Cum se face un site sau un blog pe baza joomla cu interfata de administrare prin browser-tutorial video

In acest tutorial video vom continua ce am inceput in tutorialul despre XAMPP si cum v-am promis,o sa instalam JOOMLA,care este un content management sistem,mai pe scurt CMS si care ne permite sa administram si sa creem pagini web dinamice intr-un website.

In tutorialul aceste ne vom ajuta de baza de date mysql care am creat-o in tutorialul trecut,pe care o vom accesa cu ajutorul lui phpmyadmin ce vine instalat odata cu xampp-ul.

Joomla este un CMS foarte bun si usor de folosit in comparatie cu alte aplicatii de acest tip,pentru a-l folosii nefind necesare cunostinte de programare foarte avansate,insa nu este o idee rea sa stim cite ceva din HTML sau PHP,insa nu este obligatoriu.

Desigur,multi dintre voi vor fi descurajati inca de la inceput de modul de utilizare web-based(operare prin browser) al lui joomla,insa nu trebuie sa va descurajati si trebuie sa fiti concentrati pe toata durata tutorialului video.

Pentru ca lucrurile sa se lege si ca acest tutorial sa nu vi se para mai greu este necesar sa urmariti citeva tutoriale video create de noi anterior,bineinteles daca doriti sa intelegeti foarte bine aceste lucruri si sa vi se para totul mult mai usor.

Va invit sa urmariti acest tutorial care la rindul lui face parte dintr-o serie de tutoriale video despre: creare de pagini web,crearea unui website,crearea unui blog,crearea unui forum si altele care ori sunt realizate,ori urmeaza sa fie facute si postate in curind.

de Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vostru acest tutorial video este in ROMANA si poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


Cristi:

View Comments (160)

  • ....multumesc dl.Cristi...sper sa pot invata din minuatia aceasta de site eduxativ bine realizat............

  • Salut dl .Cristian !.. Folosesc wampp - si am un forum in mybb si un site in joombla ultima versiune.. insa nu prea ma pricep la site. cum sa adaug \ sterg si etc.. am incerca in multe feluri dar imi apare aiurea texturile...
    Te ROG FRUMOS - intri pe id-ul meu sa ma ajuti ? *(dureaza doar 5 minute)* = tot_yo_derbe = id'ul ..... Iti multumesc -

  • tot apache si Lighttpd raman baza :D

    apropo cristi m-am interesat de Lighttpd si are o gramada de probleme si buguri mi-e lene sa iti explic aici daca vrei sa iti dau mai multe detali despre Lighttpd da-mi un mail :)

  • Mie mi se pare foarte stabil insa un pic cam lent apache pentru un site cu trafic cit de cit maricel.
    Spune-mi parerea ta despre " Nginx ".

  • Tot respectul pentru ce faceti voi aici. Sunt foarte incantat, si ma consider norocos ca am descoperit (asta din pura intamplare) site-ul vostru. Cu viteza luminii l-am recomandat tuturor prietenilor mei, care mi-au multumit, si care deja au si inceput sa " aplice ", ceea ce au vazut si invatat aici.
    Si acum o rugaminte : imi doresc f mult sa invat sa-mi fac un site. Am vazut ca sunt destule tutoriale referitor la asta. Le-am vizionat pe toate si marturisesc ca m-am cam incurcat. Mi-ar fi de folos daca mi-ati recomanda ordinea in care sa vizionez tutorialele referitoare la tema " cum sa creem un site ". Cred ca daca as sti ordinea, si as urma pasii "step by step", as reusi.
    Va multumesc.
    Constantin Barca

  • Salutare ! As avea o intrebare cu serverul apache se poate face trimetere catre un alt HTML care il ai in PC tau? EX: cand editezi situl sa bagi un titlu , sa zicem DA CLIC AICI si in loc de # sa bagi calea spre HTML care vrei sa faci trimitere adica sa bagi calea spre un alt HTML din PC tau ??? Si va-s ruga faceti un tutorial despre ce inseamna Pagina Scam sau Phising cum se face si cum sa ne pazim de ele!! Sarbatori fericite !!! Merci !!

  • Corleone.
    Aici ai intrat pe tarimul limbajului html,daca ai vrea sa inveti ,nu cred ca aici putem face asta.
    Noi prezentam anumite softuri,scripturi,cms etc etc ,dar nu vom intra niciodata in lucruri de specialitate,pentru ca este foarte probabil ca pe multi dintre voi sa ni intereseze asa ceva.
    Sunt site-uri de specialitate care se ocupa de asa ceva,dar crede-ma ca nu este prea placut sa te uiti la un tutorial de o ora despre :"php" sau " html ",nu ma intelege gresit,mie unu-mi place sa ma uit,dar n-o sa placa majoritatii vizitatorilor.
    Cit despre :scam su phising,noi nu ne propunem sa facem astfel de tutoriale.
    Tu spui ceva de genul"sa omorim un om,ca sa invatam pe ceilalti cum sa se fereasca de moarte".
    Astea sunt chestii in afara legii.
    Cind legea o sa ne permita,o sa facem si despre phising,dar pina atunci trebuie sa ne supunem legii.
    Sa nu crezi ca daca faci ceva ilegal poti scapa de de urmarire.
    Eu te sfatuiesc sa NU te apuci de partea asta intunecata a IT-ului pentru ca nu-ti poate aduca satisfactii pe termen lung.
    Si chiar daca te apuci fa-o in liniste si mai ales gaseste-ti o retea buna si mare de PROXY SERVERE,iti recomand sa te indrepti spre rusia pentru ca acolo gasesti tot ce ai tu nevoie.
    Dar cea mai buna idee ar fi sa te apuci de ceva constructiv.
    Te mai asteptam pe la noi !

  • Pentru Barca Constantin.
    In primul rind multumesc pentru cuvintele frumoase.
    Ar trebui sa pe motorul site-ului urmatoarele: 1 instalare wamp,2 instalare server ftp filezilla, 3 instalare xampp, 4 creare site simplu html, 5 instalare joomla.
    Nu astea sunt titlurile originale dar te descurci tu.
    Te mai asteptam pe la noi !

Related Post

This website uses cookies.