Cum se fac platile online si cum se primesc bani online cu un cont paypal – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom incepe sa vorbim despre bani online, mai exact despre pusculita online care se numeste PayPal.

PayPal este un serviciu de plati online creat in 1998, acesta a fost cumparat de compania Ebay in 2002, acum PayPal ofera servicii financiare online in foarte multe tari din lume, lista serviciilor oferite de aceasta companie este in continua crestere si cel mai bine este ca PayPal este accesibil utilizatorului obisnuit, alte servicii de acest fel sint indreptate exclusiv spre zona busines, spre bucuria utilizatorilor Romani de ceva vreme PayPal este valabil si in Romania, utilizatorii Romani se pot bucura de aproape aceleasi avantaje ca cei din USA sau Europa.

Acest serviciu vine in intimpinarea cerintei utilizatorilor de a primi si de a trimite bani online, plata online cu cardul nu este chiar atit de sigura si tocmai de aceea este nevoie de o zona tampon cu un nivel de securitate ridicat, aici intervine PayPal care este ca o pusculita online, acesta este ca o zona sigura intre cardul tau si magazinul online.

Sa spunem ca ai pe un card 2000 de euro si vrei sa cumperi ceva de pe net in valoare de 100 de euro, este destul de periculos sa te duci intr-un loc care nu prezinta incredere cu un card plin cu bani, daca acel magazin este unul capcana, iti va putea golii cardul in maxim 3 secunde.

Cu PayPal lucrurile stau altfel, daca ai un card cu 2000 de euro pe el si tu vrei sa cumperi un produs de 100 de euro dintr-un magazin fantoma, contul PayPal scoate de pe cardul tau doar 100 de euro si astfel am pierdut doar 100 de euro fata de 2000 in primul caz.

In afara acestui avantaj incontestabil contul PayPal stie sa faca mult mai multe lucruri interesante, de exemplu poti primi bani online, pentru asta nu trebuie sa pleci de acasa nici tu si nici cel care iti trimite bani, daca tu ai un cont de PayPal este de ajuns, cel care iti trimite banii nu trebuie neaparat sa aiba cont de paypal, trebuie sa aiba doar un card, cu bani pe el bineinteles, tu ii trimiti un mail special din contul tau de paypal, iar el completeaza datele de pe cardul lui pe o pagina securizata si gata.

PayPal poate concura cu succes, cu servicii de transfer numerar gen Western Union sau Money Gram, se stie foarte bine ce comisioane mai percep cei de la Western Union, Money Gram  sau alte firme asemanatoare.

Deasemenea poti trimite bani mai multor oameni (stiu ca nu va place sa dati bani)sau poti solicita bani de la mai multi oameni doar cu un singur click, astea tot din interfata contului PayPal.

In contul paypal pot fi emise si facturi pentru eventuale servicii pe care voi le prestati, sau pentru diferite obiecte pe care le vindeti online in cadru neorganizat, adica poti sa-i vinzi ceva lui Gica pe care l-ai cunoscut pe un chat si acesta locuieste la 400 de Km departare.

Alte servicii : buton pentru donatii, buton pentru cumparare de produse (in cazul magazinelor online sau a site-urilor cu vinzare) si multe alte butoane si butonase pentru diferite chestii.

Pot fi facute o gramada de lucruri cu PayPal-ul, tocmai de aceea o sa  realizam inca un tutorial pentru cei care vor amanunte legate de gestionarea in amanunt a contului in care vom vorbi si despre modul de integrare al butonului de donatii in site sau despre plasarea unui shoping cart .

Daca sinteti interesati de subiect vom programa si un tutorial despre cum se face un magazin online, daca vreti sa realizam un astfel de tutorial asteptam cererile voastre pe rubrica de comentarii, deasemenea va rugam sa ne spuneti ce subiect din sfera “bani online” vreti sa abordam.

Asteptam parerile si sugestiile voastre pe rubrica de comentarii, vizionare placuta si noroc la bani online.

