Cum se instaleaza codecurile pe Ubuntu Linux pentru a putea viziona filmele – video tutorial

Va prezentam intr-un tutorial trecut ca, Totem Movie Player vine deja instalat pe Ubuntu Linux si gata de treaba, insa ce ne facem cand vom dori sa dam play unui fisier video format .avi si vedem ca acesta refuza sa play-eze???

Da ati ghicit, astazi vom vorbi despre codecuri!!! De multe ori cand doriti sa play-ati diferite fisiere video si constatati ca nu va merg va ganditi probabil care sa fie cauza.Ei bine cauza este una singura: Nu aveti codecurile necesare pentru a putea playa acel format video. In unele tari codecurile sau mai exact folosirea codecurilor este interzisa! De ce? Pentru simplu fapt ca majoritatea codecurilor sunt patentate si dezvoltate de diverse companii si pentru a le folosi trebuie sa platesti. Cum Ubuntu este o distributie de Linux pentru oricine, foarte populara si raspandita, pentru a se evita posibilele conflicte cu unele tari in care este interzisa folosirea codecurilor fara a avea licenta sau fara a plati, sa hotarat ca Ubuntu Linux sa nu vina cu codecuri in pachetul de instalare insa cei care locuiesc in tari unde folosirea codecurilor nu este interzisa sa poata instala foarte simplu si usor pachetele de codecuri. Cum? foarte simplu, sa facut un “Repository” (depozit unde sunt tinute fisierele si sursele diferitelor aplicatii, softuri, librarii) unde sunt tinute acestea, si tot ce trebuie sa faca userul pentru a le avea, este sa introduca o linie de comanda in “Terminal” sa “loveasca” tasta Enter, sa bage parola, si sa astepte ca acestea sa fie adaugate si descarcate.

Folosind aceste codecuri veti putea chiar sa vizionati si DVD-uri originale encryptate (cumparate sau inchiriate) fara a face ceva special

Dar haideti mai bine sa urmarim acest tutorial video

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (124)

    • manu: sunt satul de ubuntu fa tutorialu descpre cum sa faci bani din site-ul tau  

      Tu vrei asa ca o reteta nu? :) Reteta este: cunostinte stabile intr-un domeniu,seriozitate,perseverenta,originalitate,ambitie.
      Se serveste rece si in portii mici pt. a preintampina o intoxicatie.

    • manu: sunt satul de ubuntu fa tutorialu descpre cum sa faci bani din site-ul tau  

      Nu-ti place, nu te uiti, e simplu nu? Tutorialele nu iti sunt adresate tie, nu doar tu vizitezi acest site! Bani pe net se fac foarte greu, nu asa cum crezi tu!!! SUBSCRIU LA CELE SPUSE DE IONEL NU EXISTA O RETETA PENTRU ASA CEVA

  • adrian tata pur si simplu nu ma lasa sa vad pana la capat tutorialul era mai bine cand aveati gragica aia foarte mare se vedea superb si nu facea figuri indiferent de unde aveai net

    • Gepeto: adrian tata pur si simplu nu ma lasa sa vad pana la capat tutorialul era mai bine cand aveati gragica aia foarte mare se vedea superb si nu facea figuri indiferent de unde aveai net  

      Este imposibil sa nu il poti viziona, tutorilul e prin streaming nu mai trebuie sa astepti sa se incarce in cache-ul browserului, poti derula din prima secunda acolo unde doresti!

  • Sunt bune indeile dar tutorialele ar fi si mai bune daca ati reusi cumva sa le faceti cu mai putina galgara. tutorialul asta de 8 min putea fi rezumat la doar 2 maxim 3 minute. Aveti tutoriale care tin o ora, sincer eu nu am rabdarea necesara sa urmaresc tot tutorialul. Sugestia mea ar fi sa faceti un tutorial mic si concret si nelamuririle le puteti rezolva aici la comentarii. Nu cred ca aici e locul commentului meu si imi cer scuze. Spor in continuare si sper sa luati in seama si ce am zis eu multumesc.
    P.S. sa-mi spuneti va rog unde e locul cu commenturi de genu ca nici cu siteul vostru nu prea ma descurc e destul de greoi, poate faceti un tutorial si despre asta :) succes, bui bui...

