Cum se face update la noul Windows 8.1 Blue

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum se face update la noul sistem de operare Windows 8.1 Blue.
Asa cum probabil stiti deja, Miccrosoft a facut publica ieri lansarea noului sistem de operare Windows 8.1 Preview cu numele de cod Windows Blue ce vine sa aduca cateva imbunatatiri pentru Windows 8 precum si cateva aplicatii noi pentru interfata Metro UI.
Pentru a putea face update-ul la Windows 8.1 Preview va trebui sa aveti un Windows 8 Pro.
Cei care au un Windows 8 Preview sau Windows 8 Enterprise vor trebui sa reinstaleze Windows-ul folosind imaginea ISO cu Windows 8.1 Preview ce va fi disponibila oficial la download in urmatoarele zile.
Deasemenea, daca aveti o tableta cu Windows 8 RT pentru care ati instalat un language pack (pachet de limba ce traduce sistemul de operare in alta limba) va trebui sa folositi tot imaginea ISO cu Windows 8.1 Preview pentru a face update la Windows 8.1 Preview caci conform spuselor Microsoft, ar exista o problema ce se asteapta a fi rezolvata in zilele ce urmeaza.
Asadar vor putea face update la Windows 8.1 Preview direct din sistemul de operare doar cei care detin un Windows 8 Pro.
Va trebui sa descarcati un pachet ca mai apoi sa il rulati si instalati. Pasul urmator este sa restartati PC-ul si dupa revenirea din restart se va deschide automat Store-ul de unde veti putea descarca update-ul la Windows 8.1 Pro Preview. Pachetul ce reprezinta update-ul la noua versiune are 1.95 GB.
In zilele ce urmeaza vom realiza noi tutoriale despre noutatile din Windows 8.1. Mai trebuie sa stiti ca versiunea finala Windows 8.1 va fi disponibila in Toamna, nu a fost precizata o data exacta a lansarii. Update-ul la Windows 8.1 va fi gratuit pentru cei care au o licenta pentru Windows 8 Pro sau Windows 8 RT


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (52)

  • Adrian nu am mai gasit windows 7 enterprise .. ma poti ajuta de unde sa-l descarc?

    • Windows 7 Enterprise nu mai este afisat oficial pe pagina Microsoft ! Daca vrei totusi sa gasesti link-urile care probabil nici ele nu mai functioneaza vorbeste cu Adrian ! Totusi in atatia ani, nu ai reusit si tu sa-l descarci !

    • După cum am mai spus...orice poţi găsi dacă stai să cauţi după hashuri.
      Descarcă de aici:
      http://dlx.bourex.com/os/
      Dacă nu te mulţumeşte viteza de download, caută în altă parte pe google fie după codul hash urmat de cuvântul "torrent", fie după denumirea exactă a imaginii iso, urmată de cuvântul "torrent" sau "download" fără ghilimele.
      Mai multe informaţii aici:
      http://memobox-textcube.blogspot.ro/2009/10/microsoft-windows-7-enterprise-90-day.html

      Nu uita, după ce ai terminat de descărcat verifică autenticitatea şi integritatea imaginii iso, am menţionat mai devreme cum anume.
      Ar mai fi de menţionat că nu are sp1. Nu ar fi o problemă...se rezolvă prin Windows update, sau ai putea tu să îl integrezi cu rt7lite direct în kitul de instalare.
      Acum rămâne de văzut pentru cât timp mai poţi să activezi această versiune, activarea este dependentă de serverele microsoft, iar dacă la un moment dat microsoft se hotărăşte să nu mai activeze această variantă de windows...nu mai ai ce face. Probabil ai putea opta petru o variantă comercială de windows 7.
      Ca fapt divers... există 2 variante de windows 7 enterprise: varianta cu trial prelungit 90 de zile (varianta de evaluare); şi varianta standard, comercială, are doar 30 de zile evident.

      Câteodată e bine să ne descurcăm singuri...

  • Bravo Adrian, chiar asteptam acest tutorial sa-l faci maine sau poimaine dar a venit mai repede decat speram :D.

  • Si inca ceva, astazi a fost pusa la download imaginea iso al lui Windows 8.1 Preview sau Windows Blue.

