Cum se face update de la o versiune de Android la alta pentru LG Optimus One P500 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum facem upgrade-ul de la Android 2.1 la 2.2 sau de la 2.2 la 2.3 pentru smartphone-ul LG Optimus One P500. Inainte sa incepeti, va recomand sa copiati tot ce aveti pe cardul SD in calculatorul vostru sau pe un alt dispozitiv de stocare, deoarece este posibil sa pierdeti datele de pe acesta, dupa ce veti face upgrade-ul de la o versiune la alta.
Pasi importanti inainte de upgrade:
– opriti antivirusul, firewall-ul si orice alt soft de securitate
– incetati orice activitate si iesiti din toate softurile care ruleaza (inclusiv messenger si browser)
– deconectati toate dispozitivele USB conectate la calculator (exceptie facand tastatura si mouse-ul)
– scoateti cardul de memorie din smartphone procedand astfel: accesati drawer-ul (sertarul) cu aplicatii apoi accesati Settings(Setari) apoi SD card & storage (Card SD si stocare) si dati tap pe Unmount SD card (demontare card SD). Asteptati cateva secunde pana cand o sa primiti notificarea in Status bar ca, cardul a fost demontat.
– opriti smartphone-ul, desfaceti capacul din spate si scoateti cardul SD si cartela SIM
– reintroduceti bateria si porniti smartphone-ul
– accesati meniul Settings (Setari) apoi Applications (Aplicatii) apoi Development (Dezvoltare). Aici bifati USB debugging (Depanare USB) apoi reveniti la Home Screen apasand tasta Home
– este recomandat ca inainte sa faceti upgrade, bateria smartphone-ului sa fie plina
Restul pasilor va rog sa ii parcurgeti cu strictete ca in tutorialul video de mai jos. Aveti foarte mare grija si respectati in tocmai pasii mentionati pentru ca upgrade-ul de la o versiune la alta este un procedeu delicat. Daca nu respectati pasii intocmai, riscati sa va brick-uiti smartphpne-ul ceea ce s-a si intamplat in acest tutorial video 🙂 insa totul s-a terminat cu bine pana la urma! Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se face upgrade-ul de la o versiune de Android la alta pentru smartphone-ul LG Optimus One P500.

UPDATE:

La minutul 31:30 va spuneam ca pe ecranul smartphone-ului am inca logo-ul LG pe fundal negru…Smartphone-ul nu a mai intrat in sistemul de operare ci a ramas asa…afisand logo-ul LG cu gri pe fundal negru, mai departe, cu smartphone-ul inca conectat la PC, am dat click pe butonul Restart din aplicatia PHONE UPDATE si upgrade-ul s-a reluat cu succes!
Am uitat sa reiau captura in timp ce vorbeam si relatam ce am facut mai departe
(ce am facut mai departe, am mentionat putin mai sus) Am reluat captura abia dupa ce am apasat butonul Restart si upgrade-ul ajunsese deja pe la 44%

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (103)

  • La minutul 31:30 va spuneam ca pe ecranul smartphone-ului am inca logo-ul LG pe fundal negru...Smartphone-ul nu a mai intrat in sistemul de operare ci a ramas asa...afisand logo-ul LG cu gr pe fundal negru, mai departe, cu smartphone-ul inca conectat la PC, am dat click pe butonul Restart din aplicatia PHONE UPDATE si upgrade-ul s-a reluat cu succes!
    Am uitat sa reiau captura in timp ce vorbeam si relatam ce am facut mai departe
    (ce am facut mai departe, am mentionat putin mai sus) Am reluat captura abia dupa ce am apasat butonul Restart si upgrade-ul ajunsese deja pe la 44%