    • Doru: Sunt bune indeile dar tutorialele ar fi si mai bune daca ati reusi cumva sa le faceti cu mai putina galgara. tutorialul asta de 8 min putea fi rezumat la doar 2 maxim 3 minute. Aveti tutoriale care tin o ora, sincer eu nu am rabdarea necesara sa urmaresc tot tutorialul. Sugestia mea ar fi sa faceti un tutorial mic si concret si nelamuririle le puteti rezolva aici la comentarii. Nu cred ca aici e locul commentului meu si imi cer scuze. Spor in continuare si sper sa luati in seama si ce am zis eu multumesc.
      P.S. sa-mi spuneti va rog unde e locul cu commenturi de genu ca nici cu siteul vostru nu prea ma descurc e destul de greoi, poate faceti un tutorial si despre asta succes, bui bui…  

      "galgara" (caci asa ai scris...probabil era gargara) asta se numesc explicatii care sunt necesare mai ales utilizatorilor ce sunt noi in Linux. Puteam foarte simplu sa nu spun nimic si doar sa arat. De asta oamenii nu stiu sa foloseasca un PC cum trebuie pentru ca nu inteleg intru totul sistemul de operare si bazele acestuia. Nu e important sa stii doar cum sa faci, trebuie sa gandim putin si logic ca nu suntem roboti sa facem exact ce spune altul! Oamenii trebuie sa stie ce este acela un codec, la ce foloseste, de unde il ia, de ce nu vin instalate pe nici un sistem aceste codecuri, ce inseamna si ce este un "Repository"

      Daca as fi aratat si nu as fi explicat nimic din toate astea ai fi invatat mecanic si ai fi invatat doar cum se face nu si de ce se face asa si nu altfel.

      Poate pentru tine sunt mai bune tutorialele alea de pe YouTube unde unu face un tutorial la o rezolutie execrabila, totul se vede pixelizat...iti pune o melodie rock pe fundal deschide notepad-ul si incepe sa scrie text iar tu te freci la ochi chinuindu-te sa descifrezi ce scrie el cu fonturi minuscule in acel fisier text.

      Avem standardele noastre si principiile noastre, Cine vrea tutoriale in 2 peri si cu titlu fake, sa intre pe YouTube!

      • Adrian:
        “galgara” (caci asa ai scris…probabil era gargara) asta se numesc explicatii care sunt necesare mai ales utilizatorilor ce sunt noi in Linux. Puteam foarte simplu sa nu spun nimic si doar sa arat. De asta oamenii nu stiu sa foloseasca un PC cum trebuie pentru ca nu inteleg intru totul sistemul de operare si bazele acestuia. Nu e important sa stii doar cum sa faci, trebuie sa gandim putin si logic ca nu suntem roboti sa facem exact ce spune altul! Oamenii trebuie sa stie ce este acela un codec, la ce foloseste, de unde il ia, de ce nu vin instalate pe nici un sistem aceste codecuri, ce inseamna si ce este un “Repository”Daca as fi aratat si nu as fi explicat nimic din toate astea ai fi invatat mecanic si ai fi invatat doar cum se face nu si de ce se face asa si nu altfel.Poate pentru tine sunt mai bune tutorialele alea de pe YouTube unde unu face un tutorial la o rezolutie execrabila, totul se vede pixelizat…iti pune o melodie rock pe fundal deschide notepad-ul si incepe sa scrie text iar tu te freci la ochi chinuindu-te sa descifrezi ce scrie el cu fonturi minuscule in acel fisier text.

        Avem standardele noastre si principiile noastre, Cine vrea tutoriale in 2 peri si cu titlu fake, sa intre pe YouTube!  

