Cum se face un DVD bootabil ce va contine mai multe sisteme de operare: xp, vista sau 7 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum punem mai multe sisteme de operare pe un DVD bootabil pentru ca in momentul instalarii sistemului de operare sa avem toate sistemele pe un singur DVD.
Ca sa facem un multiboot DVD ce va contine Windows XP si Windows 7 sau windows XP si Windows Vista, avem nevoie de:
– o imagine ISO sau un CD cu Windows XP
– o imagine ISO sau un DVD cu Windows Vista sau 7
– softul Magic ISO Maker
Daemon Tools sau Magic Disc
Winrar sau 7Zip
Prima data va trebui sa creem meniul de boot pe cae il va avea imaginea noastra ISO si care va aparea in momentul in care vom boota de pe aceasta. Aici vom introduce optiunile, cum ar fi:
“Apasa tasta 1 pentru a instala windows XP”
“Apasa tasta 2 pentru a instala windows 7”
“Apasa tasta 3 pentru a boota de pe HDD”
“Apasa tasta 4 pentru a renunta (Restart)”
Acest lucru o sa il facem foarte simplu cu Wizard-ul din Magic ISO Maker accesand meniul Tools si Make Multi-Boot Image. Va rezulta o imagine cu extensia .mbi (multiboot image) pe care va trebui sa o redeschidem tot cu Magic ISO Maker putin mai tarziu. Acum va trebui sa montam (cu Daemon Tools sau Magic Disc sau le putem extrage cu Winrar ori 7Zip) pe rand imaginile ISO ce contin sistemele de operare Windows XP si Windows vista sau 7, si sa copiem continutul acestora intr-un folder gol. Dupa ce am parcurs si acesti pasi, ne intoarcem la Magic ISO Maker si deschidem imaginea .mbi pe care am creat-o mai devreme, accesand meniul File apoi New apoi Bootable CD/DVD Image. Tot ce mai ramane de facut este sa adaugam la proiectul nostru, folderul unde am copiat continutul celor 2 imagini ISO cu Windows XP si Windows Vista sau 7 si sa salvam totul mergand pe Save As. Alegem un nume pentru imaginea noastra ISO, locatia unde dorim sa salvam acesta imagine, si dam click pe Save. Putem alege sa salvam proiectul si ca imagine UIF.
Acum nu ne mai ramane decat sa ardem imaginea ISO pe un DVD, datorita dimensiunii prea mari, aceasta nu va incape pe un CD. Daca nu stiti cum sa ardeti imaginea ISO noi am facut deja un tutorial despre cum se face un CD bootabil (se procedeaza identic si in cazul DVD-urilor)
Cam asta ar fi tot, acum avem un DVD ce ne va permite in momentul in care bootam de pe acesta, sa instalam XP sau Windows Vista ori 7. Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (147)

  • Adriane am o nelamurire in legatura cu celebrul Windows 7 Enterprise 90-day Trial. Pe siteul microsoft technet se specifica faptul ca se poate descarca pana pe data de 29 aprilie 2011. Daca sistemul de operare se descarca inainte de 29 aprilie si se incearca o activare dupa 29 aprilie, va avea succes? Am intrebat pentru ca in tutorialul facut despre acest sistem oferit 90 de zile nu cred ca s-a clarificat acest aspect.
    Iti multumesc foarte mult pentru ajutor.

