Cum se cumpara un domeniu si spatiu de gazduire pentru un website – tutorial video HD

In acest tutorial video vom parcurge impreuna pasii necesari pentru deschiderea unui website sau a unui blog, aceeasi este procedura indiferent de formatul web pe care o sa-l aiba proiectul nostru.

In primul rind trebuie sa cumparam un domeniu, adica o adresa pentru site cum ar fi “videotutorial.ro” , o sa intilnim si oferte gratuite pentru domenii de genul “videotutorial.com.ro” dar acestea nu sunt domenii ci sunt subdomenii care fac parte din domeniul “com.ro” in cazul nostru subdomeniul “videotutorial” este atasat de domeniul “com.ro”, dupa parerea mea cel mai bine este sa cumparati voi un domeniu pe care sa vi-l administrati singuri si sa nu va amestecati cu toti “binevoitorii”.

Cumpararea propriuzisa se face foarte simplu, trebuie sa verificati daca domeniul dorit de voi este disponibil si sa completati niste formulare simple, pentru a putea primii factura trebuie sa intrduceti si o adresa valida de mail, dupa primirea facturii trebuie sa o platiti si sa confirmati plata prin trimiterea unor copii dupa facturi la rotld prin fax sau pe adresa lor de email.

Dupa cumpararea unui domeniu trebuie sa-l administram, nu va speriati ca nu este asa de greu precum pare, trebuie sa completati in panoul de administrare de pe site-ul rotld casutele cu nameserverele si IP-urile voastre sau ale providerului de hosting.

In final ne trebuie un spatiu fizic pentru stocarea fisierelor ce compun website-ul vostru, pentru asta putem sa folosim si pc-ul de acasa dar cu preturi asa de mici pentru hosting nu cred ca meritam sa ascultam zi si noapte huruitul pc-ului de la noi din casa care va trebui sa mearga non stop de acum in colo, doar vrem sa facem un site serios nu-i asa ?

Cea mai buna solutie este punerea site-ului pe un server administrat de profesionisti care au la dispozitie o intreaga infrastructura de protectie si solutii de backup si redundanta profesionale.

Numai daca te gindesti cit curent consuma un pc intr-o luna intreaga pe timpul noptii ajungi la concluzia ca cea mai buna solutie este gazduirea pe un server al unui provider de hosting.

Preturile sint destul de bune, pornesc de pe la 1 euro pina pe la 10 euro pe luna pentru servere shared(impartite cu altii), bineinteles ca sunt solutii si mai scumpe dar in momentul acesta nu ne trebuie mare lucru pentru ca suntem la inceput, nu-i asa?

Va invit sa urmariti acest tutorial video si va mai rog sa urmariti si seria de tutoriale vide despre domeniile private de la dyndns pe care le puteti gasii cu ajutorul motorului de caurare al site-ului videotutorial.ro

Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (67)

  • Cine ma poate ajuta cu ceva?:D am cumparat astazi domeniu.ro de la MYX si vreau ca sa mut pe alt server, iar, poi am bagat numele serverului cu NS.****.**** apoi am dat OK si mi-o spus ca adresa de IP este incorecta:|

  • Dar am o intrebare crist, am cumparat deja domeniu.ro de la MYX, stiu ca e nasol dar nah, asta e, pana cres, dupa aia o sa cumpar domeniu.ro de la rotdl. Am o intrebare mai imoprtanta pentru mine, de exemplu daca vreau sa schimb domeniu.ro de la MYX pe alt server, apoi, bag numele serverului de ex ns1.truefreehost.com si bag acolo si imi spune ca IP-ul nu este bun, DE CE?...doar ala e NS-ul de la serverul meu:)...astept raspuns cristi

  • Cristi, vreau sa imi raspunzi urgent, bineinteles daca vrei. Am "inchirtiat" domeniu.ro de la MYX si vreau sa il mut pe serverul meu pe care il am, aoi, am introdus NS-urile de la serverul meu la domeniu.ro pe care l-am cumparat. Si dupa ce am introdus aceste NS-uri mi-a aparut asa "IP incorect", DC oare?... Ca doar acolo scrie ca pot schimba pe un alt server. Si asta am incervat, dar vad ca nu a mres.

  • @Robciuc Ionut:
    Parerea mea este ca trebuie sa-ti cumperi un domeniu al tau pentru ca daca o sa ai succes cu site-ul tot succesul o sa ramina la vodafone pentru ca acel domeniu pe care tu l-ai inchiriat nu este proprietatea ta.
    Este normal sa nu te lase sa faci ce vrei tu atita timp cit acela este domeniul lor, te obliga sa-ti ti site-ul pe serverele lor.
    Pleaca de la iei pentru ca astia sunt niste banditi chiar daca sunt de la vodafone.
    Tu te chinui promovezi site-ul si dupa aia ei culeg roadele.
    Treaba ta faci cum vrei dar nu cred ca faci bine.
    Ia-ti un domeniu de la rotld ca sa fie proprietatea ta, nu trebuie sa ai un card, trebuie sa ai 200 de ron si-ti cumperi un domeniu .ro care o sa fie al tau pentru totdeauna, daca-ti iei un domeniu .com sau .net sau alt fel de domeniu te va costa mai putin cca 70 - 80 ron .
    Hai ca nu costa o avere !

  • Stiu Cristi, dar, eu asa as vrea sa vad cum este cu domeniu.ro. M-am interesat acuma si cica acolo pot baga doar IP-ul de la sever si cum fac asta sa imi vad IP-ul de la server. Am observat in tutorialul acesta ca, fiecare server cumparat sau nah FREE are si un IP?... nu sti vreun srver FREE care are IP in loc de DNS-ul NS1.dsjakdnsada.dasnhdas

  • Cristi…. sincer cred ca pentru incepatori care nu sunt dispusi sa bage bani doar asa de distractie, o alternativa destul de buna e si un site google cu un domeniu .tk sau un domeniu .ro.tl. Eu sunt un incepator si mi-am facut un site doar de distractie si amuzament si nu am mari pretentii. Site-ul e "www.andreigrosu.ro.tl" si m-as bucura sa-ti dai o parere despre el.

Related Post

This website uses cookies.