        Am gresit-o cu "galgara" mersi pentru atentionare. Nu sunt un mare blogger sau critic mi-am spus doar parerea si cred ca am fost inteles gresit. Ce vreau sa spun e ca sunt foarte multi timpi morti, repetitii si alte chestii care nu-si au locul (nu ma refer doar la acest tutorial). Din cate observ sunteti o echipa de oameni capabili, puteti edita putin filmul,(ex: puteati taia timpul pierdut cu instalarea, si balbaiala urmatoare(sa inchidem sa nu inchidem fereastra)) Puteti trage cu ochiul pe http://www.lynda.com cred ca va poate fi de folos.
        Multumesc pentru timpul acordat.
        Bafta.

        • Doru:
          Am gresit-o cu “galgara” mersi pentru atentionare. Nu sunt un mare blogger sau critic mi-am spus doar parerea si cred ca am fost inteles gresit. Ce vreau sa spun e ca sunt foarte multi timpi morti, repetitii si alte chestii care nu-si au locul (nu ma refer doar la acest tutorial). Din cate observ sunteti o echipa de oameni capabili, puteti edita putin filmul,(ex: puteati taia timpul pierdut cu instalarea, si balbaiala urmatoare(sa inchidem sa nu inchidem fereastra)) Puteti trage cu ochiul pe http://www.lynda.com cred ca va poate fi de folos.
          Multumesc pentru timpul acordat.
          Bafta.  

          Suntem capabili si putem face si ce e pe Lynda.com dar uiti un aspect!!! Acele tutoriale costa!!! Nu vrei cam multe for free? Daca nu am fi facut deloc tutoriale era mai bine. Ok o sa le facem ca alea de pe lynda.com insa sa vedem cat de pregatit esti sa scoti banutii din buzunar pentru ele...ce zici?

          Aaaa, nu...tu vroiai gratis nu?

          De ce oare sunt oamenii asa ignoranti si au pretentii asa mari cande vorba de gratuit? Ai cumva impresia ca totul ti se cuvine si cineva trebuie sa fie super profesionist cu tine pe degeaba?

          Te invitam sa faci si tu tutoriale, macar asa balbaite ca ale noastre sa vedem cat de bun esti in asta, te bagi?

          Nu regizam nici un tutorial si nu vrem sa facem asta! suntem oameni ca si voi, nu ne dorim sa fim ca o televiziune rigida care citeste de pe prompter iar daca le iei prompterul sa nu mai fie capabili sa prezinte stirile. Crede-ma ca ce facem noi e mai greu ca ce fac cei din televiziune! Nu regizam, nu editam, totul este spontan, nu stam cu foile in fata sa citim de pe ele, avem totul in cap.

          Vrem safim niste oameni normali si mai aproape de vizitatori prin simplu fapt de a ramane simpli, tutorialele sa curga natural nu regizat.

    • Doru: Sunt bune indeile dar tutorialele ar fi si mai bune daca ati reusi cumva sa le faceti cu mai putina galgara. tutorialul asta de 8 min putea fi rezumat la doar 2 maxim 3 minute. Aveti tutoriale care tin o ora, sincer eu nu am rabdarea necesara sa urmaresc tot tutorialul. Sugestia mea ar fi sa faceti un tutorial mic si concret si nelamuririle le puteti rezolva aici la comentarii. Nu cred ca aici e locul commentului meu si imi cer scuze. Spor in continuare si sper sa luati in seama si ce am zis eu multumesc.

      Sunt lungi finca sunt detali importante si sa sti si tu ca Adrian,Cristi, Boby si toi incearca sa fac tutoriale cit mai scurte, dar depinde si de subiect, ubuntu e ceva nou si de asta da multe detali, ca sa nu vi se para voua urit sau cum il numiti voi, dar si asa voi ziceti ca e urit si nu este buna(cum ziceti voi). Eu nu folosesc ubuntu finca nu am un PC prea performant ca sa ma apuc de testat sisteme de operare noi si daca o sa am un PC nou ubuntu imi bag!!! Asa ca nu te supara dar sa sti ca Adrian a incercat sa faca cit mi mic si cit mai la obiect cu detali importante!!!
      P.S. sa-mi spuneti va rog unde e locul cu commenturi de genu ca nici cu siteul vostru nu prea ma descurc e destul de greoi, poate faceti un tutorial si despre asta succes, bui bui…  

