Cum se instaleaza Android 4.4.2 KitKat pe Samsung Galaxy Nexus

Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum instalam noul sistem de operare Android 4.4.2 KitKat pe Samsung Galaxy Nexus I9250 (YAKJU – MAGURO). Asa cum va spuneam si in tutorialul Prezentarea noului Android 4.4 KitKat dispozitivul Samsung Galaxy Nexus a depasit termenul de 18 luni, termen in care Google se angajeaza sa ofere update-ul oficial la o noua versiune de Android. Cu alte cuvinte, pentru ca Samsung Galaxy Nexus este mai vechi de 18 luni, acesta nu mai primeste update-uri la noile versiuni Android. Un alt motiv pentru care Google nu mai ofera noi versiuni de Android pentru Samsung Galaxy Nexus este si faptul ca Texas Instruments, producatorul chip-ului pe care si Galaxy Nexus il are, s-au retras de pe piata si nu mai exista suport pentru chip-ul TI OMAP 4460. Cel din urma motiv nu este sustinut oficial de Google dar majoritatea entuziastilor au ajuns la aceasta conluzie chiar daca Google, odata cu lansarea Android 4.4 KitKat au lansat si proiectul “Svelte” menit sa aduca Android KitKat chiar si pe smartphone-urile ceva mai slabe cu doar 512 MB RAM.
Si totusi, chiar si fara suportul oficial de la Google, pentru ca exista comunitati de developeri foarte pasionati si care mai detin inca un Galaxy Nexus, putem instala Android 4.4.2. Vom face acest lucru manual, practic vom instala un CyanogenMod ce are la baza ultima versiune Android 4.4.2
Pentru a pune in practica ce ne-am propus avem nevoie de urmatoarele:
Java JDK
Android SDK
CyanogenMod 11 Nightly pentru Samsung Galaxy Nexus (Maguro) (practic arhiva .zip ce contine sistemul de operare pe care il vom flash-ui)
Pachetul Gapps pentru CyanogenMod 11 (aplicatiile Google, Play Store, Gmail, Hangouts)
ClockworkMod Recovery pentru Samsung Galaxy Nexus imaginea de recovery pe care o vom flashui temporar pe dispozitivul nostru pentru a flashui mai apoi CyanogenMod 11 (sistemul de operare) si pachetul Gapps
– OPTIONAL Universal ADB Drivers (universal valabile pentru orice smartphone Anddroid indiferent de sistemul de operare folosit), in cazul in care aveti probleme cu recunoasterea dispozitivului in modul Fastboot, instalati driverele ADB
ATENTIE!: Pe final, inainte sa va apucati de parcurgerea pasilor din tutorialul video va recomand sa opriti softurile de securitate (antivirus si firewall) pentru ca acestea ar putea impiedica rularea corecta a executabilelor si scripturilor folosite in procesul de instalare si flash-uire. Folositi cablul de date original care a venit odata cu telefonul si nu il conectati la porturile USB frontale (aflate in partea din fata a calculatorului), evitati folosirea intermediarilor gen HUB-uri USB si alte prelungitoare pe intreaga durata a procesului. Nu va grabiti, priviti cu atentie tutorialul video, de preferat este sa il priviti cap-coada si abia apoi sa treceti la treaba. Daca aveti nelamuriri, intrebati!
Modificarile asupra dispozitivului obtinute prin punerea in practica a ceea ce s-a aratat in acest tutorial video, nu sunt definitive. Puteti reveni oricand la sistemul de operare stock sau mai exact, dispozitivul poate fi readus oricand la starea in care era atunci cand l-ati pornit pentru prima data. Daca solicitati pe rubrica de comentarii, voi face si un tutorial despre cum revenim la sistemul de operare stock.


[media id=1094 width=480 height=223]
Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (75)

  • Cu siguranta voi face, tine doar de solicitarile voastre ca tutorialul pe tema aceasta sa devina prioritar!
    Dispozitivele din gama Nexus sunt cele mai usoare de manipulat, ai o flexibilitate extraordinara si nu sunt atat de restrictive, blocate, securizate (asa cum face Samsung cu S3 si S4 prin Knox)
    Pentru mine acest aspect este extrem de important si tocmai din acest motiv voi inlcina pe viitor catre dispozitive din gama Nexus. Ai Nexus (4, 5, 7 sau 10)? Nu te doare capul!

  • Adrian te rog sa-mi spui cum scap de update-ul oficial 4.4 kitkat primit de la google din telefon.An un nexus 4 si nu vreau sa trec la kitkat ma multumesc cu 4.3 care merge f bine.Din pacate de cate ori ma conectez la net cu telefonul ami spune ca update-ul este descarcat deja in telefonul meu.Te rog sa-mi spui cum sa fac sa nu-mi mai apara atentionarea s-au cum elimin update-ul din telefon.Multumesc.

  • Si eu cred ca este necesar multora un tutorial despre cum revenim la sistemul de operare stock.
    Felicitari pentru tot ce faceti in a ne ajuta sa aflam "ce nu stim inca"!

  • Salut Adi, i-mi permit sa-ti cer o informatie care nu are legatura cu tutorialul, eu am un Hard disk extern de 1 TB, problema este ca nu vine recunoscut de nici un PC, este posibil sa recuprez ceva din el ?Mersi mult !

    • ai putea sa recuperezi daca hdd mai este functional si sa incerci sa il conectezi pe alta interfata USB sau chiar intr-un desktop

      • A-m incercat in mai multe pc sa-l probez dar nu-l recunoaste niciunul,a-s vra sa stiu daca exista alte solutii, oricum mersi mult !

      • Foarte bun tutorialul,felicitari.Am un Samsung Galaxy Nexus I9250 (YAKJU – MAGURO,Android vers.4.2.1 si vreau sa fac update la vers.4.2.2 sau vers.4..3 daca este posibil.De vreo saptamana caut pe net solutii ptr. actualizarea Android vers.4.2.1 la o vers.superioara(pareri pro si mai multe ,contra) si am renuntat la aplicarea actualizarii dupa aceste idei. .Rog daca se poate sa-mi spune-ti cum trebuie sa procedez.Multumesc anticipat.

        • Păi tocmai despre asta s-a vorbit (și sa s-a arătat în tutorialul de față) Dă click pe butonul Play și privește clipul video!

  • Domnilor, V-as ruga daca puteti sa faceti un tutorial despre instalarea sistemului Android pe notbook sau laptop.Am vazut ca au la vanzare , laptopuri cu s.o. Android .Multumesc anticipat

  • Foarte util Vtutorialul, ca de obicei ,mai ales celor cu telefoane android, >Pe cand un videotutorial cu instalare android x86 pe pc , in dual boot ar fi super ,fara virtualzare in V BOX , direct de pe stick sau instalat pe hard-disk

  • Felicitari pentru tutorial. Am un Galaxy Nexus si intentionez sa-mi instalez Android 4.4.2 pe baza acestui tutorial. Te rog sa faci si un tutorial despre revenirea la sistemul de operare stock. Multumesc.

  • Arhiva NUMAI cu TITLURILE ARTICOLELOR de la videotutorial.ro.am pierdut-o,odata cu desfiintarea (igoogle) paginii personalizate (pe care era arhiva), realizata,probabil, cu feedly.
    ROG o solutie ptr. pagina personalizata, cuprinzand doar titlurile de la videotut....ro si tutoriale gratuite.

Related Post

This website uses cookies.