Cum se face conexiunea RDS si setarile pentru internet wireless intr-un router – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum se face conexiunea RDS intr-un router si cum facem setarile wireless pentru a conecta la internet laptopul, smartphone-ul sau tableta. Am hotarat sa fac acest tutorial pentru ca in ultima vreme am primit multe comentarii de la utilizatori care nu au un router dar care sunt pe punctul de a-si achizitiona unul si sunt curiosi cum sta treaba cu conexiunea RDS, daca aceasta mai trebuie facuta pe PC sau in router, cum se fac setarile pentru wireless pentru conectarea unui smartphone la internet, cum se schimba numele si parola de acces la router, cum se acceseaza router-ul prin intermediul browserului, cum se face conexiunea RDS in router si daca aceasta mai trebuie facuta manual, unde se introduce exact cablul/mufa de internet in router si asa mai departe.
La toate aceste intrebari veti afla raspunsul in tutorialul de astazi. Rolul unui router (in functie de dotarile acestuia) este de a va proteja de intrusi (in cazul in care acesta are firewall), sa faciliteze conectarea mai multor calculatoare si dispozitive la o singura conexiune internet, sa puteti conecta gadget-urile la internet pe calea aerului (WiFi), fara fire si batai de cap, sa gestioneze latimea de banda pentru prioritatile setate, dispozitivele selectate sau calculatoarele conectate. Cum tehnologia a avansat exista foarte multe modele de routere, unele cu facilitati mai multe si mai scumpe iar altele cu facilitati mai putine si mai accesibile ca pret.
Este foarte important sa intelegeti principiul de functionare al unui router si care este rolul sau. Tocmai acest lucru am facut in tutorialul de astazi explicand pas cu pas cum se face conexiunea RDS in router, cum se fac setarile pentru wireless ca conexiunea sa fie cat mai securizata, cum se acceseaza un router prin intermediul browserului si cum se schimba parola si username-ul default de acces la router. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video.

Daca doriti sa achizitionati router-ul folosit in tutorial o puteti face accesand urmatorul link: Router wireless N TP-LINK TL-WR740N

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (215)

  • Salut Adrian, exista si routere cu 2 WAN-uri, pe primul WAN avem RDS, pe al doilea avem Romtelecom, sa zicem, si in caz ca cade RDS-ul, routerul face conexiunea automat catre Romtelecom, aceasta e o chestie foarte buna. Eu am un D-link DIR-615 care merge super bine, am ping-ul 2ms si am 80Mbps Download, si 60-70 Upload, bine intr-un timp am invers Download mai mic, si Upload mai mare, asa e RDS-ul asta. :) . Chiar D-link-ul imi arata portocaliu cand cade netul, si verde cand e OK, TP-Link-ul, e un pic asemanator cu D-link-ul, din cate am obs. eu.

  • Sau mai putem face si cu un PC mai vechi, sa ii punem 4 placi de retea si pe cea onboard sa intre netul (RDS) si noi in una din cele 4 placi de retea bagam cablul cu mufa RJ-45 in PC de vrem sa ii punem net. Si foarte usor se aloca si ip-urile schimbabile gen 192.168.2.100 primul PC, iar al doilea are 192.168.2.101. Si putem transforma un PC in Router, eu am incercat asta si a functionat din prima.
    Cei care doresc sa isi achizitioneze un router ei trebuie sa se uite intai la procesor si dupaia sa cumpere, sa aibe un procesor mai mare de 350-400mhz ca sa nu ''stranguleze'' viteza de internet.

  • Am acelasi model de router ca in tutorial. Sunt la providerul UPC la net iar la wireless security la WPA/WPA2 - Personal la Version am: WPA2-Personal si WPA-Personal !am ip dinamic de UPC ! ce setez ?

  • Ce parere aveti despre sunetul acestui tutorial? Am schimbat microfonul....

    • E foarte bun, nu se mai aude zgomot de fundal! Dar în caz că nu schimbai microfonul se putea scoate zgomotul de fundal și tot la acelasi rezultat ajungeai. Vezi tutorialul tău trecut modificat cu Audacity.

  • Sal, acest videotutorial este valabil doar pentru acest tip de router sau si la alte modele? Eu de exemplu detin un Router Wireless D-Link si am setat netul cu cd-ul pe care il avea in cutie. Este ok sau trebuie sa fac setarile di acest videotutorial? Iti multumesc si iti doresc sa ai o zi cat mai buna.

  • ASUS:
    Sau mai putem face si cu un PC mai vechi, sa ii punem 4 placi de retea si pe cea onboard sa intre netul (RDS) si noi in una din cele 4 placi de retea bagam cablul cu mufa RJ-45 in PC de vrem sa ii punem net. Si foarte usor se aloca si ip-urile schimbabile gen 192.168.2.100 primul PC, iar al doilea are 192.168.2.101. Si putem transforma un PC in Router, eu am incercat asta si a functionat din prima.
    Cei care doresc sa isi achizitioneze un router ei trebuie sa se uite intai la procesor si dupaia sa cumpere, sa aibe un procesor mai mare de 350-400mhz ca sa nu ”stranguleze” viteza de internet.

    calculator vechi cu 4 placi lan de retea ? cine ar face asa ceva ? pe langa faptul ca consuma enorm un pc vechi pe langa un router nu munceste nimeni atat pentru 100 ron cat ar fi cel mai ieftin router bun. si zici ca e usor sa faci routarea intre placa de net si 4 placi de lan dhcp ? nu stiu cat de usor ai facut tu routarea cu 2 placi de retea dar as vrea sa te vad cum te descurci cu 5 ( 1+4 lan)

  • Sunetul e bun,bun a fost si inainte,doar carcotasii au pomenit ceva de calitatea audio a unor tutoriale.Cand vizionez un tutorial ma concentrez asupra informatiei,aspectele tehnice trec in plan secundar.Multumim.

Related Post

This website uses cookies.