Cum schimbam limba pe Windows 7 Starter, Basic, Premium si Professional – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem schimba limba interfetei sistemului de operare pentru versiunile/editiile Windows Vista si Windows 7 Starter, Basic, Premium, Professional. Daca detineti una din editiile Ultimate sau Enterprise acest lucru se poate face mult mai usor asa cum va aratam intr-un tutorial trecut: Instalare drivere, language pack limba Romana si multe altele prin Update pe Windows 7 si vista
In mod normal, daca avem una din editiile Starter, Basic, Premium sau Professional, nu putem instala o alta limba pentru interfata sistemului de operare din setarile default ale Windows-ului. Acest tutorial a luat nastere in urma unei vizite facute de un prieten care si-a achizitionat un Netbook din Italia cu Windows 7 Starter. Acesta mi-a adus Netbook-ul sa ma uit putin la el caci se misca greu conform celor spuse de prietenul meu. I-am facut cateva tweak-uri sistemului de operare, am dezinstalat toate aplicatiile si jocurile inutile cu care a venit acesta insa prietenul ma mai rugase daca pot, sa schimb si limba interfetei (care era Italiana) in romana sau macar engleza. Nu vroia sa renunte la sistemul de operare caci era licentiat, avea si un back-up facut cu Acer eRecovery Management si era pacat sa renunte la sistemul de operare daca tot era licentiat.
Sunt sigur ca multi dintre voi se afla in aceasta situatie sau probabil se vor afla candva si vor dori sa poata schimba interfata sistemului de operare fara sa renunte la licenta acestuia.
In tutorialul de astazi am folosit Vistalizator pentru a indeplini ce mi-am propus. O aplicatie simpla, ce nu necesita instalare, intuitiva si foarte usor de folosit. Ce am facut mai exact cu el si cum am procedat, va las sa vedeti in tutorialul video.
Acest tutorial se aplica si pentru versiunile de Windows Vista sau 7 pe 64 biti cu sau fara SP (Service Pack), trebuie doar sa alegeti un alt pachet de limba (conform detaliilor din sectiunea System ce vor fi afisate la click dreapta pe Computer si apoi Properties) de pe site-ul mentionat in tutorialul video.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (53)

  • Adrian, cum se face un Windows 7, adica sa il pui pe o partitie ascunsa si de acolo cand e bootezi ca sa-l instalezi sa numai stai sa bagi mereu stick cu windows 7. Ca am vazut ca unele laptopuri cand se strica windows au un windows 7 backup si incepe instalarea ca si cum instalezi de pe stick. Se poate asa ceva ?
    Ca as vrea si eu sa imi pun pe un hdd windows 7 setup backup? Sa fie intr-o partitie boot windows 7. Exista asa ceva, se poate ?

    • Da,ceea ce doresti se poate realiza chiar foarte usor.
      Pentru inceput trebuie sa creezi o partitie primara care sa aiba marimea putin mai mare decat a dvd-ul cu Windows-ul.Dupa aceea copiezi continutul dvd-ului in partitia creata anterior.
      Pentru urmatorul pas vei avea nevoie de o aplicatie,numita EasyBCD (despre care s-a mai vorbit) , disponibila la download la urmatorul link: http://neosmart.net/EasyBCD/ .Aplicatia este gratuita pentru uzul personal,trebuie doar sa-ti faci un cont la ei .
      Dupa ce ai descarcat-o si instalat-o urmezi pasii pe care am incercat sa-i transpun in pozele astea: http://imgur.com/a/TqMck .
      Dupa ce ai terminat toata treaba, vei avea disponibila la pornirea sistemului o noua intrare in bootloader care iti va permite sa incepi instalarea sistemului de operare.Asta-i tot !
      Sper ca te-am ajutat catusi de putin si ca am explicat destul de clar cum se procedeaza .
      Iti urez multa bafta si toate cele bune ! :-)

  • ASUS:
    Adrian, cum se face un Windows 7, adica sa il pui pe o partitie ascunsa si de acolo cand e bootezi ca sa-l instalezi sa numai stai sa bagi mereu stick cu windows 7. Ca am vazut ca unele laptopuri cand se strica windows au un windows 7 backup si incepe instalarea ca si cum instalezi de pe stick. Se poate asa ceva ?Ca as vrea si eu sa imi pun pe un hdd windows 7 setup backup? Sa fie intr-o partitie boot windows 7. Exista asa ceva, se poate ?

    Da, exista si se poate, voi face si despre acest lucru un tutorial.

  • Adrian Gudus: Da, exista si se poate, voi face si despre acest lucru un tutorial.


