Cum se face un stick usb bootabil ce va contine Hirens Boot CD 12 – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial o sa va arat cum putem face un sitck usb bootabil pe care vom pune celebrul live CD cu instrumente Hiren’s Boot CD 12, cu ajutorul acestuia putem repara sistemul, putem face devirusare, backup / restore, recuperare fisiere, partitionare si multe altele, Hiren’s Boot CD este un live cd pe care sunt o multime de softuri utile, acest cd ruleaza in modul live (nu trebuie sa instalam nimic, ruleaza direct), un astfel de CD este aproape indispensabil celor care se ocupa de depanare software si hardware.
Hiren’s Boot CD a fost conceput sa fie folosit ca live CD insa noi o sa-l punem pe stick, avantajele sunt evidente, stick-ul usb este mai mic, mai usor de transportat, nu se zgarie ca cd-ul, poate fi folosit si pe netbook-uri, acestea din urma nu dispun de unitate DVD si de aceea nu putem folosi un live cd decat daca atasam pe usb un drive DVD pe usb care costa destul de mult.
Pe pagina oficiala hirensbootcd.org puteti gasi lista cu instrumentele pe care le puteti folosi impreuna cu acest disk magic (postul are 12 pagini) .
Procesul de transformare a stick-ului usb intr-un mediu bootabil este destul de simplu, nu trebuie decat sa descarcam arhiva cu imaginea ISO Hiren’s Boot CD 12 si arhiva cu syslinux de pe site-ul oficial hiren’s, dupa aceea trebuie doar sa urmam pasii din tutorial.
Dupa formatare si instalarea grub-ului pe stick, nu ne ramane decat sa copiem continutul imaginii ISO din arhiva Hiren’s Boot CD 12 si gata.
Dupa parcurgerea pasilor din tutorial nu ne ramane decat sa trecem la treba, introducem stick-ul usb intr-un port usb liber si setam in bios stick-ul ca primar la ordinea de boot, pentru cei cu boot meniu destept va fi mai simplu, de exemplu pe eeePC nu trebuie decat sa apasam tasta ESC dupa ce pornim netbook-ul si sa alegem stick-ul din meniul quick boot.
Spor la treaba.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (73)

  • Care nu aveti Daemon Tools sau un alt soft de montare a imaginilor ISO, puteti pur si simplu sa extrageti imaginea ISO cu WinRar sau 7Zip pe Desktop sau unde vrei voi si sa luati din folderul rezultat cele 4 fisiere care trebuiesc copiate pe stick

  • salut!v-as ruga,daca puteti,sa faceti si tutoriale in care sa invatati oamenii sa folosesca un scaner,o imprimanta si un xerox.nu pt mine,ca eu stiu,dar ma intreba multa lume si as vrea sa le dau linkul la voi,sa vada singuri cum se face.multumesc!

  • salut va rog frumos daca puteti sa faceti un tutorial cum putem sa resetam cpu sa nu mai fie 100% sa fie normal 1,4,10% multumesc:)

  • Foarte bun tutorialul.
    Domnu Cristi, ati zis ca o sa faceti si un tutorial cu Windows 7 sa nu ne mai apara partita acea de 100mb. Azi am reinoit windowsul, si iar mi-a bagat partitia aceea de 100mb, am incercat sa fac o partitie de BOOT da nu imi iese.

    • Dany: Foarte bun tutorialul.
      Domnu Cristi, ati zis ca o sa faceti si un tutorial cu Windows 7 sa nu ne mai apara partita acea de 100mb. Azi am reinoit windowsul, si iar mi-a bagat partitia aceea de 100mb, am incercat sa fac o partitie de BOOT da nu imi iese.  

      Acum este online tutorialul realizat de Adrian despre cum sa evitam crearea partitiei de 100 MB.
      https://www.videotutorial.ro/?p=4708
      Vizionare placuta.