    • AdrianGudus:
      La minutul 31:30 va spuneam ca pe ecranul smartphone-ului am inca logo-ul LG pe fundal negru…Smartphone-ul nu a mai intrat in sistemul de operare ci a ramas asa…afisand logo-ul LG cu gr pe fundal negru, mai departe, cu smartphone-ul inca conectat la PC, am dat click pe butonul Restart din aplicatia PHONE UPDATE si upgrade-ul s-a reluat cu succes!
      Am uitat sa reiau captura in timp ce vorbeam si relatam ce am facut mai departe
      (ce am facut mai departe, am mentionat putin mai sus) Am reluat captura abia dupa ce am apasat butonul Restart si upgrade-ul ajunsese deja pe la 44%


      eu am dat restart dar tot nu sa continuat

      • ionutz: eu am dat restart dar tot nu sa continuat

        am facut chestia aia, problema e ca nu intra in sistemul de operare!!!cu tot cu restartu care l-am dat

        • Gica:
          foarte bine…astept alte tutoriale despre Android, trebuie sa fie adaugata o categorie aparte la SISTEM>Android.
          Astept sa vad cum se rezolva cu breack-ul si cum se face versiunea mai veche.
          Ms…+1

          ionutz: am facut chestia aia, problema e ca nu intra in sistemul de operare!!!cutot cu restartu care l-am dat

          Daca nu mai booteaza smartphone-ul in timp ce se face update-ul la o noua versiune, se scoate cablul de date, apoi bateria, se reintoroduce bateria, cablul de date si se reporneste smartphone-ul si se da iarasi click pe butonul Restart.

          Daca nici asa nu vrea, atunci telefonul s-a brick-uit.
          Pentru cei ce si-au brick-uit Optimus One-ul, scrieti in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra: Instalare ROM Original pe LG Optimus One P500 cu eliminare root si ClockWorkMod Recovery, apasati tasta enter si o sa gasiti tutorialul. Ce s-a aratat acolo este valabil si pentru cazul in care smartphone-ul este brick-uit. Tutoriale despre Android sunt o gramada aici pe site, le gasiti cu casuta de cautare din dreapta sus sau se acceseaza categoria Sistem apoi MOBILE-OS apoi Android. Invatati sa folositi mouse-ul si sa navigati mai util intr-un site.

  • un tutorial despre cum se face upgrade la 2.3 in samsung mini galaxy s-5570 ca prin kies nu reusesc arata ca pregateste componetele pt upgrade si tot asa ramane si am activat debug din telefon. multumesc . nici prin one clik nu reusesc ca acolo numi vede telu desi l-am rootat

  • Telefonul tau a aparut cam demult de nu avea direct cand lai cumparat 2.2 si acuma tu trebuia sa pui 2.3, ptr ca 2.1 la 2.2 dureaza foarte mult si daia lai stricat, ca nu ai avut rabdare, asa de greu se instaleaza si pe Wildfire nu, numai pe lg 2.1 la 2.2 iar 2.3 se instala repede, asa ai avut ghinionul de la 2.1 la 2.2 sa se strice daca mai il lasai poate scapa fara reparatii. E bine ca la Wildfire isi face direct din telefon upgrade-ul nu intra virusi, nu nimic.

  • salutare!as dori sa stiu cum se calibreaza bateria de la htc desire hd, sau si alte modele, fiindca am vazut o gramada de metode pe net. as dori insa ceva sigur si serios. multam!

    • Cleric: cum se calibreaza bateria de la htc desire hd

      buna! am si eu deire hd si i-am facut root si am incercat o gramada de roomuri customizate dar,cel mai valabil mi s-a parut Virtuous Unity 2.39.0(recomand),tine bateria mult mai mult decat la roomul original.cum sa calibrezi bateria am gasit asta:
      1) Porniti aparatul si incarcati-l pentru 8 ore sau chiar mai mult
      2) Scoateti firul de alimentare, opriti telefonul si incarcati-l pentru 1 ora
      3) Scoateti firul de alimentare, porniti telefonul, asteptati 2 minute dupa care inchideti telefonul si incarcati-l iar pentru 1 ora.

