in Windows Explorer insa acolo va stoca sistemul fisierele de boot. Puteti alege sa lasati sistemul sa creeze aceasta partitie sau nu. Partitia System Reserved de 350 MB poate incurca daca veti folosi in viitor softuri pentru backup aparute inainte de sistemul de operare Windows 8, aceste softuri de backup nu vor sti sa gestioneze partiile sistemului in mod corespunzator ceea ce va crea probleme atunci cand veti dori sa faceti un backup sau sa restaurati un backup. Tot din cauza acestei partitii de 350 MB pe care Windows 8 Release Preview o creaza automat este posibil sa aveti probleme in viitor in cazul in care veti dori sa faceti un dual boot (sa mai instalati un sistem de operare pe langa Windows 8 Release Preview)
In tutorial am aratat cum puteti scapa de aceasta partitie de 350 MB. Foarte important de stiut inainte sa ne apucam sa instalam sistemul de operare Windows 8 Release Preview sunt si cerintele hardware necesare pentru a instala acest sistem de operare:
Procesor: minim 1 GHz sau mai mult
Memorie RAM: minim 1 GB daca instalam Windows 8 pe 32 bti sau minim 2 GB daca instalam Windows 8 pe 64 biti (ca sa instalam un Windows 8 pe 64 biti va trebui sa avem un procesor care sa suporte arhiectura pe 64 biti)
Spatiu pe hard disk: minim 16 GB pentru Windows 8 pe 32 biti si minim 20 GB pentru Windows 8 pe 64 biti
Placa video: o placa video capabila sa suporte Microsoft DirectX 9 cu driver WDDM
Ca sa scurtam treaba, daca aveti instalat acum Windows 7 inseamna ca veti putea instala si sistemul de operare Windows 8.
Daca indepliniti cerintele hardware minime recomandate, va puteti apuca sa instalati Windows 8 Release Preview nu inainte de a deconecta de la calculator absolut toate dispozitivele USB, sistem de sunet, imprimanta, camera web, cablu de internet, modem. Lasati conectate la calculatorul pe care doriti sa instalati Windows 8 doar mouse, tastatura si monitor in tutorial explicandu-se de ce trebuie sa facem aceste lucruri.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se instaleaza noul sistem de operare Windows 8 Consumer Preview.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (141)

  • mi-am pus si eu pe site "Flag Counter" sa vad cati vizitatori unici am; dar nu stiu sigur imi arata vizitatorii in functie de ip sau daca acelasi ip(persoana) intra in alta zi il numara iar ?

  • Si noi multumim pentru tutorial,cred ca de aici incepe partea frumoasa...cu dezvaluiri din "măruntaiele" acestui sistem de operare...asa ca...asteptam!

  • Salut Adrian&Cristi si felicitari pentru tutorialele pe care le faceti.Ce ziceti s-ar misca bine windows 8 pe un laptop ACER APIRE 5315 cu urmatoarea configuratie:
    RAM:1GB
    CPU:Intel Celeron 2.0 Ghz
    As vrea sa fac un test sa vad cum se misca windos 8,ca mai apoi sa il instalezi pe Desktop-ul meu.
    Bafta!!

  • sal adrian dupa cite am vazut eu in tutorial win8 arata ca si cum ar fi in versiunea finala si interfata metro ui misepare un pic schimbata dar am si eu vreo doua intrebari
    1) fa un tutorial despre cum aflam adresa de mail a a unui priete am spus eu asta si la alt tutorial dar nu mia raspuns nimeni
    2) cum as putea sa pun si eu niste tutoriale la voi pe sait va rog sami raspundeti cami place acest sait si as vrea sa contribui si eu

    • andreri:
      sal adrian dupa cite am vazut eu in tutorial win8 arata ca si cum ar fi in versiunea finala si interfata metro ui misepare un pic schimbata dar am si eu vreo doua intrebari
      1) fa un tutorial despre cum aflam adresa de mail a a unui priete am spus eu asta si la alt tutorial dar nu mia raspuns nimeni
      2) cum as putea sa pun si eu niste tutoriale la voi pe sait va rog sami raspundeti cami place acest sait si as vrea sa contribui si eu

      Andrei Ce analfabet esti! :)),:)),:)) Ce gluma sa pui tu tutoriale :)),:)),:))

  • Adrian poti sa realizezi un tutorial despre ubuntu:"cum instalm windows 8 in masina virtuala, sistemul real fiind ubuntu".
    Am incercat sa instalez Windows 8 Release Preview cu virtualbox, insa nu am reusit pentru ca nu am virtualizare hardware.
    Am incercat sa instalez VMware Player in Ubuntu, dar nu am reusit, imi da eroarea aceasta http://communities.vmware.com/message/2040666

  • Mie nu-mi merge pentru că nu e compatibil cu CPU! Am Intel Atom N270 (netbook Acer Aspire One). Am avut Consumer Preview, dar Release Preview nu-l mai vrea!

  • Frumos tutorialul si in tutorialul trecut spunea Cristi ca va face un serial legat de Windows 8 sincer as dori sa faca asa ceva deoarece ma intereseaza sa trec la windows 8.
    Ce as vrea eu in primul rand sa faceti un tutorial cum sa apara bara de Start cu meniul START in windows 8.
    iar in al doile rand as dori tutorial legat de: cum se misca browserele cu windows 8 fata de 7 daca intradevar e mai rapid sau mai lent, iar cineva spunea ca in windows 8 iti mareste FPS la jocuri iar as dori si acest lucru sa vad daca pana la urma este adevarat sau nu.

    Stima si respect
    Felicitari pentru toate tutorialele eu sunt nerabdator legat de tutoriale asupra windows 8 asta asteptam de mult
    Va multumesc

  • Frumos Tutorialul!!!! Ai putea face un tutorial in care sa prezinti My Computer si chestii din astea sper ca intelegi la ce ma refer cum arata el cum se instaleaza programele etc.

  • Multumesc si eu pentru tutorial. Eu am conexiune la internet wireless prin adaptor usb TP-Link , m-ar interesa daca win 8 poate recunoaste acest adaptor.

Related Post

This website uses cookies.