Cum se cumpara produse de pe Ebay, informatii si sfaturi – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi vom discuta despre cumparaturile de pe Ebay, va voi oferii toate informatiile necesare pentru a va face putin curaj.
Cand vine vorba despre cumparaturile facute de pe site-uri straine, romanii au retineri, cu ocazia asta trebuie sa va spun ca masurile de securitate de pe Ebay sunt chiar mai bune decat pe la noi iar sistemul de protectie al cumparatorului este cel mai solid.
Documentarea pentru acest tutorial a durat aproape doua luni, timp in care am cumparat diferite produse folosind mai multe conturi si doua adrese diferite de livrare. Am cumparat din Marea Britanie, Belgia, Germania si Hong Kong. Pe parcursul celor doua luni nu am intalnit nicio problema, decat poate cu Posta Romana, care te chiama in capitala de judet pentru vamuire si taxarea coletului, asta doar daca coletul vine din exteriorul uniunii europene.
Ce ne trebuie ca sa cumparam de pe Ebay ?
1. Cont pe Ebay (e simplu)
2. Cont de card la o banca romaneasca (cu bani in el)
3. Cont PayPal pentru confirmarea mai rapida a platii si siguranta mai mare (se leaga cu cardul), vezi cum se face in tutorialul: Cum se fac platile online si cum se primesc bani online cu un cont paypal
4. Timp liber pentru cautarea produselor cele mai atractive.
5. Atentie
Va sfatuiesc sa folositi site-ul ebay.co.uk , aici se gasesc filtre mai bune decat pe .com. E bine sa folosim filtrele (buy it now) din parte de sus si (European Union) de pe stanga jos. Folosind aceste filtre vom evita licitatiile si produsele care se vand din afara Europei (ca sa evitam taxele vamale si tva-ul).
Daca cumparati produse din afara uniunii europene veti plati taxe si veti fi chemati sa ridicati produsul din capitala de judet (unde este vama postei).
In cursul acestei documentari pentru tutorial am refuzat un produs intentionat, am facut acest lucru pentru a verifica sistemul de returnare a platii.
Daca produsul pe care l-ati cumparat nu ajunge la voi, va veti primi banii inapoi de la vanzator sau chiar de la Ebay, asta datorita sistemului de protectie pe care ebay il pune la dispozitia cumparatorilor.
Daca cumparati produse scumpe este recomandat sa alegeti livrare de tip “Signed-for”, produsele vor veni la usa livrate de un curier privat si va trebui sa semnati de primire.
In tutorialul video am detaliat etapele pe care trebuie sa le parcurgeti si lucrurile la care trebuie sa fiti mai atenti.
Cumparaturi placute.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (157)

  • Foarte bun tutorialil Cristi. Astept un tutorial despre cumparaturi online pe Amazon.
    Multumesc anticipat.

  • George:
    Foarte bun tutorialil Cristi. Astept un tutorial despre cumparaturi online pe Amazon.
    Multumesc anticipat.

    Prima oara o sa fac un tutorial despre cumparaturile de la piata. patrunje, marar, sfecla, etc. Dupa il voi face pe cel cu Amazon
    Am uitat.... :-)

  • Salut.
    Se poate face un tutorial despre cateva programe alternative la clasicul "Search programs" din Windows 7 ?
    Programe ce includ o mai buna cautare (mai detaliata) in sitemul de operare respectiv, partitii, fisiere etc.
    Va multumesc anticipat.

  • si cardul la banca il cer sa fie in LEI (RON) sau in EURO ? aplicatia care trebuie sa zic la banca pentru administrare card online cum se numeste ?

  • Alexandru S.:
    Salut.
    Se poate face un tutorial despre cateva programe alternative la clasicul “Search programs” din Windows 7 ?
    Programe ce includ o mai buna cautare (mai detaliata) in sitemul de operare respectiv, partitii, fisiere etc.
    Va multumesc anticipat.

    Scrie sus in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: "Everything, cautarea instant a fisierelor din PC sau de pe servere ftp si http" apasa Enter si vei gasi tutorialul despre o aplicatie super interesanta care face ce iti doresti.

  • alex:
    si cardul la banca il cer sa fie in LEI (RON) sau in EURO ? aplicatia care trebuie sa zic la banca pentru administrare card online cum se numeste ?

    Cardul poate fi si in Euro dar si in Lei, contul meu de exemplu este in Lei.
    Nu trebuie sa ai neaparat un card cu administrare online pentru PayPal insa e mai confortabil, poti trimite si poti primi bani la orice ora, nu mai depinzi de programul bancii. In schimb platesti ceva taxe pe luna, nu stiu sa-ti spun exact cat...

    • Eu am un card la Raiffeisen si platesc undeva la 5 lei pe luna. Sunt si alte banci poate mai ieftine, dar eu sunt deocamdata multumit cu serviciile pe care le ofera ei.

  • Ovidiu:
    pai mai fa si la paypal ca nu prea le am

    In text se afla un link care te duce pana la tutorialul cu PayPal, play trebuie sa dai tu.
    Mai oameni buni ce dracu, mai cititi si voi textul. Noi facem tutoriale, voi trebuie sa cititi textul si sa le urmariti , ce-i asa greu?

Related Post

This website uses cookies.