Cum se face upgrade fortat la Windows 10

De ce Upgrade fortat la Windows 10 ?
In era fibrei optice si a Vine-urilor de 7 secunde, ne pierdem usor rabdarea. Am asteptat cca 1 zi si mi-am pierdut orice rezerva de rabdare. Si pentru ca abia astept sa incerc Windows 10 pe Acer Switch 12 Acer Switch 12, am trecut la upgrade-ul fortat Windows 10. Probabil daca asteptam dupa Microsoft, mai dura inca jumatate de zi 🙂
Am sa fim seriosi, cei de la Microsoft trebuie sa serveasca milioane de PC-uri care asteapta upgrade-ul si asta nu-i o chestie care se face instant. Sunt limitari legate de latimea de banda a serverelor, puterea de procesare si multe altele. In orce caz, chiar daca intelegem situatia, noi tot acum vrem Windows 10; Ca si un copil care vede acadeaua…
Cum se face upgrade fortat la Windows 10 ?
Daca ati primit prostia aia cu “Get Windows 10”, ignorati-o ! Nu ne ajuta cu nimic in situatia asta. E ca un fel de invitatie la nunta, care nu-ti aduce nicio satisfactie.
Vom descarca si vom face upgrade semi manual.
Descarca Media Creation Tool (windows 10 upgrade) (Windows 10 upgrade 32 sau 64 biti)
Dupa ce descarcati tool-ul, nu trebuie decat sa-l lansati si sa urmati pasii!
Ce inseamna upgrade la Windows 10 ?
Upgrade-ul este trecerea la o versiune superioara a programului sau a sistemului de operare, fara sa pierzi date sau setari.
De acest upgrade gratuit la Windows 10, beneficiaza doar cei care au Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Cei care au Windows XP si Vista, nu pot face upgrade, ci vor trebui sa faca fresh install.
Ce inseamna fresh install Windows 10 ?
Fresh Install este instalarea sistemului de operare peste versiunea veche sau pe un hard disk proaspat formatat. In cazul unui fresh install datele si setarile se vor pierde.
fresh install
In cazul in care vreti sa faceti fresh install si nu aveti unitate optica, puteti sa faceti instalarea sistemului de operare de pe stick.instalarea sistemului de operare de pe stick


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (148)

  • Salut Cristi! Ms mult pentru tutorialele oferite, va urmaresc de foarte mult timp (cred ca mai bine de 8 ani). Am reusit sa fac update la windows 10 prin aceasta metoda, surprinzator sa activat si licenta desi aveam un windows crakuit cu updaturile la zi. Problema mea este ca nu mai pot utiliza tastatura pana la incarcarea windosului si prin urmare nici in bios uefi.Era o solutie din settings-update and security-advance windows iar de acolo ar trebui sa apara uefi.(vazut pe youtube)numai ca la mine nu apare. Daca ma poti ajuta iti raman recunoscator.

    • la unele pc-uri nici tastatura nici mausul daca sunt pe usb nu sunt vazute decat in Windows
      iti trebuiesc pe mufe normale (PS/2) ca sa poti intra in BIOS te-ai gandit la varianta asta?

      • Foarte ciudat ca inainte pe win 7 mergeau fara nici o problema,dupa update la win 10 nu mai vrea. As face un reinstal pe curat de win 10 numai ca nu mai stiu daca va ramane windosul activat dupa reinstal pe curat. Oare licenta se baga in bios?

        • nu stiu eu am incercat Windows 8.1 si nu s a acomodat cu laptop-ul meu ,am ramas la Windows 8 care functioneaza fara probleme/ si pe 32 bit si 64/ la Windows 10 nici nu ma gandesc
          parerea mea e ca trebuie sa ai PC puternic si pregatit pentru Windows 10
          iar licenta se memoreaza in BIOS numai daca cumperi device-ul cu OS preinstalat ,daca nu / nu

  • Salut, Cristi! Pentru a putea face acest upgrade fortat la Windows 10 trebuie sa am fie Windows 7, 8 sau 8.1 licentiat?

    • Mi-au spus unii ca merge si cu Windows piratat, au primit chiar si licenta. Sincer nu pot sa-i dau un raspuns 100% solid. Sunt sanse ca sa mearga si cu Windows piratat. Oricum, e bine sa-ti salvezi ce ai pe desktop si prin documente inainte de upgrade, ca sa fii sigur.
      Iti dai seama acum, ca cei de la Microsoft, daca inched ochii la Windows-urile piratate, n-o s-o spuna in gura mare. Totusi mai au ceva de castigat cu Windows-urile prin magazine.
      Vad ca si lui Mishu i-a mers smecheria...

      • Confirm acest lucru ! Pe laptop am avut 10 de testare si acum e cu licenta iar pe desktop un 8.1 piratat iar fara sa-mi bat capul am facut upgrade la windows 10 pro si am vazut la final ca este activat . Cum ? Nu stiu !

      • Acum rulez pe o configuratie mai veche Windows 7 Home Premium (am rulat si Windows 8.1) la care am driverele placii video ATI Radeon X1050 pentru ambele Windows-uri. Am o nelamurire daca va fi suportat placa video pe Windows 10, el avand cerintele de sistem asemanatoare sau chiar egale cu Windows 8.1 ....

      • Salut Cristi,am facut update-ul la windows 10 si totul este perfect.O nelamurire as avea si poate faci un viitor tutorial despre chestia asta! Eu am windows cu licenta si intrebarea ar fi daca pot face o copie de rezerva la windows 10 si cealalta nelamurire cum putem stopa updat-urile automate pentru ca se pare noul sistem de operare nu ne da prea multe de ales.Multumesc !