  • Pentru cei care aveti deja windows 8 nu va sfatuiesc sa va omorati timpul cu acest update care nu aduce deocamdata mai nimic nou decat butonul de start(sunt mai bune cele prezentate de Adrian pe site), cateva scurtaturi si modificari prin aranjarea ferestrelor prin MetroUI,ceva aranjari in store dar cu bulibaseala prin aplicatii.Cel mai bine(pentru curiosi) ar fi sa instalati pe curat intr-o partitie noua si de pe imaginea ISO.Prin Update unii veti intampina probleme deoarece exista un bug referitor la limba de instalare adica este musai sa fie UK-US altfel va va da o eroare de genul /Error: “Windows 8.1 Preview is not yet supported on this PC”.Acest lucru se rezolva printr-o modificare in registri.Se creaza un script pentru a pacali windows-ul, daca nu stiti sa schimbati limba in windows .Scriptul trebuie sa fie de forma(reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language" /f /v "InstallLanguage" /t REG_SZ /d "0409") si sa fie denumit astfel(change_install_lang.bat).Am ramas surprins ca Microsoft a dat drumul la imaginile ISO abia dupa 24 de ore de la punerea pentru update, dar asta apartine de bucataria lor.Cred ca e mai bine sa asteptati varianta finala.Ca o concluzie, cred ca Microsoft a mai dat o data cu stangul in dreptul.Probabil, slaba vanzare de licente si device-uri cu windows 8 si deasemenea esecul rasunator cu windows Vista, i-a adus la disperarea de a pune un buton de start schiop.Cred ca se adevereste traditia la Microsoft -una calda,una rece.Un windows brici, unul scofalcit.Sper ca windows 9 va fi un real succes! P.S. Ramaneti cat puteti pe Windows 7 sau daca deja v-ati familiarizat, cu 8!

  • Cristi sau Adrian....va rog frumos sami rasp ca am mai pus odata acveasta intrebare..
    De ce nu faceti tutoriale si cu windowsuri piratate cum ar fi..Windows7Ultimate si nu Windows7 Enterprise sau Windows 8 Pro si nu Windows 8 Enterprise de ce folositi doar versiuni deastea??

    • Pirateria este un lucru rau si cum Videotutorial.ro nu o agreeaza, de aceea nu se fac tutoriale ! Oricum se pare ca nu mergi pe cale buna ! Dar mai bine iti raspund sefii.... (Y)

    • Acum ce vrei şi tu ? Să îţi pună în descriere direct link-ul către un torrent ?
      Pentru cultura ta generală, există şi lucruri originale pe torente (dacă ştii să te uiţi la semnătura digitală a fişierelor, sau dacă ai auzit de hash-uri (md5, sha1, sha256 etc).
      Să revenim la windows. Există imagini originale MSDN cu windows xp, vista 7 , 8. Ele pot fi găsite pe torente, sau pe "link-uri rătăcite". Ideea e să te informezi prima dată şi să cauţi respectivele coduri hash pe diverite forumuri sau site-uri de informare. Odată găsit codul versiunii de windows dorite de tine, cauţi pe google sau pe torente imaginea iso. O descarci şi verifici codul hash. Un program ce verifică hash-uri se numeşte "digesec hashing utility". Dacă acel cod coincide, automat imaginea iso este originală. Evident că neavând un key cumpărat pentru acel windows, tot vei avea nevoie de un activator piratat.

      Probabil Cristi sau Adrian ar înţelege ce vreau să spun şi ar putea să pună cap la cap nişte idei pentru a face un nou tutorial. Nu este neapărat un tutorial despre piraterie.

      • Drept sa-ti spun,exact asta doresc acum.Ce-ai zis tu : un link catre un torrent cu W7 Ultimate SP1/64,caci nu ma descurc deloc,dar deloc. Inca.
        Totusi,iubesc mai mult independenta.Vreau sa depasesc stadiul umilitor de milogeala si stat closca peste cei care se pricep si pe care-i deranjez vizibil,chiar daca ma servesc.
        In ce-ai postat,am deslusit cateva piste bune de studiat,inteligent puse acolo,pt.care-ti multumesc.
        Subscriu cu toata inima la propunerea ta din final,si,sper sa se-ntample cat de curand.
        Cei doi titani in ale IT-ului au facut dese ori acest lucru.Numai cine n-a dorit n-a-nteles informatia adevarata strecurata voalat in tutoriale.Basca ca i-a mai si certat ca nu-s expliciti.Ma rog,carcotasi,de..
        Cu "probabil"ai zbarcit-o.Fi convins ca cei doi au inteles din prima ce-ai sugerat,Deja au facut-o de enspe mi de ori.
        Inca o data,multumesc pt.postul tau ! Am invatat ceva de la tine.

  • Imaginile ISO Windows 8.1 sunt disponibile pe site-ul oficial windows.microsoft.com/ro-ro/windows-8/preview-download

  • Felicitări Adrian, și întregii voastre echipe, sunt mândru ca sunt ROMAN, pentru ca încă mia sunt Romania de excepție !

  • Adrian cum ti se pare opera ca browser
    Ma refer cat de repede se incarca paginle!
    Vreau sa aflu si parerea ta despre browserul opera.

  • Dupa restart nu apare deloc Go to the Store, incercat si la un prieten. Amandoi avem Win8 Pro

Related Post

This website uses cookies.