Cum se copiaza un DVD original cu jocuri, filme sau muzica – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum putem face o copie pentru uzul personal dupa un DVD original cu filme, muzica sau jocuri, un fel de backup (in caz ca se strica dvd-ul). Trebuie sa stim din start ca, copierea si distribuirea continutului comercial de orice natura este ilegala si se sanctioneaza conform legii. Totusi copierea in scop strict personal si pe motivul unei copii de siguranta este permisa (adica backup avem voie sa facem). Copierea unui DVD original cu jocuri, muzica sau filme nu este un lucru usor de facut deoarece aceste DVD-uri au tot felul de protectii tocmai pentru a nu putea fi copiate si redistribuite. Totusi exista softuri care ne permit acest lucru prin doar cateva click-uri de mouse.
Un DVD original poate avea pana la 4 protectii sau chiar mai multe cum ar fi:
– DVD region code asta insemnand ca DVD-urile sunt codate in functie de zona geografica unde acestea sunt distribuite. Un DVD cumparat din U.S.A, nu poate fi redat in Romania spre exemplu.
– Protectie UOPs sau user operation prohibition un mesaj de avertizare ce ne notifica cu privire la drepturile de copyright
– DRM sau Digital Rights Management o criptare ce impiedica copierea continutului si redarea lor pe alte dispozitive gen iPhone, iPad
– Disney Fake un sistem de protectie foarte complicat pentru copiere de obicei foarte des intalnit pe distributiile Universal, Paramount si Disney
Softul prezentat astazi ne ajuta sa trecem de toate aceste protectii si ne permite sa facem o imagine ISO dupa DVD-ul original avand chiar si optiunea ca mai apoi, tot cu acelasi soft sa si ardem imaginea ISO pe un DVD sau CD.
In speranta ca acest tutorial va va fi util, va invit sa il urmariti pentru a vedea exact cum procedam pentru a copia un DVD original cu filme, muzica sau jocuri.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (69)

  • Multumim de acest tutorial!Va astept cu altele mai interesante!
    Va rog sa aveti un tutorial in lucru si despre o suita de devirusare continand mai multe produse antivirus singurul capabil fiind SARDU.
    Corectati-ma daca gresesc!

  • Salut,

    Foarte bun program pentru cei care vor sa-si faca o copie la cd cu drivere.

    Sper sa aprecieze mai multe persoane munca ta si a lui Cristi si sa nu uite ca ceea ce ne oferiti este gratis!

    Multumesc,
    Respect pentru toata achipa.

  • Multumim de tutorial.
    Cam aceeasi treaba stie sa faca si daemon tools, numai ca nu avem acele optiuni despre care s-a vorbit in tutorial. :)

  • Foarte de ajutor programul prezentat.Eu stiam doar de acesta "http://www.alcohol-soft.com/" dar din pacate nu e gratuit si e putin mai complicat de folosit.

  • Salutari.

    Folosesc W7 si as vrea sa schimb icoanele/pictogramele, ce exemplifica unul sau mai multe fonturi; numai icoanele/pictogramele fonturilor!
    Se poate asa ceva?
    As vrea sa schimb aceste pictograme/icoane cu cele din XP care sint mult mai vizibile in comparatie cu cele din W7. Cele create pentru W7 sint pe un fundal deschis, neavind posibilitatea sa vezi care sint TTF-uri, OTF-uri. Cei care lucreaza cu zeci, sute de fonturi, inteleg aceasta problema.

    Multumesc anticipat.

  • Frumos tutorial si util prietene, in legatura cu iconita aia iso am scos un joc pt xbox era iso si rezultatul era o iconita ca si in tutorialul de mai sus i-am dat enter si burn .
    Dupa ce a fost gata am inercat jocul in xbox si nu a mers.
    Am mai incercat si am gasit pe site de torente tot un format iso dar cerea programul --- ImgBurn ---- cu care am reusit.
    Cu respect va rog sa faceti un tutorial daca e posibil tot cu un program gasiti voi acolo cu care se pot face jocuri de xbox in formatul care l-am vazut in tutorialul de mai sus, pt ca e mai usor de gasit acest format pe site de Torrent iar formate pt ImgBurn sunt foarte greu de gasit.
    Va fi inca un tutorial interesant si educatid doar daca puteti in limita timpului dumeavoastra.

    DANI

Related Post

This website uses cookies.