Cum se face o imagine ISO a unui stick usb bootabil – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi o sa invatam impreuna cum putem face o imagine ISO cu Windows Vista sau Windows 7 dupa un stick USB Bootabil ce contine unul din aceste 2 sisteme de operare. Poate din neglijenta sau alte motive ati ramas fara nimic pe hardul vostru si mai aveti totusi la indemana un stick bootabil cu Vista sau Windows 7 dupa care doriti probabil sa faceti o imagine ISO pe care mai apoi sa o ardeti pe un DVD. Sau poate aveti un stick bootabil cu Vista sau Windows 7 de la un prieten si doriti sa il aveti si voi. Ei bine, puteti foarte simplu, cu ajutorul unui soft gratuit numit ImgBurn, sa faceti o imagine ISO dupa acel stick pe care mai apoi sa o ardeti pe un DVD sau de ce nu sa va faceti propriul vostru stick bootabil cu Windows Vista sau Windows 7. Procedura este una extrem de simpla, nu avem nevoie de lini de comanda, totul este automatizat de catre utilul si foarte bunul soft ImgBurn. Daca doriti sa faceti inversul adica sa faceti un stick bootabil cu Windows XP, Vista sau Windows 7, noi avem deja 3 tutoriale pe acesta tema. Pentru a le gasi nu trebuie decat sa scrieti sus in casuta de cautare din dreapta de la noi de pe site: stick botabil, sau cum se face un stick bootabil sau windows pe stick, dati Enter si veti gasi tutorialele. Noi va recomandam folosirea softului WinToFlash despre care avem deja un tutorial. Acesta stie sa faca un stick bootabil fie cu Windows XP fie cu Vista sau Windows 7. Eu cred ca introducerea este sufiecienta asa ca va invit sa urmarim impreuna pasii ce trebuie sa ii urmam pentru a face o imagine ISO dupa un stick USB bootabil.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (63)

  • sall.. am si eu o nelamurire:
    la advanced\botable disc \sector to load ai zis ca la windows vista ramane asa cifra 4 iar la windows 7 cifra 8 dar in cazul in care avem windows xp ramane tot 4 sau?? as dori si eu sa stiu!

    • pckrkk: sall.. am si eu o nelamurire:
      la advanced\botable disc \sector to load ai zis ca la windows vista ramane asa cifra 4 iar la windows 7 cifra 8 dar in cazul in care avem windows xp ramane tot 4 sau?? as dori si eu sa stiu!  

      • pckrkk:
          

        II dublezi valoarea acelui fisier. Daca fisierul "etfsboot.com" are 2k tu pui in casuta "Sector to Load" valoarea 4. Te duci in stick pana la acel fisier "etfsboot.com", dai click dreapta pe el si alegi Properties, vezi cat are si pui valoarea dubla...

  • Doar ca pentru XP nu merge, eu personal nu am gasit fisierul "etfsboot.com". Windows XP este structurat altfel.

    • Srj: cu nero nu merge chestia asta ? fa si cu nero un tutorial de genu  

      Da cu ImgBurn ce are? iti sta in gat daca faci "chestia asta" ? Ti-e greu sa il instalezi sau !?!?!

      • Adrian:
        Da cu ImgBurn ce are? iti sta in gat daca faci “chestia asta” ? Ti-e greu sa il instalezi sau !?!?!  

        Asa sint oamenii astia Adriane, numai de Nero au auzit si de altceva ei nu stiu.In privinta tutorialului-BRAVO.

      • Adrian:
        Da cu ImgBurn ce are? iti sta in gat daca faci “chestia asta” ? Ti-e greu sa il instalezi sau !?!?!  

        Nu are nimic da na cu ala is invatat si e mai popular si mi se pare bun pt facut cd-uri dvd-uri

  • Intotdeauna m-am uitat la fiecare tutorial si chiar sunt nerabdator sa ma uit chiar si de cateva ori pe zi de curiozitate sa vad ceva nou. Alaturi de voi am invatat multe lucruri foarte importante. Sunteti foarte isteti si apreciez ca de fiecare data ajutati oamenii care au probleme asfel la randul lor sa va multumeasca pentru eforturile depuse. Felicitari.
    As mai avea o intrebare Adrian daca nu te superi, de unde pot face si eu rost de cursorul tau ca imi place foarte mult.

  • MULTUMESC ADRIAN pentru tutorialul acesta mi-a fost de foarte mare folos.
    Acuma mia iesit,inainte nu mia iesit pentru ca eu la imgburn nu am umblat la setarea advenced.Cred ca turorialul aceste mi-a fost cel mai util dintre toate tutorialele.

  • salut merge si cu nero si cu poweriso sa fACI imagine bootabila da cred ca poweriso i cel mai indicat

  • Foarte bun tutorialul !!! Totusi eu revin cu propunerea mea :Hiren's Boot CD....Eu folosesc Hiren's Boot CD V.9.3 ,am creat imaginea sistemuliu cu Norton Ghost 11.0.1 de pe acest CD ,am pus imaginea pe un HDD extern, si ori de cate ori este nevoie pun imaginea curata in cateva minute. Cu acesta ocazie am scapat si de sticuri bootabile si de CD-uri bootabile si de imagini ISO..Fratilor rugamintea mea este :faceti tutorialul cu Hiren's Boot CD> Sunt convins ca multa lume o sa fie multumita !Multumesc pentru intelegere ! Gigel .

  • Este incredibil ce face acest imgburn inafara faptului ca este free.
    Se mai poate face si cu burn aware versiunea free, parerea mea ca imgburn combinat cu burn aware free sunt mai bune ca nero 9 care este comercial.

    • florin: Este incredibil ce face acest imgburn inafara faptului ca este free.
      Se mai poate face si cu burn aware versiunea free, parerea mea ca imgburn combinat cu burn aware free sunt mai bune ca nero 9 care este comercial.  

      Am DVDRAM LG SATA si burnaware doar incepand cu vers 3 l-a putut recunoaste.NERO este cel mai bun in domeniu deoarece inscriptioneaza cel mai rapid,si...mie nu mi-a dat kiks nicodata(Le-am testat pe toate in special cele free).
      In alta ordine de idei as dori sa aduc la cunostiinta vizitatorilor ca o imagine iso se poate verifica mult mai usor daca e bootabila doar daca e deschisa cu Magic,Power,Ultra ISO.(Sus in caseta din aceste programe iti afiseaza...Bootable)Nu trebuie sa ai neaparat masina virtuala instalata.Desigur mai sunt si alte metode,toate mai usoare decat trecerea prin masina virtuala care cu unele dvd-uri multi boot nu se descurca.
      Si daca tot a venit vorba de acele programe minunate Magic,Power,Ultra ISO,foarte usor poti face cu ele orice fisier bootabil si sa fie si ISO.
      De exemplu cu Ultra ISO ei toate fisierele de pe stick cu Ctrl+A si le depui pe suprafata acestuia,apoi cauti Create ISO si va rezulta un fisier iso bootabil.In cazul altor fisiere poti extrage pentru ele partea de boot din imagini care poseda boot si adauga la cele care nu au.Metoda nu garanteaza ca orice fisier poate boota.

Related Post

This website uses cookies.