Cum se foloseste ClockworkMod recovery pentru flash, backup, restore si multe altele – tutorial video

Salut prieteni, astazi voi prezenta Clockwork Mod recovery, cel mai folosit meniu recovery pe Android, mai exact Clockwork Mod recovery este folosit pentru flash-uirea rom-urilor after market si nu numai.
Cei care detin un Android si doresc sa flash-uiasca rom-uri custom sau diferite addon-uri, trebuie sa foloseasca un alt recovery decat cel default, in mod normal cu recovery-ul original nu putem face mare lucru, putem doar flash-ui un rom / kernel original sau putem reseta device-ul, nu putem face backup, nu putem restaura, nu putem monta sau demonta cardul pentru a-l putea accesa din pc (uneori este posibil).
Pentru o libertate mai mare pe telefonul nostru Android trebuie sa folosim un recovery mai complex, Clockwork Mod recovery este cea mai buna alegere. CWM ofera o multime de optiuni, este usor de folosit si cel mai important este un recovery matur, stabilitatea este obligatorie cand vine vorba de flash, cu flash-ul nu este de joaca.
In acest tutorial am incercat sa va fac cunostinta cu Clockwork Mod recovery, am incercat sa va explic cat mai bine cum stau lucrurile, sper ca de acum inainte sa nu mai fiti speriati cand vine vorba de recovery.
Ce putem face cu Clockwork Mod ??
Instalare rom-uri custom.
Instalare update-uri.
Resetare “data factory reset”
Stergere cache partition
Stergere dalvik cache
Backup general
Restore general
Restore selectiv
Fix permision
Recalibrare baterie
Montare card sd pentru PC
Mntare partitii
Formatare card sd
Partitionare card sd
Anularea solicitarii semnaturilor (toggle)
Acestea sunt doar cateva din functiile pe care Clockwork Mod recovery le are disponibile.
Clockwork Mod recovery poate si chiar se intelege bine cu Rom Manager (din market), putem initializa o multime din functiile de mai sus chiar din Android cu ajutorul lui Rom Manager.
Meniul recovery se acceseaza fie din RomManager (necesita restart) sau la pornirea telefonului printr-o combinatie de taste (de exemplu volume down + power), pentru diferite telefoane sunt diferite combinatii pentru accesarea meniului recovery.
Daca aveti telefonul rootat, puteti instala Clockwork Mod Recovery cu ajutorul Rom Manager din market, vi se va cere drept de administrator (root), trebuie sa-i acordati aceste drepturi daca doriti o aplicatie functionala.

ATENTIE:
Aceste operatiuni pot duce la defectarea definitiva a dispozitivului vostru, tot ce faceti este pe propria voastra raspundere, videotutorial.ro nu-si asuma responsibilitatea pentru eventuale stricaciuni ce pot surveni.
Aveti grija, masurati de doua/trei ori si taiati odata, cu flash-ul nu-i de joaca.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 600 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (66)

  • Cristi ,vad ca esti dedicat telefoanelor soft si incerci sa ,,fentezi'' un telefon SIP bazat pe hardware care ne arata si funcţioneaza exact ca un telefon normal, totuşi daca acest telefon este conectat corect la o retea de date se poate imparti fara teama aceasta conexiune ,intre retea telefon si calculatorul respectiv...

  • nota 10!
    Cel mai bun tutorial despre android,chiar aveam probleme dupa ce am facut un updata de la 2.2 la 2.3 pe galaxy tab p1000.
    Dupa updata imi dadea error la cate un program (la calendar, la telefon)chiar ma gandeam unde gresesc!!!...
    imi cerea sa inchid fortat programul...
    Sper sa rezolv problema dupa tutorialul tau Cristi...

  • Asa Cristi acuma mai venim de acasa, asa da imi place, asa invatam pe real, nu prin vorbe :) Tine-o tot asa

  • Aa pai la mine scrie la cand apas Vol down + Power scrie HBOOT S-ON, in cazul asta ce fac, eu tot nu intelegcare este regula la S-on multi zic ca cel vechi 2.1 il puteai roota cu Unrevoked si se debloca dar eu am bagat si Unrevoked si nu face niciun elefect. Ce fac in cazul asta ?

  • As vrea sa va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare : Am CamTasia 7 si nu merge sa inregistrez Speakers am vazut tutoriale pe net cu Stereo Mix care se afla in propietatile volumului la output dar eu nu am StereoMix acolo asa ca va intreb pe voi cum pot face sa inregistrez Speakers ??

    Va multumesc

    • iti fac eu cu teamviwer...dar dupa,te va costa un euro . Y!m adryan289

      Emy Emi:
      As vrea sa va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare : Am CamTasia 7 si nu merge sa inregistrez Speakers am vazut tutoriale pe net cu Stereo Mix care se afla in propietatile volumului la output dar eu nu am StereoMix acolo asa ca va intreb pe voi cum pot face sa inregistrez Speakers ??

      Va multumesc

  • am o intrebare,Cristi...daca am facut update la 2.3 pe lg optimus one...l-am rootat prin metoda propusa de Adrian in tutorialul lui pe tema asta...pot instala fara sa am vreo problema,clockworkmod?..astept un raspuns..multam'!

  • cossmyn:
    am o intrebare,Cristi…daca am facut update la 2.3 pe lg optimus one…l-am rootat prin metoda propusa de Adrian in tutorialul lui pe tema asta…pot instala fara sa am vreo problema,clockworkmod?..astept un raspuns..multam’!

    Da, clockworkmod nu are legatura cu versiunea de Android instalata, este o parte a ROM-ului care "pleaca" si este citita inaintea sistemului de operare.
    E ca si cum ai schimba bios-ul la un PC (Conteaza ce Windows sau ce sistem de operare ai la PC atunci cand vrei sa faci update de BIOS? normal ca nu! Asa si aici)

  • ok...multumesc mult...am uitat sa mentionez mai sus,insa eu am intrebat pt ca de curand am avut instalat un rom custom care avea la baza 2.3-ul si aveam alt recovery.am incercat sa instalez clockworkmod si l-am brickuit(nu ca ar fi o problema)...dar am o configuratie si nu vreau sa o pierd...oricum..mersi!

Related Post

This website uses cookies.