Cum se face un forum de la 0 cu xampp si phpbb – tutorial video HD

Dupa cum v-am promis in alte tutoriale video,astazi vom prezenta crearea unui forum de la zero pe computerul propriu de acasa fara sa fie nevoie de ajutorul specialistilor in web design sau web programing.

In acest tutorial video vom folosii doua componente,pe de o parte vom avea aplicatia xampp care ne va oferii serverul apache,php si Mysql care sunt esentiale pentru functionarea unui CMS scris in PHP,xampp mai contine si phpmyadmin care ne ajuta sa umblam la bazale de date mult mai usor prin interfata grafica,mai avem si un server ftp Filezilla pentru momentele in care nu suntem acasa si trebuie sa urcam (uploadam) cite ceva pe server neaparat.

Principala componenta pe care o vom folosii va fi phpbb3 care este un forum scris un PHP si care este foarte popular in lume dar si pe la noi in ultimul timp,acest forum are o tona de optiuni si mai are si un suport extraordinar din partea comunitatii phpbb de pe intreg cuprinsul netului, phpbb ofera si posibilitatea de a face modificari prin intermediul unor plugin-uri ce pot fi gasite pe site-ul oficial dar nu numai,de asemenea suportul pentru teme este foarte bun acestea gasindu-se cu mare usurinta pe site-ul phpbb si pe alte site-uri care suporta acest proiect extraordinar.

Am uitat sa va spun toate sculele pe care le vom folosii in tutoriale sunt gratuite,pentru ca cele mai bune unelte web sunt in general gratuite (apache,mysql,php,phpmyadmin,xampp,wamp server,joomla,phpbb si multe altele)…….. si uni spun ca softul gratuit nu este bun …..!

Cred ca 70 – 80% din toate serverele din lume sunt sustinute de apache,care este cit se poate de gratuit, 80% din website-urile Romanesti sunt scrise in PHP care de asemenea este gratuit, Mysql este baza de date care sustine aproape toate site-urile din romania si care este de asemenea gratuit si lista poate continua,sa nu mai credeti ca softul gratuit nu este bun,va rog frumos!

Pe marginea acestui subiect noi am mai realizat o serie de tutoriale video pe care le puteti gasii la noi pe site cu ajutorul motorului de cautare sau cu ajutorul categoriilor de pe side bar.
Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (128)

  • Problema nu ar fi banii pe luna pt host...ci alta ar fi intrebarea pe care tre sa si-o puna cei ce vor sa faca asta: se merita? Cine doamne iarta-ma mai citeste forumuri azi? doar disperatii care nu-si gasesc rezolvare restu,nu-i intereseaza de nimic!nici sa dea sfaturi,nici sa ajute,doar sa-si gaseasca ei rezolvare la problema(ma refer la vizitatorul/vizitatorii forumului) si vorba ta,daca n-ai un buton mare de download sau faze filmate cu telefonu cum unu isi rupe gatu si cade in nas...nu viziteaza nimeni...nu vreau sa descurajez dar asa este!

  • Am o intrebare in care as vrea sa imi raspundeti catre celor doi admini de pe acest site. Eu vreau sa fac un tutorial la un prieeten si nu stiu cu ce program, dar asta ar fi ca eu cand filmez cea ce fac la mn in PC asa cum is si tutorialele astea, dar, cand se intregisteraza sa consume putin MB. Ca asa am avut eu un program in care cand am facut 7 min din acel tutorial mio luat 110MB. Si inca ceva, ce sunt HD-urile, cu cea ce filmati voi acuma?

  • @Robciuc Ionut: 110M la 7 minute de continut video ti se pare mult? Tu poate nu stii cum sta treaba....un continut mp3,track nu e tot una cu un continut video! in continut video ai imagini,care consuma spatiu,nu e doar sunet...evident ca le poti face sa ocupe mai putin dar obligat va scade si calitatea filmuletului! vei avea o rezolutie proasta,imagine destorsionata,si cel mai probabil prietenul tau nu va intelege nimic din imaginile tutorialului! Umbla la setari! fa captura pe o portiune delimitata nu in full screan! HD inseamna high definition adik definitie inalta si nu o poti face doar cu softul de captura! Vezi ca sunt pe youtube tutoriale despre cum sa setezi sa instalezi Cam Studio un soft de captura free...ai explicatii la ce rezolutie sa folosesti captura ca sa ai o imagine buna,ce decoder de sunet pe care-l va inregistra microfonul sa folosesti si multe altele...intri pe youtube si scrii la search "Cam Studio"

  • Robciuc Ionut incerca sa cauti
    SnagIt7 trebue sa te descutci cu el e simplu poti captura si video si audio cu mult mai multe optiuni,maut,text,inclusiv se integreaza si in Ofice.

  • O sa il downlaodez, dar as vrea sa te intreb ceva, de exemplu daca inregistrez video si audio pe o rezolutie mai mica decat FULL SCREEN, imi ocupa tot asa mult sp[atiu in MB? Multumesc anticipat.

  • @Robciuc Ionut: Din cate vad esti incepator,te sfatuesc totusi pana capeti o anumita maturitate in folosirea softului de captura sa lucrezi cu cam studio e cel mai simplu,Da,fiind mai putina imagine in captura automat va ocupa mai putin memorie,poti sa te convingi singur...fa un tutorial la o rezolutie full screan si una la o portiune delimitata ambele de acesi durata si convingete!

  • @Robciuc Ionut: Ca sa te convingi de puterea lui Cam studio si de ce claritate poate face tutorialele intra pe youtube si in youtube la search scrie asa " Free screen recording software - Camstudio 2.5 " fara ghilimele,dai enter si da clic pe primul rezultat,iti garantez ca vei ramane surprins,si va fi exact ceea ce cauti! asta e tutorialul despre care-ti spuneam...iti spune cum sa-l setezi pt o captura cat mai buna.Succes!

Related Post

This website uses cookies.