Cum se face share intre sistemul real si cel din virtual box,masina virtuala fiind Ubuntu Linux – tutorial video

Acum cateva zile va prezentam cum se face share intre sistemul de operare real si cel din virtual box fiind Windows. Daca metoda era una simpla pentru ca de obicei totul in Windows este foarte usor si totul consta in click-uri de mouse spre deosebire de Linux, pe Ubuntu Linux lucrurile stau putin altfel si aici ma refer la modul de instalare a utilitarului Guest Additions. Daca sistemul din virtual era XP, Vista sau Windows 7 instalarea lui Guest Additions precum si setarile pentru share-uirea fisierelor era una simpla cum am spus si mai sus, totul consta in cateva click-uri…nex, next, finish.

Pe Ubuntu Linux lucrurile stau putin altfel, defapt este la fel de simplu dar atunci cand nu stim ceva evident ni se va parea greu sau complicat.
In acest tutorial am ales sa prezint instalarea Guest Additions care este necesara pentru a putea comunica cu sistemul real precum si a beneficia de unele avantaje si anume acela de a putea redimensiona fereastra de lucru din sistemul virtual astfel in urma instalarii Guest Additions  putem lucra cu sistemul virtual in full screen. Si nu in cele din urma am prezentat si setarile care trebuiesc facute in sistemul din virtualbox (Ubuntu Linux) pentru a putea face folderele din sistemul real, vizibile in sistemul virtual precum si cum putem automatiza montarea folderului ce dorim sa il share-uim in sistemul virtualbox. De ce automatizarea montarii folderului de share? Pentru ca asa lucreaza Ubuntu Linux, daca share-uim un folder intre sistemul real si cel virtual, dupa ce vom da restart sau turn off la sistemul virtual acesta nu va mai monta automat folderul share-uit de noi intre cele 2 sisteme, si astfel ca acest lucru sa se intample automat de fiecare data cand pornim sau restartam sistemul din virtualbox, va trebui sa automatizam acest proces modificand fisierul fstab aflat in folderul /etc/fstab pentru a nu mai fi nevoiti sa dam manual comanda de share de fiecare data cand ne logam pe sistemul virtual.

NOTA: Cele mai importante atunci cand se face share intre sistemul real si cel din virtual sunt setarile pe care le facem in sistemul virtual pt a accesa fisierele din sistemul real, sistemul real fiind mai putin importand pentru ca nu avem nimic de setat decat de facut sau de specificat fisierul ce dorim sa il share-uim in virtualbox. Astfel daca sistemul real este Windows XP, Vista sau 7, setarile ce le vom face in sistemul virtual box vor fi aceleasi daca sistemul din virtual este Ubuntu Linux.

Acestea fiind spuse eu va las sa urmariti acest tutorial video

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (77)

    • babanu: de unde iau si eu drivere ca sa le instregrez in windows 7 ca sa imi mearga pe comfiguratia acer  

      de pe siteul acer, scrii in google acer dai enter cauti modelul tau de laptop le descarci si faci ce vrei cu ele

      • eu nu am leptop eu am un pc din frantza si are placa de baza acer aspire e500 si nu imi recunoaste hdd cand bag windows si cand bag windows vista merge ca pe roate dar eu vreau sa bag windows 7 si nu stiu de unde sa iau driverele ca sa le intregrez in windows 7 de unde le iau placa mea de baza este "acer aspire e500" poate imi puteti lasa un sait de unde sa le iau multumesc si foarte bun tutorial

        Adrian:
        de pe siteul acer, scrii in google acer dai enter cauti modelul tau de laptop le descarci si faci ce vrei cu ele  

        eu nu am leptop eu am un pc din frantza si are placa de baza acer aspire e500 si nu imi recunoaste hdd cand bag windows si cand bag windows vista merge ca pe roate dar eu vreau sa bag windows 7 si nu stiu de unde sa iau driverele ca sa le intregrez in windows 7 de unde le iau placa mea de baza este "acer aspire e500" poate imi puteti lasa un sait de unde sa le iau multumesc si foarte bun tutorial

        • babanu: eu nu am leptop eu am un pc din frantza si are placa de baza acer aspire e500 si nu imi recunoaste hdd cand bag windows si cand bag windows vista merge ca pe roate dar eu vreau sa bag windows 7 si nu stiu de unde sa iau driverele ca sa le intregrez in windows 7 de unde le iau placa mea de baza este “acer aspire e500″ poate imi puteti lasa un sait de unde sa le iau multumesc si foarte bun tutorial  

          Scrie sus in casuta "Cauta pe videotutorial.ro..." din dreapta: Instalare drivere, language pack limba Romana si multe altele prin Update pe Windows 7 si vista, da enter si vei gasi tutorialul.

  • cum faceti de apare mereu acolo VIDEOTUTORIAL.Ro Crezi ca sti totul despre PC?
    Va rog sa imi spuneti si mie

    • Albert: cum faceti de apare mereu acolo VIDEOTUTORIAL.Ro Crezi ca sti totul despre PC?Va rog sa imi spuneti si mie  Citeaza-ma

      Scuzati-ma ca postez din nou la acelasi comentariu dar am uitat sa specific ca daca folositi camtasia studio totusi unde intrati?