        • Doar de pe Windows 10 Home nu se pot opri Update-urile. De pe celelalte versiuni de Windows 10 pot fi doar amanate sau puse pe pauza.

      • salut daca nu te superi poti sa-mi spui si mie ce sa iau sa o fac cat de cat mai performanta?
        sa ies mai ieftin ...

        System Information
        ------------------
        Time of this report: 10/27/2015, 11:36:33
        Machine name: URK
        Operating System: Evaluare Windows 8 Enterprise 64-bit (6.2, Build 9200) (9200.win8_gdr.150713-1241)
        Language: Romanian (Regional Setting: Romanian)
        System Manufacturer: FUJITSU SIEMENS
        System Model: D2581-A1
        BIOS: Version 6.00 R1.18.2581.A1
        Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz (2 CPUs), ~2.4GHz
        Memory: 3072MB RAM
        Available OS Memory: 3070MB RAM
        Page File: 1366MB used, 4776MB available
        Windows Dir: C:\Windows
        DirectX Version: DirectX 11
        DX Setup Parameters: Not found
        User DPI Setting: Using System DPI
        System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
        DWM DPI Scaling: Disabled
        DxDiag Version: 6.02.9200.16384 64bit Unicode

  • Nu e nici o smecherie ' cei de la microsoft au spus la un momendat ca si cei cu win piratat vor trece la 10 ' faptu ca nu apare aceea notificare pe desktop inca si totul e roz ... e doar e o chestiune de timp pana veţi fi invitati sa achiziţionaţi o licenţă .

    Daca gresesc sa ma corecteze cineva :D

    • Ai perfecta dreptate ! Am win 7 ultimate piratat. Am luat win 10 si dupa cateva zile am retrecut la win7. Dupa alte cateva zile am ramas surprins sa vad ca am calc.blocat si instintarea de a cumpara licienta pt. Win7. Am refacut calc.pe win7. si de atunci sunt fortat a lua win 10. Cand inchid calc. i-si face automat upgrade la win10. Un mare bulshit /

  • mii de multumiri!..dar dupa ce am facut upgrade ,daca vreau sa fac un reinstal din doos cu dvd bootabil ,mai merge activat? si daca merge .cum se procedeaza?.am vazut ca se creaza o partitie oem.eu de exemplu am instalat de la zero cu dvd bootabile si am refacut partiile inclusiv partitia oem si nu am mai reusit sa-l activez ..ceva nu a mers .

    • Vei putea instala Windows 10 de cate ori vei dori pe un calculator pe care deja ai activat o licenta urmand procesul de upgrade. La instalare trebuie doar sa dai "skip' ori de cate ori ti se cere cd-key-ul. Windows-ul se va activa atunci cand te vei conecta la Internet. Eu am avut probleme cu driverele dupa upgrade si am fost nevoit sa fac un reinstall.

      • Doos este un sistem de operare fara interfata grafica,este ca in cmd sau linia de comanda

  • Sunt singuru care are o problema cu windows Store ? dau pe el si arata ca se incarca cateva secunde apoi se inchide... stie cineva o rezolvare?

  • Merge activat cu liceenta pe care o dau ei (numai e cea anterioara de exemplu incepea cu 33 liceenta) si asta o afli usor cu Aida sau cu piriform speccy .Dar (cred) ca numai este nevoie acum de cd key care oricum e schimbat ci isi tine el minte serialul care a fost "injectat" in bios.Asta vad si eu cand ma hotarasc sa bag alt hard mai mare in pc si sa fac o instalare clean pe acel hard.

    Daca am gresit ceva rog sa ma corecteze cineva care a facut si stie asta 100 % pt ca eu am facut doar upgrade-ul de la windows 7 x64 Pro la windows 10 pro care e net superior fata de 7.

  • Orcum cei de la Microsoft nu mai pun acum mare branza pe licienta ..., chiar daca nu ai licienta tot vei putea folosi fara probleme Windows 10, insa din cand in cand iti mai atrag atentia cu un pop-up, cu un wallpaper negru, (nu mai e ca in trecut cand nu aveai licienta ti se inchidea pc-ul la un interval orar stabilit de ei) ca tu sa te sperii si sa sari cu banii pe o licienta.
    Nu mai este ca in anii trecut cand Microsoft punea mare accent pe asta, prentu ca si-au dat seama, ca daca o tin tot asa lumea se indreapta spre altceva. Orcum ei tot vor scoate cascaval si peste 50 de ochii de acum incolo de la institutii publice.

  • Eu am o eroare, descarca windows-ul, verifica download-ul si dupa imi da eroarea aceasta "Contact your PC manufacturer to see if you can upgrade the system BIOS". Am un laptop dell inspiron 5110 din 2012. Nu inteleg ce legatura are bios-ul cu windows-ul. Am windows 7 acum dar inainte am avut si windows 8.1 si windows 10 preview si au mers fara probleme.

  • Scuzati-ma ca schimb subiectul, dar am o intrebare: Cum pot partaja fisiere de pe un PC cu Ubuntu pe un laptop cu Ubuntu si sa le vad si sa le pot modifica de pe laptop?
    Am invercat cu Personal File Sharing sa partajez dosarul Public, am invercat multe minuni, dar nu am reusit.

Related Post

This website uses cookies.