    Si eu astept acest tutorial de foarte mult timp, totusi am o alta intrebara, laptopurile care vin deja cu acest backup pus pe HDD intr o partite ascunsa se poate recupera?
    Cat despre tutorial foarte interesant si util. Mersi Adrian.

  • As dori si eu sa faceti o clasificare a monitoarelor 3d(in special cele compatibile cu nvdia 3d vison)
    care sunt ceva recomandari si ce ochelari putem folosi la ele si de unde sa ii luam.
    Si mai am o intrebare pe un monitor
    http://www.marketonline.ro/monitoare-led/monitor-led-benq-3d-xl2420t-fulhd-2ms-gtg
    pot folosi ochelari nvidia din prima generatie sau trebuie neaparat sa am ochelari din generatia a 2-a (si daca da de unde ii pot cumpara pt ca nu am gasit nicaieri in Romania)?
    multumesc si spor la cat mai multe tutoriale

  • Eu am windows 7 enterprise pe 90 de zile si mi-am instalat limba romana de la windows updates de la actualizari automate Cristi de ce nu mai prea face tutoriale?

  • Barbuleasa Valentin:
    Da,ceea ce doresti se poate realiza chiar foarte usor.
    Pentru inceput trebuie sa creezi o partitie primara care sa aiba marimea putin mai mare decat a dvd-ul cu Windows-ul.Dupa aceea copiezi continutul dvd-ului in partitia creata anterior.
    Pentru urmatorul pas vei avea nevoie de o aplicatie,numita EasyBCD (despre care s-a mai vorbit) , disponibila la download la urmatorul link: http://neosmart.net/EasyBCD/ .Aplicatia este gratuita pentru uzul personal,trebuie doar sa-ti faci un cont la ei .
    Dupa ce ai descarcat-o si instalat-o urmezi pasii pe care am incercat sa-i transpun in pozele astea: http://imgur.com/a/TqMck .
    Dupa ce ai terminat toata treaba, vei avea disponibila la pornirea sistemului o noua intrare in bootloader care iti va permite sa incepi instalarea sistemului de operare.Asta-i tot !
    Sper ca te-am ajutat catusi de putin si ca am explicat destul de clar cum se procedeaza .
    Iti urez multa bafta si toate cele bune !

    Aha, am sa incrc pe un pc mai vechi nu o sa-mi stric eu acuma pc fizic cu care lucrez ca date importante si nu vreau sa pierd, incerc pe un batran pc intel pentium 4, hdd 120gb ca sa vad daca merge

  • adrian chiar cautam de mult timp acest lucru sa l fac , sunteti o echipa the best ! felicitari , tineti tot asa .

  • Am facut exact ca in tutorial chiar si inainte de-al vedea pe un laptop Acer, cu sistem de operare Windows 7 Home Premium cu licenta, am descarcat Vistalizator, am intrat si in proprietati, ca acesta sa fie compatibil cu Windows 7, dupa ce am incercat de multe ori, am citit pe net ca asa se rezolva compatibilitatea si tot nu am reusit. Totul merge pana la fereastra in care spune ca trebuie sa asteptam 20 de minute sa se instaleze lb. romana, dupa ce dunga verde care arata ca se incarca, ajunge cam la un sfert din totalul incarcarii, dupa care da eroare si nu se finalizeaza descarcarea. Am descarcat fisierul pentru lb romana si cu SP1 si fara, am dezinstalat SP1 de pe laptop, am zis ca o merge asa, dar tot degeaba. Multumesc.

  • Adrian Gudus: Da, exista si se poate, voi face si despre acest lucru un tutorial.


    Chiar ar fi interesant un astfel de tutorial.
    In plus poate ne prezinti si cum s-ar putea ca pe o partitie (eventual ascunsa sa nu poata fi modificata) sa se puna o imagine a sistemului (facuta cu Acronis, sau Ghost etc) cu toate etarile noastra si sa o putem recupera la butare prin selectarea optiunii din meniu (accesul la restaurare sa fie cumva parolat ca sa nu ne faca surprize neplacute alti membri din familie)
    Spor in continuare.

    • Astept pe viitor un tutorial cu subiectul pe care l-am specificat mai sus in care pack-ul cu lb romana nu se instaleaza desii am facut ca in tutorial. Doresc sa va multumesc si sa va spun ca sunteti cel mai bun site de tutoriale si pot spune ca am urmarit foarte multe, nu ca altii care se tot lauda ca sunt cei mai buni, nu vreau sa le fac reclama asa ca nu o sa scriu decat itass.....t, la care am postat un comentariu de pe 3 septembrie si nu mi-a raspuns nici pana in ziua azi. Multumesc.

Related Post

This website uses cookies.