  • felicitari adrian ,vad ca te incepi sa iti dai drumul cu terminalul mai ales ca in windows ai grafica cit incape pentru a face ceva,ma bucur ca incepe lunea sa utilizeze ceva bun si free ca OS, o zi placuta tuturor

  • Adrian scuze ca te contrazic in legatura cu comanda aceea,ei bne defapt tu nu ai gresit comanda prima daca pt ca era scris /home/ady/Desktop/Guest problema prima data era alta si anume acele conotatii de la inceput si sfarsit adica aveai '/home..../Guest' ceea ce nu e bne adica nu trebuia sa fie ' deci asta o fost singurul lucru care tia scapat,si nici decum ca nu era pus user-ul pt ca era...sper ca ai inteles ce vreau sa zic.

    • Iulian62: Adrian scuze ca te contrazic in legatura cu comanda aceea,ei bne defapt tu nu ai gresit comanda prima daca pt ca era scris /home/ady/Desktop/Guest problema prima data era alta si anume acele conotatii de la inceput si sfarsit adica aveai ‘/home…./Guest’ ceea ce nu e bne adica nu trebuia sa fie ‘ deci asta o fost singurul lucru care tia scapat,si nici decum ca nu era pus user-ul pt ca era…sper ca ai inteles ce vreau sa zic.  

      nu au nici o legatura acele conotatii, ar fi trebuit sa mearga insa nu a mers pentru ca
      1 am pus spatiu intre "," si guid=1000
      2 lipsea acel /ady

      Nu e prima data cand inlocuiesc path-ul (locatia) cu fisierul prin drag and drop in terminal...am mai facut asa in mai multe operatii, nu am sters acele conotatii "'" si cu toate astea comanda a mers...deci motivul nu era acele conotatii...

  • Eu am o problema cu paroala de root tastez su imi cere parola introduc pe cea cu care am instalat linuxul si nu merge. Cum recuperez sau creez o parola de root ?

  • Felicitari pt tutorialele pe care le realizati ami sant de mare ajutot si va multumesc pt munca pe care o faceti.As avea si eu o rugaminte daca puteti sa ami spuneti daca se poate instala AIMP2 si NOTEPAD++ pe Linux si cum.Stiu ca sant si alte prg de ascultat muzica an linux dar asa e omul cand se obisnuieste cu ceva ar vrea sa aibe an continuare.Va multumesc

  • salut Adi!!am si eu o intrebare:GuestAdditions trebuie instalat si pe sistemul de operare real?????si apropo mi-a fost de foarte mare ajutor acest tutorial!!!!succes la cat mai multe totoriale!!!!!!!!

    • mycutzu: salut Adi!!am si eu o intrebare:GuestAdditions trebuie instalat si pe sistemul de operare real?????si apropo mi-a fost de foarte mare ajutor acest tutorial!!!!succes la cat mai multe totoriale!!!!!!!!  Citeaza-ma

      Guest dition nu trebuie instalat pe PC-ul real ci doar pe cel virtual

  • foarte bune tutoriale imi place!!!!!!!AM O RUGAMINTE SI EU EXPLICATI-MI CUM SCAP DE SECURITY TOOL ... ii asa de inervant de doamne...mersi anticipat

  • pt adrian:amice tu trebuie sa ii lamuresti pe ceilalti,(oricum te dai atotstiutor)nu sa sari la scandal de fiecare data.am bagat de seama ca esti cam strain de limba romana.nu prea stii ce e aia cratima,IN GENERAL CUVANTUL GRAMATICA TI-E STRAIN.RESPECT PT CEILALTI DOI

  • Salut!
    In primul rand felicitari pentru tutoriale.

    In al doilea rand, as vrea sa ii intreb pe cei care sunt mai vechi in linux, ca nu reusesc sub nici o forma: am instalat windows 7 pentru sotie si pentru programare, dar din windows, folosind wubi, am instalat ubuntu 9.10. HDD-ul meu are 2 partitii (C si D). Ubuntu l-am instalat pe C, langa windows. Cum pot sa fac sa imi monteze automat, de fiecare data cand intru pe ubuntu, partitia D? Am muzica adaugata in playlisturi si e enervant de fiecare data cand uit sa montez partitia manual si vreau sa ascult muzica.

    Apoi, e chestia aia cu autentificare, un fel de UAC din Windows. Cum as putea sa o dezactivez? E enervant sa ma intrebe parola de fiecare data... Pe suse puteam chestia asta ff usor, dar de aici cred ca e nevoie de vreo comanda, ca nu am gasit nici o interfata pentru asa ceva.

    Multumesc anticipat.

    • CORNEL: Salut!
      In primul rand felicitari pentru tutoriale.In al doilea rand, as vrea sa ii intreb pe cei care sunt mai vechi in linux, ca nu reusesc sub nici o forma: am instalat windows 7 pentru sotie si pentru programare, dar din windows, folosind wubi, am instalat ubuntu 9.10. HDD-ul meu are 2 partitii (C si D). Ubuntu l-am instalat pe C, langa windows. Cum pot sa fac sa imi monteze automat, de fiecare data cand intru pe ubuntu, partitia D? Am muzica adaugata in playlisturi si e enervant de fiecare data cand uit sa montez partitia manual si vreau sa ascult muzica.
      Apoi, e chestia aia cu autentificare, un fel de UAC din Windows. Cum as putea sa o dezactivez? E enervant sa ma intrebe parola de fiecare data… Pe suse puteam chestia asta ff usor, dar de aici cred ca e nevoie de vreo comanda, ca nu am gasit nici o interfata pentru asa ceva.Multumesc anticipat.  

      Salut Cornel.Sper sa iti fie de folos astea:
      1: Montarea automata a partitiilor NTFS la boot-area sistemului.
      2: Zece sfaturi utile unui nou utilizator al Ubuntu Linux.(vezi post-area: »»8. Login automat în Sistemul de Operare««)

      O zi buna.

Related Post

This website uses cookies.