Cum se foloseste Windows Live Movie Maker din Windows 7 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum se foloseste Windows Live Movie Maker din sistemul de operare Windows 7. Cu ceva timp in urma noi am mai realizat un tutorial despre Windows Movie Maker-ul din Windows XP. Pentru inceput trebuie sa stiti ca Windows Live Movie Maker nu vine instalat by default in Windows 7 asa cum se intampla in Windows XP. In Windows 7 si Vista, Windows Live Movie Maker poate fi instalat prin intermediul lui Windows Live Essentials in care am vorbit intr-un tutorial trecut.
Windows Live Movie Maker este un soft cu ajutorul caruia:
– putem edita clipuri video sau filme
– putem creea slide show-uri din poze
– putem adauga efecte pe un clip video sau doar pe o secventa
– putem uni doua clipuri/fisiere video
– putem adauga efecte de trazitie atunci cand facem un slide show
– putem adauga text pe un fisier video si putem aplica efecte asupra textului adaugat, putem seta modul in care acesta sa apara, putem alege culoarea textului sau transparenta
– putem face ca o portiune din clip sau intreg clipul sa playeze foarte repede sau in slow motion (secventele se vor derula cu incetinitorul)
– putem da coloana sonora a clipului video pe mute si sa introducem propria noastra melodie sau putem da mai incet suntetul unui clip video
– putem face captura video de la webcamul nostru
– putem roti clipul video sau putem adauga efectul de oglinda astfel ca obiectele ce in mod normal in clip apar pe partea dreapta, aplicand efectul de oglinda, acestea vor aparea pe parta stanga
– putem inlatura o secventa dintr-un fiilm sau o putem blura.
Dupa ce am terminat de editat clipul video avem posibilitatea sa il publicam pe YouTube direct de pe Desktopul nostru, putem sa il urcam pe SkyDrive sau sa il share-uim pe Facebook.
Una peste alta Windows Live Movie Maker este un soft exceptional pe care il recomand tuturor si mai ales celor ce vor sa invete bazele editarii video. De laudat este faptul ca acesta foloseste pentru meniuri interfata Ribbon folosita si de Microsoft Office ceea ce face ca softul sa fie foarte intuitiv si usor de folosit. Daca ar fi sa ma intrebati care sunt partile rele ale lui Movie Maker din Windows 7, nu am nimic de reprosat decat faptul ca acesta a dat gres la crearea de slide show-uri cu poze. Acestea pot fi importate/adaugate in aplicatie fara nici un fel de probleme insa daca doriti sa aplicati text, efecte, sau sa faceti un intro, o sa primiti un mesaj de erroare. Acestea fiind spuse Windows Live Movie Maker este un soft ce nu ar trebui sa lispeasca din calculatoarele celor ce le place sa se joace cu editarea video. Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
Link-ul spre rezultatul tutorialului din tutorial postat pe YouTube:

“http://www.youtube.com/watch?v=52LKnyephQE”

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (70)

Related Post

This website uses cookies.