Cum se face un live cd cu windows xp folosind aplicatia free bartpe – tutorial video HD

Salut prieteni, astazi vom face impreuna un live cd cu windows xp folosind aplicatia BartPe  (Bart Preinstalled Environment) , Preinstalled Environment inseamna mediu preinstalat sau mai exact un sistem de operare instalat pe un cd exact cum ar fi instalat pe un hard disk.

Un Live cd ne poate ajuta sa rezolvam foarte multe probleme atunci cind sistemul de operare nu mai porneste sau pur si simplu nu avem sistem de operare . Imaginati-va ca se strica sistemul vostru de operare si inainte de aceasta eroare ati salvat niste fisiere importante (documente, poze cu familia, filme personale) pe Desktop sau in partitia C:\ , daca reinstalati sistemul de operare o sa pierdeti acele fisiere importante, la aceasta problema un Live Cd se potriveste manusa.

Cu Live CD-ul acesta puteti boota in citeva secunde sau citeva minute (depinde de DVD Writer Procesor si cantitatea de Memorie RAM), aveti la dispozitie citeva instrumente utile, puteti copia fisiere de pe o partitie pe alta, puteti verifica sanatatea hard disk-ului, puteti lucra cum doriti cu partitiile.

Limitele unui Live sint date de utilizatorul care a construit acest live cd, eu in tutorial am integrat doar doua plugin-uri pentru a demonstra felul diferit in care se integreaza fiecare plugin, aici nu este ca la mozilla firefox, la BartPe fiecare plugin are metoda lui de integrare, trebuie citit obligatoriu fisierul help pentru a vedea cum se integreaza fiecare plugin.

BartPe vine cu citeva pluginuri gata integrate, unele se pot integra foarte usor pentru ca au deja foldere preconfigurate(semi-integrate), mai sint si pluginuri disponibile pentru download pe care trebuie sa le integrati voi de la inceput (acestea nu sint semi-integrate) pur si simplu le descarcati voi si le puneti in folderul de pluginuri al BartPe-ului.

Sint sigur ca o sa va placa aceasta aplicatie si abia astept raspunsurile voastre pe rubrica de comentarii, daca vreti acest BartPe poate ajuta pe oricine sa-si faca LiveCD-ul lui personalizat pe nevoile lui.

Aveti tema pentru acasa, trebuie sa va faceti propriul LiveCD si sa integrati cit mai multe plugin-uri, bineinteles trebuie sa functioneze toate plugin-urile, astept sa-mi spuneti ce plugin-uri ati integrat si ce dimensiune a ajuns sa aiba acel ISO , daca se poate sa enumerati si plugin-urile pe care le-ati integrat.

Vizionare placuta si nu uitati de tema pentru acasa.

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (94)

  • My bro iti respect munca dar putem sa luam o iso live CD de pe orice torent nu trebuie sa folosim atatea programe, super ar fi (si la asta ma chinui eu acum) sa bagam asta pe un usb. Bafta

  • @X3SPRE10: Se pare ca tu nu vrei sa inveti, normal poti sa iei totul de pe torrente dar parca mie imi place mai mult sa fac eu cu mina mea ceva.
    Ideea este ca in timp ce faci ceva bagi si la cap, daca iei totul de pe torrent nu mai bagi nimic la cap.
    Este o solutie si asta, pentru cei foarte grabiti care nu vor sa invete.
    Ce rost are sa inveti ???

  • FELICITARI !Foarte bun tutorialul si foarte instructiv.
    Chiar o sa-mi construiesc un Live-CD cu acest program, si chiar sunt curios daca pot integra si un antivirus, deoarece am fost pus in situatia de a intervenii la remedierea unui sistem XP care era virusat cu un Backdoor si nu pornea decit ~15 secunde si se restarta.
    Am remediat instalind Windows 7, care permite instalarea pe aceeasi partitie, dar izolind vechiul windows intr-un fisier cu extensia old.
    Am scanat, am anihilat virusul, am salvat toate fisierele,dar a ramas windows 7 instalat.....
    Aceasta aplictie era mult mai buna deoarece nu faceam nici o modificare in sistem.As fi curios cum pot updata la zi antivirusul de pe Live-CD ...

  • Foarte bun tutorialul o metoda excelenta de a recupera date in urma crash-ului Windows-ului

  • @liviu: Poti sa bagi foarte multe programe, chiar sint liste intregi de plugin-uri pe care le poti integra, in afara de asta poti crea chiar tu pluginuri pentru bartpe, eu am aratat cu acele doua programe voi ramine sa dezvoltati subiectul, totul este gratuit, trebuie doar sa-ti folosesti creierul.
    De aceea avem creier, sa-l folosim .
    Omul foloseste sub 10% din capacitatea creierului, hai sa-l punem la munca ca nu ne costa nimic !

  • @X3SPRE10: Tu nu vrei sa inveti!Esti deja expert ,ia cauta pe torente ca am bagat si eu cateva iso live CD si au puse in ele si un pachet de servere autoinstal in start,pentru ce sunt serverele numai eu stiu.Mai luatzi aminte nu tot ce dai jos de pe torente este exact ce doresti sau ce pare a fi(mai ales cand e vb. de un sistem de operare).Mai bine va documentatzi de aici (Cristi stie)Succes si scz. limbaju de mirc.

  • @CORLEONE: Bravo Corelone bine punctat asa e si sfatul meu la fel: Nu mai luati Windowsuri modificate de pe torrente!!! pentru ca pe langa acele drivere si softuri cu care vine acea imagine ISO acel "autor" care la facut a strecurat poate si un keylogger sau un backdor si atunci cand o sa ramai fara parola la messenger si pe conturi o sa te intrebi de unde ca tu nu ai zis parola nimanui!! Dar defapt acel Windows care crezi tu ca te ajuta mult si-l iei de pe torrente din lenea de a munci si a face ceva,este de vina pentru tot!!!(referitor la ce a spus X3SPRE10)

  • Foarte tare subiectul asta. Zilele trecute cautam asa ceva, dar pt vista si nu tare intelegeam cum merge si ce pot sa fac. Eu incerc la laptop-ul meu sa intru cumva in partitia de recovery disk (si daca se poate sa iau de acolo vista ca-i cu licienta :) si s-o fac iso ). Plus ca pe partitia aia, care mai ocupa si 10 GB am tot felul de programe pt laptop, si as dori s-o sterg sa nu am 10 GB nefolositi dar numai dupa ce extrag tot de acolo. Daca ma puteti ajuta, nu ezitati sa scrieti. :)
    PS Tutorialele sunt foate interesante.

  • Daca explici mai clar poate ne vine in cap cam ce vrei sa faci,tu ai zis asa :vroiam sa merg la serviciu si mam suit pe bloc,am coborat la scara vecina ,am iesit in strada ,am intrat in scara mea ,am urcat sut si mam aruncat pe geam direct in curtea fabrici!!!Fii mai scurt si explica mai clar!

  • la acest tutorial"Cum se face un live cd cu windows xp folosind aplicatia free bartpe - tutorial video HD"vorbeati si lucrati la un moment dat la o imagine iso dar nu spuneati ce este acea imagine si de unde atri luato , o aveati acolo dar de uynde era si la ce folosea nu ati mai spus d
    oar ati turcut la fapte si eu am ramas in pom , normal ca nu mai aveam cum sa merg mai departe, va rog daca puteti revizuti mai cu atentie procesul in desfasurare , va multumesc

Related Post

This website uses cookies.