Cum se foloseste Norton Antivirus, prezentare si setari – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Norton Antivirus, un antivirus produs de compania Symantec. Norton Antivirus este foarte des intalnit pe notebook-uri si netbook-uri sau PC-uri OEM. Symantec este un lider atunci cand vine vorba de securitate mai ales in mediul enterprise. Astazi o sa vedem cum se foloseste Norton Antivirus, cum il setam si cum adaugam fisiere la excluderi sau cum le stergem de la excluderi.
Cred ca toata lumea stie ce face sectiunea excluderi a unui antivirus. Aceasta permite adaugarea sau stergerea fisierelor dintr-o lista ca acestea sa fie excluse sau nu atunci cand softul de securitate scaneaza pentru a gasi emenitari.
Norton Antivirus are 4 module principale de protectie.
File: care scaneaza in timp real toate fisierele, documentele, muzica, filmele pentru a ne proteja.
Network: care monitorizeaza in timp real ceea ce facem pe internet, ceea ce descarcam, conversatiile de pe Yahoo Messenger si alti clienti de chat renumiti, ne avertizeaza atunci cand descarcam ceva dubios de pe internet sau cand legatura cu serverul de pe care descarcam fisierul, este slaba.
Reputation: analizeaza softurile instalate si ne informeaza asupra acestora dandu-ne detalii daca sunt daunatoare calculatorului nostru, daca sunt mari consumatori de resurse, daca sunt folosite de foarte multi utilizatori. Tot acest modul analizeaza aplicatiile pe care le descarcam si dorim sa le instalam informandu-ne asupra populritatii lor si impactului pe care l-ar putea avea asupra sistemului de operare.
Behavior: Analizeaza in timp real comportamentul serviciilor si a aplicatiilor instalate si daca ceva suspect se intampla, suntem avertizati imediat.
Pulse update: modulul prin care softul de securitate Norton Antivirus isi face update-uri la fiecare 5-15 minute fara a va deranja ca voi sa ramaneti la zi cu semnaturile pentru virusi.
Norton Antivirus mai duspune si de Silent Mode pentru cei impatimiti de jocuri. Acesta setare va va tine PC-ul in siguranta fara sa va deranjeze cu alerte si pop-up-uri atunci cand jucati jocuri.
O alta setare extrem de importanta este Metered Broadband Mode care se gaseste in sectiunea Settings > Netwotk > Network Security Settings. Aceasta setare permite sa limitam accesul lui Norton Antivirus la internet atunci cand folosim o conexiune de net mobila (3G) permitandu-ne astfel sa economisim traficul alocat de provider. Dand click pe butonul Configure din dreptul lui Metered Broadband avem posibilitatea sa setam: No Limit (antivirusul va avea acces nelimitat la internet), Critical Updates Only (antivirusul nu se va conecta la internet decat pentru update-urile critice), No Traffic (antivirusul nu va avea acces deloc la internet).
Pentru cei care folosesc Norton Antivirus pe laptop, exista si optiunea Power Saving Mode situata in meniul Settings > General > Other Settings. Power saving Mode face ca antivirusul sa opreasca toate actiunile antivirusului care nu sunt critice pentru a economisi consumul si bateria laptop-ului vostru.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se foloseste Norton Antivirus, care sunt setarile acestui antivirus, cum restauram un fisier din carantina si cum adaugam sau stergem un fisier din lista de excluderi.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (34)

  • felicitari pentru toata munca depusa ....nu poti face si un tutorial despre g data internet security 2012 sau macar o parere despre el te rog

    • g-data ingrauneaza sistemu mult!!sistem cu 4 giga de ram ( ddr3)si un procesor destul de bun

  • Eu am folosit Norton Antivirus 2011 de la placa mea de baza ASUS, care functioneaza 90 de zile trial, ce am obs. eu la acest antivirus este ca merge foarte greu pe windows vista business sp2, pe un hdd WDC Caviar Black 640gb Made in Thailanda, deci de cum intra in Welcome acest antivirus imi ingreuna sistemul de tot, rontaia saracul hdd intr-una era aprins pe rosu, si dupa cateva zile l-am sters si dupaia ce frumos mergea pc-ul fara el. Deci cu alte cuvinte merge foarte greu pe Business Vista Sp2, tinand cont ca este un PC Sandy Bridge i5 core 2500K.

    • Asus, asa e norton asta , merge foarte greu la 4 GB ram si un procesor de aproape 3 GHz, o configuratie facut acum 5 luni si ceva. Eu folosesc Kaspersky (si mai nou, versiunea pure 2), dar de norton, bit defender si avira, nici sa nu aud, m-am lamurit cu ele.

  • ASUS:
    Eu am folosit Norton Antivirus 2011 de la placa mea de baza ASUS, care functioneaza 90 de zile trial, ce am obs. eu la acest antivirus este ca merge foarte greu pe windows vista business sp2, pe un hdd WDC Caviar Black 640gb Made in Thailanda, deci de cum intra in Welcome acest antivirus imi ingreuna sistemul de tot, rontaia saracul hdd intr-una era aprins pe rosu, si dupa cateva zile l-am sters si dupaia ce frumos mergea pc-ul fara el. Deci cu alte cuvinte merge foarte greu pe Business Vista Sp2, tinand cont ca este un PC Sandy Bridge i5 core 2500K.

    Eu detin un SSD OCZ Vertex 3 si nu am observat o incetinire a sistemului....Chiar e foarte cuminte si face treburile pe neobservate. Nu te deranjeaza prea mult cu exceptia notificarii privind browserul Firefiox. Am prostul obicei de navighez in cate 30-40 tab-uri si ma avertizeaza ca Firefox foloseste prea multa memorie RAM cum am aratat si in tutorial in acel screenshot.

  • O mizerie de antivirus, un gunoi. Adware, spam, pur și simplu o porcărie. MSE și Avast free sunt de 10 ori mai bune ca versiunea cu lovele de la rahatu ăsta de producător.

  • Nu-i bun Norton Antivirus.Daca Norton ar fii confectionat ....(chiloti si sutiene) in loc de antivirusi ar fii avut mai mult de castigat.Am si uitat ca exista norton Antivirus.

  • Fa un tutorial te rog si despre G Data, Panda... am vazut ca au inceput sa castige teren, macar cu parerea pe care o aveti despre acesti antivirusi. Cei drept Norton cam ingreuneaza pc-ul, dar asta este, vrei protectie bun, mai tai din viteza.

  • Adrian, ai scanat cele doua fisiere de la eicar, si ai spus tu cu gura ta le-a sters sau le-a mutat in carantina, dar de ce nu le-a sters si de pe desktop sau le sterge dupa Pasti ?

  • Salut am folosit cativa ani Norton este adevarat ca norton ingreuneaza sistemul si dupa parerea mea ocupa cam mult spatiu. Acum folosesc Avast cam de 1 an de zile si este un produs extraordinar nici nu il simt am folosit si avast free acum de curand am trecut la avast internet security merge extraordinar..
    Si avast free este un produs foarte bun.

  • salut fiecare cu ce se invata eu folosesc Microsoft Security Essentials am un an de cind nam facut istalare de windows depinde ce descarci de pe net daca ai un pic de vechime pe net nu dai clic ori unde bafta in continuare.

Related Post

This website uses cookies.