      Doru: Sunt bune indeile dar tutorialele ar fi si mai bune daca ati reusi cumva sa le faceti cu mai putina galgara. tutorialul asta de 8 min putea fi rezumat la doar 2 maxim 3 minute. Aveti tutoriale care tin o ora, sincer eu nu am rabdarea necesara sa urmaresc tot tutorialul. Sugestia mea ar fi sa faceti un tutorial mic si concret si nelamuririle le puteti rezolva aici la comentarii. Nu cred ca aici e locul commentului meu si imi cer scuze. Spor in continuare si sper sa luati in seama si ce am zis eu multumesc.
      P.S. sa-mi spuneti va rog unde e locul cu commenturi de genu ca nici cu siteul vostru nu prea ma descurc e destul de greoi, poate faceti un tutorial si despre asta succes, bui bui…  

      Adrian a incercat sa faca tutorialele cit mai mici si cit mai la obiect cu detali importante!!! Daca nu ar mai da detalii cei care vizioneaza ar zice ca nu e bun de nimic, sa sa uni zic vad, si nu e adevarat, iti trebuie experienta si rabdare ca sa faci ceva cum trebuie si sa afli ceva nou, eu nu folosesc ubuntu finca nu am un PC prea performant si daca imi eau un PC nuo ubuntu imi bag, nu te supara dar e ca o revolta ca sa ii zic asa cea ce ai zis tu, o revolta ca Adrian ne arat si ne da mura in gura la toti, ar trebui sa il respectati, si nu numai pe el, pe toti de la echipa Videotutorial.ro, tot respectul de la mine!!!! AM DREPTATE ADRIAN?

      • Adrian: De ce mi-ai sters postul? Am gresit cu ceva sau nu m-am facut inteles?
        Stergeti asa fara macar sa spuneti motivul? Mda...
        BOGDAN: Ubuntu exista din 2004 adica au cam 5 ani... nu e asa de nou. Ubuntu foloseste interfata grafica GNOME care exista din 1997 deci...
        Cerinte UBUNTU: 256 MB RAM (recomand 512)
        2GB spatiu pe hard (recomand cel putin 4GB)
        500Mhz proc (recomand 1Ghz)
        Placa video 128 RAM.
        Merge si pe o configuratie mai slaba fara o interfata grafica sau cu un mediu desktop de genul XFCE sau altele care au un consum minim de resurse. succes la instalat, e o experienta unica si daca iti place sa descoperi necunoscutul ai sa fii uimit cat de puternic poate sa fie o distributie linux.
        P.S. tre sa renunti la jocuri sau sa te multumesti cu putin (eu nu ma joc:)). Bafta.

        • Doru: Adrian: De ce mi-ai sters postul? Am gresit cu ceva sau nu m-am facut inteles?
          Stergeti asa fara macar sa spuneti motivul? Mda…
          BOGDAN: Ubuntu exista din 2004 adica au cam 5 ani… nu e asa de nou. Ubuntu foloseste interfata grafica GNOME care exista din 1997 deci…
          Cerinte UBUNTU: 256 MB RAM (recomand 512)
          2GB spatiu pe hard (recomand cel putin 4GB)
          500Mhz proc (recomand 1Ghz)
          Placa video 128 RAM.
          Merge si pe o configuratie mai slaba fara o interfata grafica sau cu un mediu desktop de genul XFCE sau altele care au un consum minim de resurse. succes la instalat, e o experienta unica si daca iti place sa descoperi necunoscutul ai sa fii uimit cat de puternic poate sa fie o distributie linux.
          P.S. tre sa renunti la jocuri sau sa te multumesti cu putin (eu nu ma joc:)). Bafta.  