      • Radu: buna! am si eu deire hd si i-am facut root si am incercat o gramada de roomuri customizate dar,cel mai valabil mi s-a parut Virtuous Unity 2.39.0(recomand),tine bateria mult mai mult decat la roomul original.cum sa calibrezi bateria am gasit asta:
        1) Porniti aparatul si incarcati-l pentru 8 ore sau chiar mai mult
        2) Scoateti firul de alimentare, opriti telefonul si incarcati-l pentru 1 ora
        3) Scoateti firul de alimentare, porniti telefonul, asteptati 2 minute dupa care inchideti telefonul si incarcati-l iar pentru 1 ora.

        Oameni buni, nu mai inghititi toate galustele pe care le cititi! Trebuie sa intelegeti ca bateria nu a evoluat absolut deloc in ultimii ani! Este singura componenta la care mai trebuie umblat. Asta e pretul pe care trebuie sa il platim pentru performanta (mai mult curent, mai multa baterie) dar pentru ca nu e atat de evoluata, automat se consuma foarte rapid.

  • Pe cand un tutorial de update android de la 2.1 la 2.2 sau 2.3 pentru Sony Ericsson Xperia X8?

    • Oktav:
      Mai ca te faceai si tu negru ca smartphon-ul cind nu mergea upgrad-ul

      Da, adevarul e ca se termina lumea daca nu-si revenea....el era totul pentru mine, toata averea, tot ce am mai scump...
      Wake Up, e doar un obiect. Stai linistit, am destul fler cat sa il fac bine la loc ;)

  • Florin-Daniel:
    Pe cand un tutorial de update android de la 2.1 la 2.2 sau 2.3 pentru Sony Ericsson Xperia X8?

    calin:
    un tutorial despre cum se face upgrade la 2.3 in samsung mini galaxy s-5570 ca prin kies nu reusesc arata ca pregateste componetele ptupgrade si tot asa ramane si am activat debug din telefon. multumesc . nici prin one clik nu reusesc ca acolo numi vede telu desi l-am rootat

    Nu detinem aceste modele decat daca unul din voi doreste sa-si "sacrifice" smartphone-ul si sa il lase pe mana noastra 2 zile :)

    • AdrianGudus:
      Nu detinem aceste modele decat daca unul din voi doreste sa-si “sacrifice” smartphone-ul si sa il lase pe mana noastra 2 zile


      eu daca as fi din bucuresti as da cu placere telu pt cateva zile :) . dar poate faci rost cumva de la un prieten ceva cu imprumutu si ma lamuersti ce trebuie sa fac si sunt multi care nu reusesc asta le da aceeasi chestie ca la mine si am cautat pe google solutie si nu am gasit. vas fi foarte recunoscator daca ati face rost de un tel samsung mini galaxy s5570 ori tu adriane ori cristi

  • Adrian ,poti sa imi spui dece ai pus peri albi in microfonuala Tiiuie rau de tot fa ceva cu el !!! sincer esti sub orice critica,jalnic...

  • Ai repetat in tutorial de 10 ori ca ti-ai brick-uit telefonul si l-ai reparat singur ! Chiar crezi ca nu am inteles de prima data de a trebuit sa repeti ?

    • Cosmin:
      Ai repetat in tutorial de 10 ori ca ti-ai brick-uit telefonul si l-ai reparat singur ! Chiar crezi ca nu am inteles de prima data de a trebuit sa repeti ?

      Ca l-am reparat singur, am mentionat o singura data, ca l-am brick-uit, de mai multe ori. Am facut asta ca sa intelegeti si sa pricepeti ca este riscant, ca este o operatiune sensibila, delicata care te poate lasa fara smartphone intr-o secunda! Nu vreau sa ma trezesc pe rubrica de comentarii ca veniti plangand ca nu va mai merge smartphone-ul. Tot ce faceti, faceti pe propria raspundere !
      Cand repet ceva, nu repet pentru tine, ci pentru cei mai inganfati, mai grei de cap, care cred ca sunt experimentati, care se grabesc, care cred ca le stiu pe toate si pun la spate aspectele foarte importante crezandu-le fleacuri

Related Post

This website uses cookies.