Cum se face un website, partea 3, WordPress, sau cum sa-ti faci un site in 5 minute ? – tutorial video

Salut prieteni, continuam seria de tutoriale dedicata creeri unui site, in tutorialul de azi vom instala wordpress, o platforma gratuita de publicare a continutului care cunoaste un succes fantastic in ultima vreme, poate fi asemanat cu un fel de Firefox al CMS-urilor, succesul wordpress-ului nu se datoreaza faptului ca este gratuit, ci pentru ca are o comunitate solida de dezvoltatori de pluginuri si teme care scot ca pe banda rulanta tot felul de “bunatati” pentru wordpress, unde mai pui ca sint si gratuite.

Intotdeauna imi face placere sa vorbesc despre wordpress pentru ca este un CMS extrem de versatil si in acelasi timp usor de folosit, dupa cum spun si creatorii lui “se instaleaza in 5 minute” , este adevarat, chiar mai putin de 5 minute poate dura rutina de instalare, bineinteles daca ai toate cele necesare la indemina.

Sa nu va lasati pacaliti de usurinta cu care poate fi folosit, WordPress este o scula extrem de puternica, aceasta putere se dezlantuie cu adevarat cind incepem sa-l “tunam”, este corect acest termen pentru ca wordpress poate fi modelat dupa cum doreste fiecare, exista o mare baza de date cu plugin-uri si teme gratuite pe care le poate accesa oricine.

Folosirea wordpress este ca o joaca de copii, trebuie doar sa fi putin atent, sa ai ceva spirit estetic pentru alegerea si modificarea unei teme si bineinteles spirit practic pentru construirea “potecilor” pe care vor veni vizitatorii.

Cind spun “poteci” ma refer la usurinta in navigare, care cu timpul devine frustranta intr-un site care creste pe zi ce trece, pentru a evita plafonarea vizitatorului trebuiesc implementate niste instrumente de navigare facila printre articole si pagini, un exemplu de “poteca” sint meniurile cu categorii stil drop down de pe videotutorial.ro, acestea au fost implementate tocmai pentru a usura navigarea vizitatorului pe site, devenise destul de greu de navigat printre doua sute si ceva de tutoriale.

In acest tutorial am prezentat cum se pregateste locul pentru wordpress, ca sa evitam eventualele erori, dupa aceea a urmat instalarea propriu-zisa, explicarea meniurilor din dashboard, uploadarea de imagini, setarea permalink-urilor si explicatii despre .htaccess iar in final am tradus toata interfata de administrare cu ajutorul unor fisiere create de cei de pe site-ul Reflection Media, ocazie cu care ii felicitam pentru efortul depus in slujba comunitatii: “Buna treaba baieti, aveti tot respectul nostru”.

In urmatoarele tutoriale video vom continua cu wordpress si vom invata lucruri si mai interesante, puna atunci va invit sa urmariti acest tutorial video, vizionare placuta.

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (198)

  • chiar foarte tare dar as vreau sa te intreb ceva daca nu e cu suparare despre pluginul de pe pagina home slide show ???

  • cioc: abia astept blogul videotutorial.ro

    A fost integrat in tema nativ, dar cred ca-l gasesti pe wordpress.org la sectiunea pluginuri, sint acolo la pluginuri de iti pui si-n cap.
    Fa si tu un search pe acolo dupa slide show-uri.
    Cit despre cele spuse in tutorial sint doar niste pareri personale, nimeni nu trebuie sa se simta in cauza, am oferit si eu citeva idei, asa este bine sa fi unic, cu toate ca este destul de greu in zilele noastre.

  • bvo pt tutoriale. inca nu am reusit sa vad 2 si 3 , din lipsa de timp...dar o sa le vad curand...keep up the hard work ! :)

  • buna ziua
    este un sit superb!
    cand puteti face un tutorial cu un program cu care poti face jocuri pentru PS2.
    nici ieri si nici azi nu pot vedea tutorialele. se vede putin si pe urma apare " riplay"
    tinetio tot asa ca sunteti tari.

  • ...va salut dragi colegi!, pentru ca intr-un fel asta sintem (elevi permanenti in viata ), care tot timpul avem lucruri noi de invatat ...mie unul mi se confirma inca o data ca a considera ca ai ajuns la o anumita autosuficienta e o mare greseala...vorba lu'tatee; omul si atunci cind moare mai invata ceva si anume invata sa moara...

  • Salutare Cristi !Vreau sa zic sa-ti dea Dumnezeu sanatate tie si la ai tai daca retii tu bine limbajul HTML l-am invatat chiar de la tine,ei bine am avut numai de castigat.Am castigat si cunostinte generale dar si cativa banuti.M-am mai jucat si eu cu wordpress si las aici un link ca sa vezi si chiar te rog daca e ceva care poti critica fao.Stiu ca esti meserias asa ca nu ma deranjeaza deloc.Dute Aici

  • salutare ..faceti si voi un videotutorial despre ucm sa ne inbunatatim windows-ul ca sa avem rezultate mai bune la jocurile noi c eprograme sa mai folosim cum trebe s afie windows-ul ce nu trebuie sa aibe instalat dak vrei ...va multumesc ori cum si pentru videotutoriale care le aveti sunt super bravo voua

Related Post

This website uses cookies.