          Pai sa sti si tu ca nici eu nu prea ma joc, acolo un San Andreas mai rar cind nam ce face si dupa ce mam plictisit de San Andreas il deszinstalez si bag Conter, sunt niste jocuri mici care nu solicita prea mult ca si NSF Carbon sau altele pe care nu am avut instalate pe pc-ul meu, dar in schimb bag multe programe de odata cum ar fi :pentru inscriptat-nero si cdburnerxp, pentru muzica-vlc,winap,kmplayer,mplayer, pentru net-mozila,google chrome, operra, etc. deci eu pentru un scop bag mai multe programe si solicit mult iar eu mam obisnuit cu windows si programele astea, si nu mas schimba pe ubuntu definitiv pe pc-ul asta ca........ desi am mai redus din programele precizate lasind numai esentialul si daca imi eau pc nou ubuntu imi bag, si oricum nu imi mai bag un alt sistem de operare ca o fi windows ca o fi linux nu mai bag nimic, vara asta am bagat vro 11 sisteme de operare si am obosit laptopul, precizez ca am 1 GB ram, HDD 112 GB si are vro 4 ani de cind e cumparat, mai are el o problema cu dvd-rwarul, nu mai merge sa citeasca CD-ul doar DVD-ul si mai nou nu mai vrea nici sa inscripteze DVD-uri si inainte faceam dea DVD-uri o gramada, am gasit DVD-r deci nu inscripta de loc dar citea DVD-ul si CD-ul, am zis sa pun asa dar nu intra fata si nu puteam lasa fara fata, laptopul meu e Packard Bell si DVD-r de schimb era unui baeat care i se stricase placa de baza si vindea piese din el si acel laptop era Acer si nu se potrivea fata, acum iti dai seaama cit de obosit e laptopul asta!!!

  • Acum dupa cateva saptamani de folosire a ubuntului m-am convins ca nu se ridica la inaltimile windows-ului. Parca nimic nu merge pe el... treb sa te chinui daca vrei sa faci ceva... de ex sa instalezi un soft pana gasesti fisierul debian pe net sau de cele mai multe ori nu il gasesti si downloadezi o arhiva tar.gz2 si nu sti ce sa faci cu ea si multe alte probleme. Din punct de vedere al stabilitatii si securitatii este cu mult peste windows, dar mai trebuie sa mai lucreze baietii la el sa il faca mai user-friendly, chiar daca ei zic ca e.
    Mai bine faceti tutoriale despre windows deoarece pun pariu ca un utilizator normal nu ar renunta la widows-ul lui, aranjat de el si cu programe cu care s-a obisnuit pentru un linux pe care te chinui sa fcai ceva.

    • marian: Acum dupa cateva saptamani de folosire a ubuntului m-am convins ca nu se ridica la inaltimile windows-ului. Parca nimic nu merge pe el… treb sa te chinui daca vrei sa faci ceva… de ex sa instalezi un soft pana gasesti fisierul debian pe net sau de cele mai multe ori nu il gasesti si downloadezi o arhiva tar.gz2 si nu sti ce sa faci cu ea si multe alte probleme. Din punct de vedere al stabilitatii si securitatii este cu mult peste windows, dar mai trebuie sa mai lucreze baietii la el sa il faca mai user-friendly, chiar daca ei zic ca e.
      Mai bine faceti tutoriale despre windows deoarece pun pariu ca un utilizator normal nu ar renunta la widows-ul lui, aranjat de el si cu programe cu care s-a obisnuit pentru un linux pe care te chinui sa faci ceva si ti se pare totul destul de ciudat...

    • marian: Acum dupa cateva saptamani de folosire a ubuntului m-am convins ca nu se ridica la inaltimile windows-ului. Parca nimic nu merge pe el… treb sa te chinui daca vrei sa faci ceva… de ex sa instalezi un soft pana gasesti fisierul debian pe net sau de cele mai multe ori nu il gasesti si downloadezi o arhiva tar.gz2 si nu sti ce sa faci cu ea si multe alte probleme. Din punct de vedere al stabilitatii si securitatii este cu mult peste windows, dar mai trebuie sa mai lucreze baietii la el sa il faca mai user-friendly, chiar daca ei zic ca e.
      Mai bine faceti tutoriale despre windows deoarece pun pariu ca un utilizator normal nu ar renunta la widows-ul lui, aranjat de el si cu programe cu care s-a obisnuit pentru un linux pe care te chinui sa fcai ceva.  

