Cum se face o partitionare corecta de hard disk – tutorial video HD

Cum se executa operatiunea de partitionare si cum se creaza o partitie corect ?

In acest tutorial video voi explica cum se face o partitionare corecta a unui hard disk tinind cont de modul in care acesta a fost facut de producator, fiecare hard este diferit si totusi multa lume nu tine cont de acest lucru.

Partitionarea unui hard disk nu este o operatiune care trebuie facuta in graba, trebuie sa tinem cont de numarul de discuri magnetice care sint prezente in acel hard disk, trebuie sa mai tinem cont si de capetele de citire – scriere si nu in ultimul rind de capacitatea hard-ului.

Un hard disk care are doua discuri magnetice poate avea 3 sau 4 capete de citire – scriere, 3 in cazul in care o suprafata de la un disk nu este activa iar 4 cind hard disk-ul are pe fiecare platan cite doua suprafete active de citire-scriere .

Hard-urile au ramas cele mai lenese componente din computerul nostru datorita faptului ca depind de mecanica, niciodata mecanica nu se poate compara cu electronica in termeni de viteza a datelor, datorita acestui handicap noi trebuie sa acordam o mai mare atentie acestor componente pentru a le putea folosi puterea si asa slaba la maxim .

In acest tutorial video va prezint doua moduri de partitionare, primul mod este pentru stocare, iar cel de-al doilea este pentru instalarea sistemului de operare, la acesta din urma am facut o partitionare pentru a-l folosi cu doua sisteme de operare in modul dual boot .

In tutorial mai sunt folosite doua aplicatii, prima este everest si a doua este acronis disk director, pentru ambele avem tutoriale video pe site-ul nostru, daca doriti sa le vizionati le puteti gasi cu ajutorul motorului de cautare.

Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (335)

  • Salut foarte bun tutorialul dar nu am inteles o chestie:am un hdd de 320 samsung si are doua discuri asta inseamna ca are 4 capete?

  • da da frumosss ....o sa partitionez si eu Hdd k e kam mare de 500gb lasa-ti asa.....de izbeliste..!

  • Salut foarte frumos tutorial dar nu am inteles o chestie daca am un hdd de 320 gb cu 2 discuri inseamna ca am 4 capete?

  • @Dragos: Daca ai doua discuri cu doua suprafete fiecare da, daca ai doua discuri poti sa ai si trei suprafete, nu este obligatoriu la fiecare disk sa fie doua suprafete.
    Oricum la fiecare suprafata ai cite un cap de citire-scriere, asta te intereseaza pe tine cel mai mult CAPETELE, ele fac citirea si scrierea .

  • Am 2 discuri magnetice cu 4 suprafete de memorare..(320GB)si as vrea sa instalez sistemul de operare .Cate partitii imi recomanzi si cu capacitate pt o mai buna functionare a hdd.Multumesc anticipat

  • @Dragos: Tocmai sa spus fratele meu asta...eu cand nu inteleg ceva ma mai uit odata la tutorial asa si tu din cate vad esti greu tare de cap...asa ca mai uitate odata...ce dumnezeu tie iti trebuie confirmare la fiecare pass? daca Cristi spune sa nu-ti mai deschizi pc-ul nu-l mai deschizi pt ca a spus Cristi? Alegerea e la tine...il faci de cat vrei sa spus ca daca ai un singur sistem de operare e recomandat 30g pt C si restu pt D ce e asa greu sa gandesti? Faci C-ul de 30G si restul ce ramane poti sa mai dai odata in doua...

  • @Dragos:
    Nu stiu daca vrei 1 sau 2 sisteme de operare
    Sa zicem ca jumatate din hard o faci de multimedia
    Acum mai ai jumatate din hard. Daca vrei doua sisteme de operare rupi o jumatate pe care o faci de ex: Multimedia 2 si cealalta jumatate o rupi in doua pentru sistemele de operare Ex xp si vista

  • @marin:
    Nu iti recomand... cel mai bine este sa ai hard-disk-ul gol
    Eu m-am jucat odata nu prea stiam ce fac si am pierdut tot
    In principiu poti sa redimensionezi partitiile dar e destul de complicat si sunt foarte multe variabile asa ca cel mai bine o faci cu hard-disk-ul gol

Related Post

This website uses cookies.