Cum se construiesc pagini html fara cunostinte de programare cu seamonkey si composer – tutorial video HD

In acest tutorial vom prezenta sumar Mozilla Seamonkey,  de fapt doar o parte din Seamonkey si anume Composer care ne va fi de folos in crearea unor pagini html sau in modificarea unor pagini html deja existente.

Composer este extrem de usor de folosit, de fapt cred ca si un utilizator fara prea multa experienta va putea folosii acest program WYSIWYG ( what you see its what you get ).

Denumirea de WYSIWYG vine de la faptul ca nu trebuie sa ai cunostinte html pentru a construi o pagina sau un site in html, utilizatorul care construieste pagina nu are contact cu codul niciodata decit daca doreste asta, composer primeste comenzile de la interfata grafica si el construieste codul in fundal fara ca userul sa fie deranjat de vre-o “heroglifa” dupa cum le zic unii liniilor de cod.

Composer poate fi folosit cu succes si pentru modificarea sau editarea unor teme deja existente, puteti descarca de pe net teme gratuite si le puteti modifica pentru a le face pe gustul vostru.

Acest tutorial video vine in completarea unui tutorial anterior care se refera la construirea unui site simplu in html si putin css, va recomand sa urmariti si acel video tutorial pentru a intelege mai bine mecanismele care stau la baza constructiei paginilor pentru un website in html.

Noi avem si alte video tutoriale despre folosirea unor CMS-uri cum ar fi :Wordpress, Joomla, phpbb pe care de asmenea vi le recomand daca aveti de gind sa puneti pe picioare un site, un blog sau un forum .

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (122)

  • Oau, chiar nu stiam ca exista asa ceva.Tutorialul a fost interesant prin faptul ca nu sti-am de acest program.Intradevar pare usor de folosit si chiar am sa-l incerc, chiar vreau sa invat sa fac site-uri web.Multumesc pentru acest ajutor.
    Paste fericit alaturi de cei dragi.

  • @Alex:
    Ma bucur ca-ti place dar o sa mai vina si altele si mai si, bineinteles daca o sa primim solicitari.
    Stiu ca codul era o problema pentru design-urile tale, e bine daca gasesti ce-ti trebuie in composer.

  • Foarte tare nene!!..parca stii ce ne doare :D.Multumim pt prezentare..ma pun pe treaba sa vad ce iese,poate seamonkey imi ia durerea de cap pe care mi`au provocat`o notepad++ si cu dreamweaver...cu "heroglifele".

  • @Ionel taie frunze…: Ce crezi ca eu nu am fost incepator odata ?
    De fapt eu cred ca sint un etern incepator, niciodata nu ajungi sa stii tot, mereu apare ceva nou care te baga-n corzi.
    Eu invat in fiecare zi citeva ore, citesc carti, reviste IT si stau pe net, mai mult pe net( pe net nu pe mess ) pentru ca netul este foarte dimamic si cartile sint importante dar prima oara apar noutatile pe net, cartile sint pentru aprofundare.
    V-am spus si-n tutorial daca va place si mai vreti genul asta sa-mi scrieti in comentarii.

  • V-am spus si-n tutorial daca va place si mai vreti genul asta sa-mi scrieti in comentarii.

    Asta ar fi foarte tare. Multi sunt interesati de asa ceva si e frustrant sa vezi ca americanii au din plin tutoriale video ptr html si noi nu prea, de fapt esti singurul roman care a facut asa ceva in romana, mai sunt care au facut dar in engleza :( .

  • @cristi-admin: IIsus avea cruce de lemn si inima de aur!! Noi astazi avem cruci de aur si inimi de lemn...Sarbatori fericite tuturor vizitatorilor,UN PASTE FERICIT,CALDURA SI LUMINA IN CASELE VOASTRE SI MULTA SANATATE TUTUROR!!!

    Foarte bun tutorialul si util,eu il stiu demult pe nea` Seamonkey insa asa cum am mai spus si in alte comentarii precum si pe chat,nu e pt mine codul...nu ma pasioneaza web designu. DAR totusi m-am uitat ca sa am si eu habar macar ce-i cu el daca nu stiu sa-l folosesc...si la ce foloseste...poate cineva ma intreaba de asa ceva...si sa am ce sa-i raspund...cred ca ar fi bine pt toti sa invatam sau macar sa ne uitam chiar daca nu ne place pt ca niciodata nu se stie cand ne putem lovi de asa ceva sau daca vom avea nevoie de asa ceva

    FELICITARI!

  • Pentru ADRIAN : chestia cu ,,Iisus avea...'' e copiata , puteai ura simplu , HRISTOS A INVIAT ! Asta e adevarata urare de Sfintele Pasti !

Related Post

This website uses cookies.