      Spunemi si mie, cand ai pus prima data mana pe un calculator, stiai sa faci totul din prima, nu ai avut de invatat nimic?
      Ei asta e Linuxul, un nou inceput, e de inteles ca e greu la inceput, pana ii inveti toanele, chitibusurile, schemele apoi totul o sa fie usor si simplu!

      Pe Windows stiai din prima sa te "joci" cu registri sau stiai de unde se ajunge la ei, stiai toate trucurile si aplicatiile existente?

      Nici in windows nu e usor precum spui! Daca vrei sa faci ceva si nu stii cu ce sau cum se numeste softul ce faci? cauti in google nu? ei asa si in Linux!! O sa vezi tu cat de usor este cu acele tar.gz2, o sa ajungem si la acea parte insa repet

      LINUX NU E WINDOWS!!!

      Trebuie sa ai rabdare si sa iti placa sa citesti! O sa vina timpul cand si la noi se vor face controale acasa si se va filtra sau supraveghea traficul pentru a se evita si stopa downloadul de torrente, sa vedem atunci ce o sa faci? Iti spun eu, o sa te intorci la Linux!

      • Adrian:
        Spunemi si mie, cand ai pus prima data mana pe un calculator, stiai sa faci totul din prima, nu ai avut de invatat nimic?
        Ei asta e Linuxul, un nou inceput, e de inteles ca e greu la inceput, pana ii inveti toanele, chitibusurile, schemele apoi totul o sa fie usor si simplu!
        Pe Windows stiai din prima sa te “joci” cu registri sau stiai de unde se ajunge la ei, stiai toate trucurile si aplicatiile existente?Nici in windows nu e usor precum spui! Daca vrei sa faci ceva si nu stii cu ce sau cum se numeste softul ce faci? cauti in google nu? ei asa si in Linux!! O sa vezi tu cat de usor este cu acele tar.gz2, o sa ajungem si la acea parte insa repetLINUX NU E WINDOWS!!!Trebuie sa ai rabdare si sa iti placa sa citesti! O sa vina timpul cand si la noi se vor face controale acasa si se va filtra sau supraveghea traficul pentru a se evita si stopa downloadul de torrente, sa vedem atunci ce o sa faci? Iti spun eu, o sa te intorci la Linux!  

        Adrian, o întrebare, unde se fac controale acasa ?

        • Alex:
          Adrian, o întrebare, unde se fac controale acasa ?  

          Daca te-ai uita la stiri ai vedea ca se fac controale, au fost amendati multi pentru ca stateau pe huburi si shar-uiau filme, jocuri, muzica. E suficient sa intri pe un hub si risti sa ramai fara PC si sa primesti o mare amenda! De ce? Pentru ca politistii au inceput sa stea pe net, intra in share-ul tau iti ia ip-ul, si fara nici o atentionare te trezesti cu politia la usa avand asupra lor un mandat de perchezitie. Daca te prind fara licenta la sistemul de operare o incurci si mai tare! In franta deja traficul userilor este filtrat, si cine descarca torrente este "halit" aceasta metoda sa adoptat si in alte tari si urmeaza sa fie adoptata si in romania cat de curand. Linux e viitorul, credema!

  • Adrian te rog mult cand ai timp poate faci un tutorial dedicat si despre puppy linux,ador distributia aia de 100 si ceva de mega..light,simplu..superb intr-un cuvant(parerea mea).

    • Gyony: Adrian te rog mult cand ai timp poate faci un tutorial dedicat si despre puppy linux,ador distributia aia de 100 si ceva de mega..light,simplu..superb intr-un cuvant(parerea mea).  

      Avem si despre el un mic tutorial, facut de colegul nostru Dan, scrie sus in casuta "cauta pe videotutorial.ro..." din dreapta: puppy linux, da enter si vei gasi tutorialul

  • Da cu Cristi ce sa intinplat? Adrian ce ai facut lai concediat? Te rog dami un raspuns ca nu a mai dat un sem de viata de tare mult timp!!!! Parca mie dor de tutoriale lui, nu ca ale tale nu sunt bune!!!

