Cum se activeaza scrierea cu diacritice (ă, î, ş, ţ, â) pe windows 7 – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial vom vedea cum se activeaza scrierea cu diacritice (ă, î, ş, ţ, â) in windows 7, pentru asta nu trebuie sa instalam absolut nimic, ne vom face treaba cu instrumentele incluse deja in windows 7.
Fie ca sunteti la scoala sau la serviciu, veti avea nevoie de scrierea cu diacritice, acest lucru este cerut din ce in ce mai mult de catre profesori sau unele institutii.
Din fericire este foarte simplu sa activam scrierea cu aceste caractere specific Românesti, mergem in Control Panel la Regional and Language, aici apasam pe tabul Keyboards and Languages dupa care apasam butonul Change keyboards, acum trebuie sa adaugam o tastatura “Add”, tastatura trebuie sa fie Romanian Legacy.
Schimbarea rapida intre tastaturi o facem cu combinatia de taste Alt + Shift.
In comert se gasesc tastaturi cu diacriticele imprimate pe taste, insa si pentru aceste tastaturi trebuie facut acelasi lucru, cei care nu au diacriticele imprimate pe taste, se pot ghida dupa tastatura virtuala din windows 7 sau On Screen Keyboard cum se numeste acum.
Spor la scris.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (54)

  • mihai: Puteti realiza un tutorial despre integrarea continutului de design web intr-un site folosind Macromedia.Dreamweaver.8 Va multumesc si 10 pt acest tutorial.Mai precis sa faceti un website de la 0 folosind Macromedia.Dreamweaver.8.Sunteti cei mai tari.V-am urmarit aproape toate tutorialele.CEI MAI BUNI IN DOMENIU ACESTA.  

  • Tineti-o tot asa baieti! Faceti o treaba foarte buna!
    Unde pot gasi aceasta distributie si anume[url=http://dl.fisier.ro/files/m4bdo8245nk8o2r/SlaxByAdrianToResetPassword.iso.html]SlaxByAdrianToResetPassword[/url]!Se mai poate uploada asta daca doriti?

    • Marius: Tineti-o tot asa baieti! Faceti o treaba foarte buna!
      Unde pot gasi aceasta distributie si anume[url=http://dl.fisier.ro/files/m4bdo8245nk8o2r/SlaxByAdrianToResetPassword.iso.html]SlaxByAdrianToResetPassword[/url]!Se mai poate uploada asta daca doriti?  

      Dca citeai comentariile de la acel tutorial ai fi vazut ca am dat un alt link bun catre acea imagine ISO. Ce sa va facem daca nu cititi? Voi pierdeti, nu noi!

  • Buna treaba baieti tineti-o tot asa cu treaba buna!
    O mica nelamurire cum as putea sa downloadez "Imagine Linux Slax pentru resetare parola windows" vad ca nu mai este hostata acea imagine .iso!Se poate uploada acest kit util?

  • salut , nus dc imi da eroare cand vreau sa intru pe site ( Error establishing a database connection ) si cu internet explorer la fel ... cei baiu? sau e da la mine/?

  • Bună ziua,
    Am de mult timp tastatură cu diacritice dar deabia de acum înainte voi şti să o folosesc.Muţumesc mult pentru tutorial.(am lucrat până acum cu "Română cu alt dreapta, bună dar greoaie)Dle Cristi, pentru că veni vorba de scris, vă rog să-mi spuneţi şi mie, dacă se poate, cum sa rezolv doua probleme în Word 2007, (pentru care aveţi deja un tutorial)
    1.De unde schimb dicţionarul pentru ca să nu mai apară scris "music" în loc de muzică, sau "rapport" în loc de raport etc.
    2.De unde pot să aleg scrierea la un rînd, două sau unu şi 1/2?
    Vă mulţumesc mult.
    PS. Vreau să îl asigur pe Dl. Adrian.admin, că am urmărit cu atenţie tutorialul despre Word şi am încrecat zile întregi să-mi rezolv singur problemele acestea. Din păcate nu reuşesc.

Related Post

This website uses cookies.