Cum se face un adaptor USB OTG pentru conectarea perifericelor la telefon – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi va voi invata sa va faceti singuri un adaptor USB OTG pentru conectarea diferitelor periferice pe usb la telefon (mouse, tastatura, stick usb, joystick).
USB OTG (on the go) este un adaptor mai special care ne permite sa conectam tot felul de periferice la un smartphone, eu am incercat cu mai multe dispozitive, unele dintre aceste periferice s-au conectat altele nu, cele care nu au vrut sa functioneze fac parte din categoria dispozitivelor care au nevoie de multa energie si bineinteles telefonul nu este capabil sa ofere cantitati prea mari de energie.
Ce periferice s-au conectat prin USB OTG:
Mouse cu fir
Mouse Microsoft wireless
Tastatura Microsoft
Tastatura no name
Stick usb
Card de memorie (prin cititor)
Ce nu s-a conectat la telefon prin USB OTG:
Microfon cu condensator (Samson C01U)
Hard disk portabil (2,5″, 7200 rpm)
De ce avem nevoie pentru a ne fabrica adaptorul USB OTG ?
1. Cablu micro usb sau mini usb, depinde de mufa din telefon, unele tablete au mini usb insa majoritatea telefonelor au micro usb.
2. Cablu usb cu mufa mama, este un fel de prelungitor cu mufa mai mare decat normal, in care poate intra un stick usb.
3. Scule pentru taiere, lipire sibanda izolatoare.
4. Pistol sau ciocan de lipit si ansa modificata ca-n tutorial, ca sa puteti face lipitura in spatii inguste.
5. Pasta decapanta si cositor pentru lipirea firului.
6. Telefon compatibil USB OTG, nu toate telefonele suporta asa ceva.
7. Multa rabdare si atentie.
Atentie:
In timp ce desfaceti mufa micro sau mini usb trebuie sa fiti foarte atenti, va puteti taia sau zgaria foarte usor, asa ca fiti atenti.
Cum se face cablul adaptor USB OTG?
Pentru adaptor avem nevoie doar de doua mufe, mufa micro usb si mufa usb mama.
Primul pas este taierea cablurilor si lipirea, vom conecta firele mufei micro usb la mufa usb mama, treaba este simpla, respectand codul culorilor refacem cablul, trebuie sa ne iasa un cablu cu mufa micro usb intr-o parte iar in cealalta parte mufa usb mama.
Al doilea pas este desfacerea mufei micro usb, aici trebuie sa unim firul megru cu papucul gol din mufa micro usb, pentru aceasta punte putem folosi un fir oarecare. Lipitura trebuie sa o facem cu grija deoarece contactele celorlalte fire sunt foarte apropiate unul de celalalt.
Imaginea de mai jos va poate fi de mare ajutor in timp ce va apucati de treaba, trebuie totusi sa aveti in vedere sa la o mufa micro usb contactele nu sunt ca-n poza, pe mufa vom gasi doua contacte pe o parte si trei pe partea cealalta. Noi va trebui sa aducem un fir de la cablul negru (pe partea cu trei contacte) la papucul de contact care nu are nicio lipitura, acesta este pe partea cealalta a mufei (pe partea cu doua contacte).
Va astept pe rubrica de comentarii sa-mi spuneti ce ati reusit.
Repet:
Aveti grija cu obiectele taioase si cele ascutite.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (99)

  • Foarte bun acest tutorial, eu am dat 50 de lei pe un cablu de acest gen si este foarte folositor. Il folosesc la smatphone-ul meu Samsung Galaxy S III si isi face treaba foarte bine. La fel ca la tine Cristi nici mie nu mi-a functionat un HDD extern. Sper sa faceti cat mai multe tutoriale legate de telefoane si Android, pentru ca pe mine ma atrag mai mult tutorialele despre telefoane. Telefonul il folosesc mai mult il iau cu mine peste tot, in timp ce PC-ul il folosesc cateva ore cand ajung acasa.

  • Adaptorul USB OTG este foarte bun, dar nu toate telefoanele (smatphone) suporta funcția OTG.
    Eu am încercat și am avut unele surprize.

  • marius:
    Cu acest tip de cablu putem conecta si modem 3G ?

    De ce ai vrea sa folosesti sau sa conectezi un modem 3G la un smartphone cand poti frumos sa scoti SIM-ul din modem-ul 3G si il introduci in smartphone, faci setarile de configurare pentru internet si voila... Tare va mai place sa va complicati...

  • Adrian Gudus: De ce ai vrea sa folosesti sau sa conectezi un modem 3G la un smartphone cand poti frumos sa scoti SIM-ul din modem-ul 3G si il introduci in smartphone, faci setarile de configurare pentru internet si voila… Tare va mai place sa va complicati…


    Pe SIM-ul cu internet nu am si voce.

  • Pe sony ericsson x10i - android 2.3.3 si pe lg optimus l7 p700 -android 4.0.3 nu merge sau nu lipi bine eu firul negru la papucul liber... o sa cumpar unu sa vad daca merge ...oricum interesant.!

  • Va salut ,mereu la inaltime. Am rugamintea puteti sa faceti si un tutoriala de unde descarcam carti in limba romana pt telefoane. Mutumesc

  • Adrian Gudus: De ce ai vrea sa folosesti sau sa conectezi un modem 3G la un smartphone cand poti frumos sa scoti SIM-ul din modem-ul 3G si il introduci in smartphone, faci setarile de configurare pentru internet si voila… Tare va mai place sa va complicati…


    Aici am eu un raspuns,probabil ca telefonul este codat doar pe o anumita retea.Eu de exemplu am incercat sa iau cartela din modemul 3G (DigiNetMobil) insa am telefonul codat pe Vodafone si nu pot face conexiuni. :)

Related Post

This website uses cookies.