  • Da sa sti ca multi au mai intrebat de Cristi!! Oare ce sa mai intinplat, nu mai stie ce sa mai faca oare? Sa incerce sa faca un tutorial despre: Cum sa faci un sistem de operare!!! Ar fi foarte bun un tutorial despre asa si nu e nuci piraterie!!!!!!!!!!!!!!!(parerea mea)

  • Adrian, cum ai reusit sa maresti fereastra din Virtual Box, avand instalat Ubuntu ? Eu unu nu pot ! Imi ramâne mică fereastra si e la rezolutia cea mai mica !

    • Alex: Adrian, cum ai reusit sa maresti fereastra din Virtual Box, avand instalat Ubuntu ? Eu unu nu pot ! Imi ramâne mică fereastra si e la rezolutia cea mai mica !  

      Dupa ce instlezi sistemul de operare in virtual box

      Dai click sus pe Devices si alegi Install Guest Additions...
      Se va monta o imagine ISO pe desktop (daca sistemul din virtual box este Linux)
      Dai dublu click pe ea
      In fereastra ce se deschide dai dublu click pe fisierul autorun.sh
      In fereastra ce va apare dai click pe Run in Terminal sau Executa in Terminal
      Iti va cere Parola (bagi parola de user, cea cu care te loghezi pe Linux) si dai OK
      Se va deschide o fereastra astepti sa se instaleze si la un moment dat va scrie in acea fereastra Pres Return to close this window... (return key inseamna Enter)
      Dai restart si voila, acum poti mari fereastra din virtual!

      Daca ca sistem de operare in virtual ai Windows, indiferent de care pasii sunt la fel, pornesti sistemul virtual, dai sus pe Devices apoi pe Install Guest Additions... si se va monta imaginea ISO si va aparea automat acel autorun ca atunci cand bagi un CD in unitate, instalezi cu next next si finish.

      Pentru fiecare sistem pe care il instalezi ca sa poti mari fereastra din virtual trebuie sa instalezi acel Install Guest Additions... chiar daca instalezi sa zicem 2 windows-uri sau 2 distributii de Linux in masina virtuala pentru fiecare tre sa faci acesti pasi daca vrei sa maresti fereastra cu sistemul virtual, facand acesti pasi nu va mai trebui sa apesi mereu tasta CTRL ca sa eliberezi mouse-ul!

      • Adrian:
        Dupa ce instlezi sistemul de operare in virtual boxDai click sus pe Devices si alegi Install Guest Additions…
        Se va monta o imagine ISO pe desktop (daca sistemul din virtual box este Linux)
        Dai dublu click pe ea
        In fereastra ce se deschide dai dublu click pe fisierul autorun.sh
        In fereastra ce va apare dai click pe Run in Terminal sau Executa in Terminal
        Iti va cere Parola (bagi parola de user, cea cu care te loghezi pe Linux) si dai OK
        Se va deschide o fereastra astepti sa se instaleze si la un moment dat va scrie in acea fereastra Pres Return to close this window… (return key inseamna Enter)
        Dai restart si voila, acum poti mari fereastra din virtual!
        Daca ca sistem de operare in virtual ai Windows, indiferent de care pasii sunt la fel, pornesti sistemul virtual, dai sus pe Devices apoi pe Install Guest Additions…si se va monta imaginea ISO si va aparea automat acel autorun ca atunci cand bagi un CD in unitate, instalezi cu next next si finish.Pentru fiecare sistem pe care il instalezi ca sa poti mari fereastra din virtual trebuie sa instalezi acel Install Guest Additions… chiar daca instalezi sa zicem 2 windows-uri sau 2 distributii de Linux in masina virtuala pentru fiecare tre sa faci acesti pasi daca vrei sa maresti fereastra cu sistemul virtual, facand acesti pasi nu va mai trebui sa apesi mereu tasta CTRL ca sa eliberezi mouse-ul!  

        Multumesc mult Adrian ! Acum sa sa incept explorarea Ubuntu :D

Related Post

This website uses cookies.