  • Malasuerte: frumos ! la yahoo nu merge chestia aia cu…reg32 vscript etc incercati ca bafta tine-o tot asa  

    Ai uitat sa spui in clip cine te-a inspirat sau de unde ai invatat metoda/metodele ;)

    • AdrianGudus:
      Ai uitat sa spui in clip cine te-a inspirat sau de unde ai invatat metoda/metodele   

      :D alea cu vsript din youtube iar ce-a cu regedit :P mai intai am gasit ceva pe google ce zicea ca pot avea probleme cu registrii .. si apoi am inceput sa scotocesc ;)

  • Foarte util tutorialul.GJ.
    Acuma intrebarile:
    1. se poate pune mai multe vers de winxp? de ex unu ``clean`` si unu modificat de mine cu nlite?si win7 pe acelasi dvd, avand in vedere ca xp`urile au aceleasi fisiere...?
    2. Se poate face aceeasi treaba pentru linux? de ex ubuntu & mint/opensus/etc pe un dvd?
    Multumesc

    • Symbian: Foarte util tutorialul.GJ.
      Acuma intrebarile:
      1. se poate pune mai multe vers de winxp? de ex unu “clean“ si unu modificat de mine cu nlite?si win7 pe acelasi dvd, avand in vedere ca xp`urile au aceleasi fisiere…?
      2. Se poate face aceeasi treaba pentru linux? de ex ubuntu & mint/opensus/etc pe un dvd?
      Multumesc  

      Poti incerca si poti descoperi singur acest lucru asa cum si eu mi-am dedicat timpul si am incercat si descoperit singur, cum se face ceea ce am aratat in tutorialul video de mai sus :)

  • Cam cati ani au baietii astia care posteaza ? ...eu la varsta lor stiam sa inlocuiesc PL500 sau 504 cu un tranzistor de putere ,cinci rezistente si un condensator ....acum stiu mai multe

    • Iulian: Cam cati ani au baietii astia care posteaza ? …eu la varsta lor stiam sa inlocuiesc PL500 sau 504 cu un tranzistor de putere ,cinci rezistente si un condensator ….acum stiu mai multe  

      Sa-ti fie de ine...degeaba stii ce stii daca nu arati si altora ceea ce stii tu sa faci, daca nu ii inveti si pe altii sa faca ceea ce stii tu. De ce nu faci un site de nisa...tutoriale video in domeniul Electronicii, tehnicii...

  • ...electronica de acum se rezuma la a schimba tot ,daca se arde o siguranta ... si totul pare firesc

  • Foarte util tutorialul . M-ar mai interesa 2 otiuni :
    1. Cum se poate adauga un Ubuntu in acest DVD
    1. Se poate faca un stick USB Multi boot ?

    • retex: Foarte util tutorialul . M-ar mai interesa 2 otiuni :1. Cum se poate adauga un Ubuntu in acest DVD1. Se poate faca un stick USB Multi boot ?  Citeaza-ma

      Da se poate face si un stick multiboot, o sa fac in curand si despre asta un tutorial.

  • Foarte util , felicitari !
    Daca ma puteti ajuta :
    imi da o eroare dupa ce incarc imaginile iso cu XP si w7 : "We are sorry , MagicISO has encountered a fatal error and will have to terminate;
    Error Message : External exception EEFFACCE "
    Am dezinsalat programul cu revounistaler , l-am reinstalat si imi da aceeasi eroare .
    Ce pot face ?
    Multumesc
    (Am W7 32 bit)

  • foarte complex ...dar foarte eficient ...bine cel putin ca baietii astia ne impartasesc din cunostintele lor ...in felul asta nu mai chem te miri ce " ingineri " sa-mi ia o gramada de bani !!! felicitari !!!

  • iar cat despre " tataie " cu "PL-500" mai dute frate si impuscate de FRUSTRAT ...cu " vremurile tale apuse " suntem in mileniul 3 mai lasa-ne cu vrajeala ta ieftina si comunista !!!

  • Buna ziua. Imi cer scuze ca sunt of topic dar am o problema foarte mare si ii raman dator vandut celui care poate sa ma ajute. Am avut o partitie criptata cu kasperky kryptostorage si mi-am reinstalat windowsul si imi vede partia respectiva va fiind corupta iar kaspersky kryptostorage nu o mai vede. Am un proiect la care am lucrat o luna si este pe partitia respectiva. Ma poate ajuta cineva? ii ramand foarte recunoscator, toata viata. Multumesc.

Related Post

This website uses cookies.