Cum scoatem sau estompam vocea dintr-o melodie mp3 cu Audacity – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video voi prezenta o metoda de scoatere sau mai bine zis estompare a vocii dintr-o melodie in format: MP3, WMA, WAV etc, eliminarea definitiva a sunetului este aproape imposibila dintr-un format comprimat, daca am avea negativul din studio lucrurile ar sta altfel, rezultatele ar fi mai aproape de perfectiune.
Pentru a scoate vocea din melodie vom folosi Audacity, un soft foarte bun de editare audio, pe langa faptul ca este gratuit acesta este si foarte complex, avem la dispozitie tot felul de filtre si optiuni interesante, mai multe despre softul de editare audio Audacity veti afla in zilele urmatoare cand colegul meu Adrian va intra mai adanc in setarile acestui soft.
Dupa cum am mai spus, vocea din melodie nu poate fi scoasa in proportie de 100%, vom folosi cateva trucuri pentru a estompa vocea, insa aceasta va fi inca prezenta pe fundal la un volum foarte scazut.
Daca cunoasteti o metoda mai buna de a scoate vocea dintr-o melodie in format MP3, va rugam sa impartasiti informatia pe rubrica de comentarii si noi vom realiza un tutorial cu metoda voastra, bineanteles cel care ne-a oferit pontul va fi pomenit in tutorial.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (103)

  • M-am ocupat cu acest domeniu (muzica) ani buni de zile si pot sa spun ca nu poti face un negativ curat folosind un simplu soft. Melodia trebuie trasa intr-un anumit mod pentru a scoate definitiv partea vocala dintr-o melodie. Si cum producatorii din studiori nu vor sa le fie furata munca au grija sa le "traga" intr-un mod ce nu permite extragerea sau inlaturarea permanenta a partii vocale. Am testat si incercat cu toate softurile existente pentru a face asa ceva si nu am reusit. Melodiile fara voce foarte clare gasite pe net, negativele gasite pe net sunt defapt scapari din studiouri. cineva, in schimbul unei sume de bani a opbtinut negativul si la imprastiat pe net, sau a avut norocul sa fie foarte bun prieten cu producatorul de a facut rost de negativ care mai apoi la "imprastiat" pe internet pe diferite huburi sau trackere

  • Salut Cristi. Super tutorialu stiu si eu un soft de aditat muzica scoate si vocea si instrumentala chiar mai bn zic eu e vorba de NS Virtual DJ 6.0 Full daca poti sa faci un tutorial ca sa il descopere si alti ca e super se poate face si radio cu el..Mult succes in continuare.

  • eu stiam un soft care incomparatie cu asta era naspa rau! am incercat cu piesa din top gun si mie mi-a placut cum a iesit . multumes pt tutorial , Cristi am o rugaminte direct x 10 se poate instala pe xp? este ceva pe net o incercare de unui pusti si a unor rusii de a pune dx 10 pe xp da nus cat de sigura e , te rog frumos daca ai putea sa te interesezi si eventual sa vedem ce se poate face. ms

  • (Waves Vocal Z-elim 1.0019Beta
    DART Karaoke studio
    Cubase, Reason,YoGen vocal remover software)cateva programe cu care am incercat ceva asemanator , dar parerea mea e ca cel prezentat aici de Cristi e mai bun . ceva profesional doar in studiouri , ca pe net sigur nu! sau poate nu stiu eu :))

  • Evident ca nu se poate scoate nici vocea si nici alt instrument dintr-un fisier audio, fie el comprimat sau nu. Acest lucru e posibil doar pe un negativ in format midi.Numai ca in midi nu se poate mixa niciun instrument cu sunet real (voce de exemplu)Se poate adauga un track audio dar pana la urma mixdown-ul tot in audio iese...Cu programe ca cel de mai sus nu se face altceva decat se taie niste frecvente care estompeaza canalul din mijloc unde se inregistraza de obicei solistul(daca e stereo)dar are repercusiuni si pe celelalte (stanga - dreapta)adica taie si din ce am vrea noi sa ramana intact...Dar pentru joaca de-a muzica programul e foarte bun.Totusi daca vreti sa iasa ceva, ceva, incercati fisiere si programe karaoke.

  • Cristi as dori daca se poate si ai timp un program de creat negative du bass su mai multe sunete care le pui intr-o ordine eu mergeam la un prieten si el avea un program numit Pianito sau ceva de genul si cu ala ma creat ceva negative faine, daca sti vre-un prog de creat negative astept tutorialul sau despre Pianito

  • Foarte bun tutorialul. Nu stiam de treaba asta de estomat cat de cat. Multumesc. Iar in ceea ce priveste nu se poate scoate vocea dintr-o melodie. Pai sa va dau un exemplu. Daca torni o fundatie si apoi creezi blocul, dupa aceea mai poti scoate fundatia?? Deci nu.

    • Spuh: Foarte bun tutorialul. Nu stiam de treaba asta de estomat cat de cat. Multumesc. Iar in ceea ce priveste nu se poate scoate vocea dintr-o melodie. Pai sa va dau un exemplu. Daca torni o fundatie si apoi creezi blocul, dupa aceea mai poti scoate fundatia?? Deci nu.  

      ba poti simplu, sapi pe langa bloc si scoti fundatia, da dupa aia e periculos ca poate sa-ti pice blocu in cap :)) doar glumeam sper sa nu te superi :))

      • Laurentia..

        Nu m-am suparat. De estompat pe cat se poate se poate. Dar de scos 100 %.nici 90 % nu poti......... sau daca arzi ceva un lemn apoi poti sa-l refaci la loc ca inainte?

        De estompat pe cat se poate da dar de scos nici o sansa. Nimeni nu a putut sa scoata vocea. Nici cu cele mai bune softuri de editat muzica profesionale pt studiouri.

  • mersi mult adriane. este de-a dreptul minunat sa poti sa faci asa ceva. aveam nevoie.am insa o rugaminte. posed cateva melodii foarte vechi (le-am avut pe banda magnetica),nu se aud foarte bine si doresc sa le actualizez cat mai aproape de tehnologia de acum . vreau sa le transform intr-o alta acuratete. cum pot sa fac? sau daca exista vreun soft care poate face treaba asta. multumesc si succese in ceea ce faci.

Related Post

This website uses cookies.