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (203)

  • Foarte bun subiectul.Trebuie sa stim cu ce ne confruntam,cum sa procedam si cum sa ne ferim de alte probleme....
    Faceti o treaba de minune.Va urmaresc mereu si intotdeauna veniti cu subiecte interesante si care intereseaza pe foarte multa lume.
    NOTA 10

  • Salut. As dori sa va intreb cam de unde sa iau un card in care sa atasez de PayPal. Eu am cont PayPal de cam o luna si as dori sa imi transfer bani pe card dar nu am... In primul rand as dori sa va intreb daca este gratuit sa fac un card si unde.

  • Daca mi-am creat un cont si dupa un anumit timp vreau sa renunt la el ,pot?
    Si daca da cu se face?

  • Robciuc Ionut: Salut. As dori sa va intreb cam de unde sa iau un card in care sa atasez de PayPal. Eu am cont PayPal de cam o luna si as dori sa imi transfer bani pe card dar nu am… In primul rand as dori sa va intreb daca este gratuit sa fac un card si unde.

    Tocmai sa spus in tutorial,de ce nu te-ai uitat la tot fara sa derulezi? Incearca la BCR,din cate stiu eu taxa ca sa-ti faci card e in jur de 100 de mii,depinde ce fel de card vrei....oricum mai mult de 100 de mii nu cred ca sare taxa ca sa-ti faci un card...

  • Adrian:
    Tocmai sa spus in tutorial,de ce nu te-ai uitat la tot fara sa derulezi? Incearca la BCR,din cate stiu eu taxa ca sa-ti faci card e in jur de 100 de mii,depinde ce fel de card vrei….oricum mai mult de 100 de mii nu cred ca sare taxa ca sa-ti faci un card…

    OK. Deci acuma daca ma duc la Banca BCR si imi fac un card, platesc acei 10 lei (100 mii), as aramane cu doua intrebari.

    1. Cam ce suma minima ar trebuie sa depun in card?
    2. O sa imi ia si mie 30 lei comision sau ce ar fii pe luna? (aceasta intrebare o pun deoarece am auzit-o in acest tutorial dar nu stiu sigur)

  • Robciuc Ionut:
    OK. Deci acuma daca ma duc la Banca BCR si imi fac un card, platesc acei 10 lei (100 mii), as aramane cu doua intrebari.1. Cam ce suma minima ar trebuie sa depun in card?
    2. O sa imi ia si mie 30 lei comision sau ce ar fii pe luna? (aceasta intrebare o pun deoarece am auzit-o in acest tutorial dar nu stiu sigur)

    Tata nu lucram la nici o banca nici unul din noi,tarifele si metodele sunt diferite de la banca la banca,nu mai bine te duci tu la banca si intrebi acolo? :) Tu crezi ca eu mai tin minte cat am dat acu 10 ani cand mi-am facut card?

  • Ar fi foarte bine daca sar face un tutorial despre token chiar sunt interesat despre platile online.Ce fel de car ar fi bine sa-mi fac?MasterCard sau Visa?

    link rupt (un singur linck si te bag la spam)

    • stefanhellzone: Ar fi foarte bine daca sar face un tutorial despre token chiar sunt interesat despre platile online.Ce fel de car ar fi bine sa-mi fac?MasterCard sau Visa?link rupt (un singur linck si te bag la spam)  

      gasesyi tutoriale clare depre token in site0ul BCR, osdat cu token primesti o brosurica...

  • Nota 10. Eu am deja un cont PayPal Premier. Administrez un mic foarte magazin online (2-3 vanzari pe saptamana) si as dori sa stiu cum sa realizez un buton de cumparare a unui numar de 7-8 produse (shopping chart). Deasemeni as dori sa stiu cum anume implementez acel buton pe website-ul meu (este in flash).
    Va multumesc foarte mult. Faceti o treaba grozava.

  • Cristi as vrea sa te rog ceva daca se poate:nustiu daca ai vazut dar in marcheturile online am vazut un cd de la microsoft care arata cdul,dar nu dadea nicio informatie despre cd,ndar spunea si pretul,35 ron,dar nu pricep nu spunea niic despre transport oare ce sa fac sa iau cdul???

Related Post

This website uses cookies.