Cum se face un hard disk extern dintr-un hard vechi folosind un rack ieftin – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi invata sa va faceti singuri un hard disk extern pe usb, pentru asta vom folosi un hard disk mai vechi si un rack (carcasa+circuite) ieftin .
Atunci cand vrem sa facem un hard disk extern trebuie sa ne gandim la mobilitate, de aceea este de preferat sa folosim hard disk-uri de 2,5 inch (de laptop), acestea au nevoie de mai putina energie si se vor multumi cu amperajul de pe USB 2.0. Hard disk-urile de 3,5 inch au nevoie de mai multa energie, astfel nu ne va ajunge amperajul USB si vom fi nevoiti sa folosim alimentatoare externe. Din punctul meu de vedere nu este prea confortabil sa folesesti un hard disk extern de 3,5 inch, decat daca nu ai nevoie de mobilitate, daca-l tii pe birou tot timpul.
Hard disk-urile externe din comert pot fi scumpe iar calitatea lor nu va fi de top, in general producatorii de hard disk-uri externe folosesc cele mai slabe disk-uri pentru asta.
In principiu este destul de usor sa asamblezi un hard disk extern. Nu trebuie decat sa montezi cu atentie hard-ul in rack si gata. In timp ce montezi disk-ul pe rack trebuie sa fii atent, sa nu va grabiti, pe spatele PCB-urili hard disk-ului pot fi piese de dimensiuni mici care se pot rupe destul de repede la introducerea in carcasa.
La conectarea hard disk-ului extern este simpla treaba insa la deconectare trebuie sa tineti cont ca un hard disk nu este un stick usb, acesta trebuie deconectat de la sistemul de operare (safe remove hardware), abia dupa aceea poate fi deconectat de la PC.
Sfat:
Daca tot va vreti sa va cumparati un rack, ar fi bine sa legeti unul pe USB 3.0, acesta conexiune este de 10 ori mai rapida decat USB 2.0.

Rack-uri pentru hard disk extern

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (113)

  • Jellfis:
    Se incarca foarte greu tutorialu(video)

    brown:
    Se incarca greu tutorialu

    Astazi am bagat acest tutorial la 1920x1080 la 30fps, sa vedem ce parere aveti.
    Va rog sa ne spuneti ce procesor / placa video si cata memorie ram aveti. Deasemenea sa ne comunicati si incarcarea pe procesor din task manager.
    Ar fi bine sa ne lasati comentarii si in cazul in care ruleaza bine si sa comentati in ceea ce priveste calitatea imaginii.
    Daca pana la urma nu sunteti multumiti vom retrograda la o rezolutie mai mica si un frame rate mai modest.

    Astept comentarii....

    • Salut Cristi , merge foarte bine si nu am placa video la pc !
      Nuj este posibil la ceilalti sa aiva C incarcat sau o latime de banda la internet mai slabuta !
      Foarte tare Tutorialul si chiar am un HDD in casa de 40 Gb 7200 mp sau cum se zice sata 2 si eu am sata 3 imi va merge sa fac un Hdd extern ?

    • Nvidia 7100 GS
      Intel celeron D331
      Gigabyte GA-8I945GZME-RH
      2 Gb Ram, windows xp sp3
      Configuraţie destul de veche şi de slabă. Dar totuşi la celălalte tutoriale se vedea mai bine.

      Acesta rulează foarte greu. Încărcarea pe procesor este evident de... 100%.

      Probabil un 1280x720 la 25 frameuri...sau mai puţine, ar mulţumi mult mai multă lume. Unii au calculatoare mai noi...alţii mai vechi. Ar putea fi folosit în continuare youtube pentru tutorialele ce necesită filmări. Acolo, fiecare îşi alege calitatea dorită.

    • Folosesc windows 7 Home Premiun SP1 pe 64 biti (venit o data cu pc-ul)
      Procesor amd athlon II x3 400 la 3000 mhz cu 3 nuclee (15%)
      memorie ram 4 gb
      Placa video Nvidia GeForce 6150SE nForce 430 (integrata, foloseste 256mb din memoria ram)
      rezolutie monitor 1920X1080
      latime de banda de 6.1 Mbps
      mentionez ca latimea de banda este folosita la maxim

    • ar fi o idee sa apara tutorialele in 2 versiuni
      una cu claritate mai mare
      iar cealalta sa mearga mai usor

  • foarte bun tutorialu,in ce priveste calitatea imagini nu este nimic de reprosat,ruleaza perfect si se incarca bine ..zic eu

  • Macar tu Cristi sa imi raspunzi la intrebarea asta am mai lasato la un tutorial da nu mea raspuns nimeni !
    Frate am si eu o intrebare daca dau Update la PC sa zicem ca nu am licenta ce se poate intampla ceva rau adica sa vina cineva la min sami zica sami ia HDD pentru nuj ce anlize ceva ? Intreb doar de curozitate ca un baiat are windows xp sp3 fara licenta si are firmwall activ auto update si toate alea ?
    Deci pe scurt ti se poate intampla ceva ma ingrijorez pentr-u el ?
    Acceasta intrebarea am mai puso o data sper ca nu va spuarati ca va intreb de o suta de ori dar asa vrea sa stiu atata tot

    Va multumesc! si succes la mai multe tutoriale faceti despre linux tutoriale ca vrea sa trec la el ca nuj ce are Virtualbox de nu ma lasa sal instalez imi zice sa dau stop la instalare ?

    • Logic ca nimeni din lumea asta nu poate veni sa iti ia tine nu mai stiu ce componenda de ex hdd sa il ia la analiza! E imposibil!Doar daca esti de-ala care falsifica carti de credit adunci vine militia cu mandat de perchezitie si iti ia apsolut tot seif laptop pc tot dar nu cred ca e cazul tau:)!A si poti rula cu windows piratat dar functionalitatile lui vor scadea adica nu vei mai putea face multe chesti pe el daca e vorba de 7 se restarteaza din 2 in 2 ore sau la interval mai mic!

  • procesoru meu este : Pentium(R) 4 3.00GHz
    Ram: 3 gb
    placa video de 256MB ATI Radeon HD 3400 Series. Se misca greu .... :(

  • tutorialul s-a incarcat imediat, s-a vazut cursiv si clar, am intel core 2 duo E7300 la 2,66 ghz, 2 gb ram ddr2 si ati hd 5670 512 gb / 128 biti

  • la mine merge bine doar ca apare semnul de incarcare cam de vreo 3 ori dar revine rapid,cam in 1-2 secunde iar taskul am ramas uimit ca sa ridicat la 70-80% dar nui nici o problema.initial am crezut ca netul merge mai greu la mine.
    folosesc un laptop acer
    procesor:intel core 2 duo T5800
    placa video:ati mobility radeon HD 3650 ,512 mb vram
    sistem:windows 7 ultimate 64 bit
    memorie ram:3g ddr2
    task:70-80% si cateodata 90%
    eu nu as avea probleme dar cei cu calculatoarele mai slabute sar putea sa aiba probleme

  • Merge foarte bine, calitatea este buna pe :
    procesor: Intel i5
    ram: 4 gb
    placa video: nvidia geforce gt 520m cuda de 1gb

Related Post

This website uses cookies.