    • Salut. Pt a nu ti mai aparea acea partitie de 100 de mega, atunci cand instalezi windows ul, nu dai direct install, ci apesi pe Advanced mode in momentul cand ai ajuns la pasul crearii partitiilor, iar acolo o sa poti sterge si recrea partitiile. O sa vezi 3 partitii, cea de 100 de mega, una pt fisierele de windows si restul hdd ului. Pur si simplu sterge partitiile toate, inclusiv cea de 100 de mega si creaza decat 2 sau cate vrei tu, n o uita si pe cea de sistem :) Toate cele bune.

  • Felcitari pentru tutorial, dar am o intrebare. Daca in locul imaginii iso de Hirens ar fi un Windows sa spunem, ar merge?

    • Istvan: Felcitari pentru tutorial, dar am o intrebare. Daca in locul imaginii iso de Hirens ar fi un Windows sa spunem, ar merge?  Citeaza-ma

      Te tine cineva de mana sa nu incerci chiar tu sa vezi daca merge? Ti-a confiscat cineva mouse-ul si tastatura? Ia vzi merge ce vrei sa faci? Hai, curaj ca nu explodeaa nimic...exista virtual box sa poti testa...etc. Ia testeaza tu si spunene si noua daca merge asa cum si noi va spunem voua si facem tutoriale pt voi

    • Istvan: Felcitari pentru tutorial, dar am o intrebare. Daca in locul imaginii iso de Hirens ar fi un Windows sa spunem, ar merge?  

      Metoda prezentata de cristi nu poate fi folosita pentru windows ci numai pentru linux.Penru a face un live stick usb trebuie sa folosesti BartPE si o imagine ISO de winows.Problema este ca dupa bootare vei avea un windows chel fara nici un driver si nici nu o sa poti folesi vreun program din cele deaja instalate...logic! ...deci mai intai trebuie sa-ti faci o imagine ISO de windows personalizata cu driverele sistemului tau si utilitarele pe care vrei sa le folosesti ...chestia este ca daca folosesti stick-ul pe alt sistem iar o sa ai probleme asa ca sfatul meu este ca daca vrei un OS live usb alege o distributie linux ,Bactrack recomand l-am testat pe zeci de sisteme si intodeauna a recunoscut toate driverele

    • Istvan: Felcitari pentru tutorial, dar am o intrebare. Daca in locul imaginii iso de Hirens ar fi un Windows sa spunem, ar merge?  

      cu WinToFlash poti pune pe stick (xp,vista,7) , bafta

  • Salut,
    Foarte bun tutorialul.Majoritatea avem nevoie de tipul acesta de tutoriale (practice).La mai multe.

    • dan: Problema lui iionut o am si eu, stie cineva care este problema?multumesc…:)  

      iionut: am si eo o problema… cand pornesc fisierul “RunMe” prin administrator imi apare eroarea astama poate ajuta cineva?  

      Pai iti zice foarte clar "erroarea" ce se intampla. Iti lipsesc fisierele syslinux.cfg etc. Mai uitate odata la tutorial, Ceva nu ai facut bine. Mai priveste odata tutorialul de data asta fara sa derulati! Faceti exact ca cristi, descarcati Hiren in aceeasi locatie C ca si Cristi si syslinux tot acolo, iar ce dezarhivati dezarhivati in aceeasi locatie la fel ca in tutorial, in partitia C asa cum a facut Cristi

      • Adrian-admin:
        iionut: am si eo o problema… cand pornesc fisierul “RunMe” prin administrator imi apare eroarea astama poate ajuta cineva?   Pai iti zice foarte clar “erroarea” ce se intampla. Iti lipsesc fisierele syslinux.cfg etc. Mai uitate odata la tutorial,Ceva nu ai facut bine. Mai priveste odata tutorialul de data asta fara sa derulati! Faceti exact ca cristi, descarcati Hiren in aceeasi locatie C ca si Cristi si syslinux tot acolo, iar ce dezarhivati dezarhivati in aceeasi locatie la fel ca in tutorial, in partitia C asa cum a facut Cristi
          

        Dupa cum se vede mai jos fisierelle exista. Sa fia alta problema?
        http://img404.imageshack.us/img404/4519/clipboard01yn.jpg

Related Post

This website uses cookies.