Cum se foloseste Windows 8 si ce facem dupa ce il instalam – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cateva lucruri pe care le puteti face dupa instalarea sistemului de operare Windows 8. Sunt sigur ca multi utilizator de calculator au instalat deja sistemul de operare Windows 8 si tot atat de multi nu sunt foarte familiarizati cu acesta, nu stiu sa il foloseasca, nu stiu sa ajunga rapid si usor la setarile principale ale sistemului de operare.
Noi am citit comentariile voastre si am decis sa fac acest tutorial pentru a lamuri utilizatorii cu raspunsuri la intrebari precum:
– am instalat Windows 8 si ora este setata gresit, cum corectez time zone-ul in Windows 8?
– cum pun iconita My Computer si Control Panel pe Desktop?
– unde este butonul Start in Windows 8
– cum pun iconitele aplicatiilor obisnuite in interfata MetroUI?
– cum dezactivez animarea aplicatiilor MetroUI precum Mail, People, Messaging, Calendar, News?
– cum pot face iconitele aplicatiilor din interfata MetroUI mai mari sau mai mici?
– cum caut aplicatii si fisiere in Windows 8?
– cum aleg ce aplicatie sa folosesc pentru a deschide fisierele in Windows 8?
– am vorbit si despre asocierea fisierelor precum: muzica, fotografii, filme cu aplicatiile normale sau cele din MetroUI
– cum trec de la logarea in Windows 8 cu cont local la logarea cu cont Hotmail(Microsoft)?
– cum trec de la logarea in Windows 8 cu cont Microsoft la logarea cu cont local
– cum pot seta o fotografie pentru contul de utilizator?
– cum inchid aplicatiile MetroUI care ruleaza in fundal?
– cum reactivez mesajul de avertizare pentru Recycle Bin (cos de gunoi) atunci cand sterg fisiere?
La toate aceste intrebari am incercat sa va raspund in tutorialul video de astazi in speranta ca veti deveni mai familiarizati cu acest sistem de operare Windows 8. Am instalat acest sistem de operare pe doua netbook-uri, un Asus Eee PC R101X cu procesor Intel Atom N450 1.67 GHz, 1 GB RAM DDR2 si un Acer Aspire One Happy cu procesor Intel Atom N550 1.5 GHz, 1 GB RAM DDR3. Pe ambele netbook-uri sistemul de operare Windows 8 se comporta foarte bine, nu am avut probleme cu hardware-ul existent pentru ca Windows 8 mi-a recunoscut si instalat singur driverele necesare pentru cititorul de carduri, pentru chip-ul grafic, pentru camera web, pentru bluetooth si wireless. Ba mai mult, interfata Aero (transparenta pentru ferestre) precum si efectele de tranzitie de la o interfata la alta sau de minimizare/maximizare a ferestrelor, sunt fnctionale pe aceste dispozitive.
Instaland Windows 8 pe mai multe laptopuri, netbook-uri, pc-uri, am observat ca driverele Windows 7 pot fi instalate fara probleme pe Windows 8. In ceea ce priveste antivirusul, va sfatuiesc sa ramaneti deocamdata (pana se vor linisti apele si se va clarifica situatia) cu Windows Defender ce are o interfata identica cu Microsoft Security Essetials si despre care avem deja realizat un tutorial. Acesta are o detectie foarte buna si daca nu opriti Windows Automatic Updates, o sa ramaneti la zi si cu baza de semntaruri pentru virusi, Windows Defender avand si protectie in timp real impotriva amenintarilor.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorial video pentru a vedea cum se foloseste noul sistem de operare Windows 8 si cateva trucuri pentru a va familiariza cu acest sistem de operare.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (89)

  • ionel:
    adrian, fa-i ceva sunetului sa nu mai bazaie!
    se aude groaznic

    Nu am ce sa ii fac, este un microfon de casti. Daca esti atent si te acapareaza informatia, ceea ce explic eu, sunetul "enervant" nici nu se mai aude. Va luati de chichite inutile in loc sa fiti atenti la esenta, la continut, informatie....

  • Am si eu o curiozitate, mai este valabil rainting-ul la piesele PC-ului si daca da, nota maxima este tot 7.9?

  • Frumos tutorialul. Adrian sau Cristi va rog careva dintre voi puteti sa imi spuneti cum sa instalez si eu acest windows8 RP deoarece la mine spune ca nu suporta. Vreau sa spun ca am un PC High END cu un procesor Intel I5 2500k iar placa de baza este de la ASRock Extreme 3 Gen 3 o placa de viitor cu PCI 3 etc.
    Cum pot rezolva aceasta problema ma ajutati va rog?
    Va multumesc

  • Salut! Am o problema la un joc numit Metin2. Cand merg si vreau sa dau click dreapta sa activez ceva numi merge clickul trebuie sa ma opresc ca sa-l fac acea chestie. Aveti voi vreo solutie?

  • salut. aplicatiile din metro ui nu de deschid. atunci cand dau click pe orice aplicatie (mai putin maps) se deschide pentru ~ 4-5 secunde iar apoi se opreste. nu stiu care ar putea sa fie cauza pentru ca atunci cand am terminat de instalat windows-ul ( de dimineata) erau toate functionale. cred ca este important sa spun ca nu am facut absolut nici o setare.
    multumesc

  • AdrianGudus: Nu am ce sa ii fac, este un microfon de casti. Daca esti atent si te acapareaza informatia, ceea ce explic eu, sunetul “enervant” nici nu se mai aude. Va luati de chichite inutile in loc sa fiti atenti la esenta, la continut, informatie….


    Nu ca am vreo treaba cu sunetul ala, dar daca tot ii enerveaza pe unii poti sa incerci sa-l scoti in Audition.

  • Foarte frumos windows 8 dar din pacate prea complicat lam testat si eu 2 zile se misca extraordinar dar toot odata nu-I vad rostul sincer nu cred ca o sa aiba success acest windwos si anume 8 majoritatea folosesc si in ziua de azi windwos xp care dupa cum stim cu totii este un windows [antic ] dar inca mai functioneaza eu o sa raman pe win 7 cea mai buna si apropiata de windows xp la interfata ma refer spun asta pt ca dupa cum stim cu totii multora le-a fost destul de greu sa treaca din win xp in win 7 si acum la 8 [ [ parerea mea nu se merita ramaneti pe 7 ] PT VIDEOTUTORIAL TOT RESPECTUL NAM CUVINTE DE MULTUMIRE

  • am o problema la instalarea driverului ati radeon 1600 nu vrea sa se instaleze imi da o eroare ,am incercat si cu alt executabil ' ACCC' si la fel .Ce trebuie sa fac? si e o chestie dupa ce am instalat Avira Internet Security s-a instalat nici o problema .a facut updaturile de inceput dar cind a incetut scanarea a innebunit de tot i s-a pus pata pe un fisier din windows ca ar fi nu stiu ce troian .specific ca nu am instalat nici o aplicatie inafara de Avira.O zapaceala mare.Cred eu ca era o mare eroare .

Related Post

This website uses cookies.